"Pro pametniky"

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

"Pro pametniky"

Příspěvek od Prospero »

Pro vsechny, kteri zili a ziji v “pohranicnich oblastech” a zazili dobu “Ideologicke diverze” (Krasne to oznaceni! :) ) 70-tych a 80-tych let a s ni spojene prenosy vynikajiciho TV poradu “Rockpalast” v nemecke nebo rakouske televizi, mam jedno radostne upozorneni: WDR vydava koncerty tehdejsich ucastniku techto festivalu na DVD, CD i vinylu!
S velkou radosti jsem proto, jako prvni, zakoupil koncert Joe Jacksona, ktery tenkrat opravdu exceloval a take diky tomuto vystoupeni ziskal v Evrope sirokou popularitu.
Byla to ale zrejme i koupe posledni. :(
Me zklamani z odvedene, ci spise neodvedene, prace nahravacich techniku WDR je velke. Kvalita nahravky na vinylu je temer “archajicka” a podle meho presvedceni nedosahuje ani urovne tehdy velmi oblibenych amaterskych MONO (!) sestrihu primo z (cernobilych) televiznich prijimacu na kotoucak Tesla B100. Troufam si to tvrdit predevsim proto, ze jsem tech probdenych noci, vypitych piv a nahranych pasku prodelal v te dobe opravdu pozehnane! :lol: At uz Johny Winter, Roger Chapman, Kevin Rowland, The Undertones, Joe Jackson a i vsichni ostatni…(cely seznam zde: http://www.concertarchiv.net/Festival-Uebersichten.htm) bylo to vzdycky uzasne a pri trose zrucnosti byly i vysledky porizenych nahravek (kde je jim konec?) velmi uspokojujici.
Ony nyni oficalne publikovane nahravky jsou oproti nasim tehdejsim “zahuhlane”, uroven signalu slaba, chybi jim proste jiskra a lesk. Da se to sice poslouchat, ale atmosferu a euforii tehdejsi doby to zdaleka nenavodi. DVD jsem sice zadne nevidel ani neslysel, pochybuji ale, ze to bude o moc lepsi… :roll:
Treba to ale lezi i na skutecnosti, ze proste chybi TA noc, TO pivo a TI kamaradi/kamaradky, kteri nas tehdy obklopovali… ;)
Takze: Opravdu jen pro pametniky.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: "Pro pametniky"

Příspěvek od NIN »

Nikdy nezapomenu na ROCK POP z Dortmundu z roku 1983 na ZDF. V tý době jsem sjížděl všechno, kde byla slyšet elektrická kytara. A tady asi od půl noci do pěti do rána jely neskutečný skvosty. Otvírali Iron Maiden (aktuální deska Piece of Mind), Scorpions (Love at Fist Sting), Judas Priest (Defenders of the Faith), Def Leppard (Pyromania), Ozzy Osbourne (Bark at the Moon), Quite Riot (Metal Health), Krokus a na závěr Michael Schenker Group. Nic podobného jsem už v bedně od té doby neviděl. *2thumbsup* Kámoš to představení stočil na kazeťák BRG MK27 (oranžové knoflíky) a pamatuju se, že ty kazety jely několik měsíců furt dokola. Tahali jsme to všude s sebou. 5 baterek (buřtů) ve stroji a dalších 5 v záloze. Chrčelo v tom, šumělo, kolísalo to a nikomu to nevadilo. A dneska bych si přál, aby to vyšlo celý jako tenkrát, ale na Blu-rayi :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: "Pro pametniky"

Příspěvek od lechos »

Máte pravdu, sloužil jsem na vojně v Bělčicích okr.Strakonice a WDR, Rockpalast jsme chytali na běžnou TV anténu síto na střeše, tenkrát pochopitelně jen černobíle. Pak ovšem politruci na to přišli a kanálový volič zapečetili, bylo po muzice. Systém sice nezachránili ale vzpomínky krásné, inu zakázané ovoce chutnají nejlépe.

Odpovědět