Skutečně kvalitní varhany

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Skutečně kvalitní varhany

Příspěvek od svartenatt »

Ono jde spíš o to, že reprodukce čehokoliv nebude nikdy věrná svému originálu. S tím by měl být už každý smířen.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ale jo, nějaká samotná jazzovo-bluesově-popová zpěvačka, která si k tomu vybrnkává na kytaru může "být v místnosti". Větší orchestr těžko.

Já se jednou v kostele přistihnul, že si říkám, ty varhany znějí jako u mě doma. .. Ale to neplatí pro basy, samozřejmě. Další problém je, že u varhan neexistuje "lokalizace" v prostoru, po které hifisti prahnou. A doma si asi nesednete k reproduktorům zády a nedáte je o pár metrů výš.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Toto vlákno jsem zakládal já a inspiroval mně nákup vysoce kvalitního zánamu varhanní hudby Made in 2L Nordic Sound. Znalí vědí o čem píšu.
Po třech letech se sem vmísí "jouda", který tlačí srovnávání melodií na místo zvuku a další expert by si sedal k varhanům zády. Varhanní koncerty neprobíhají jen v kostelích a navíc v tom kostele to většinou není na poslech, ale jen jako kulisa církevní akce.

Např. v odkazu je jasně vidět, kde jsou varhany, orchestr a průměrně inteligentní člověk také zjistí, kde, že to sedí posluchači. Zády otočený skutečně nejsou.

Sice to není "jen" varhanní koncert, ale hodně to napoví a takových odkazů je na webu spousta.
Přeji každému, kdo má adekvátní vybavení velice pěkný umělecký zážitek z poslechu varhanního koncertu i ve verzi reprodukované hudby.

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

OT - živý zvuk varhan např. v kostelu svatého Mořice v Olomouci bude asi "maso".
Slyšet tam Widorovu tokátu a zemřít!

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

pepazdepa3 : nevynecham tam jediny koncert, ale pokud chces byt skutecne ohromen, zajed do Drazdan na poslech Silbermann organs

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@Pavel, nedaleko Drazdan je Freiberg, tiez Silberman
Raz som tam pocul organ s chlapcenskym zborom.

Ked niekedy uverit v Boha, tak vtedy.

Odpovědět