Skutečně kvalitní varhany
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Skutečně kvalitní varhany
Ono jde spíš o to, že reprodukce čehokoliv nebude nikdy věrná svému originálu. S tím by měl být už každý smířen.
Ale jo, nějaká samotná jazzovo-bluesově-popová zpěvačka, která si k tomu vybrnkává na kytaru může "být v místnosti". Větší orchestr těžko.
Já se jednou v kostele přistihnul, že si říkám, ty varhany znějí jako u mě doma. .. Ale to neplatí pro basy, samozřejmě. Další problém je, že u varhan neexistuje "lokalizace" v prostoru, po které hifisti prahnou. A doma si asi nesednete k reproduktorům zády a nedáte je o pár metrů výš.
Já se jednou v kostele přistihnul, že si říkám, ty varhany znějí jako u mě doma. .. Ale to neplatí pro basy, samozřejmě. Další problém je, že u varhan neexistuje "lokalizace" v prostoru, po které hifisti prahnou. A doma si asi nesednete k reproduktorům zády a nedáte je o pár metrů výš.
Toto vlákno jsem zakládal já a inspiroval mně nákup vysoce kvalitního zánamu varhanní hudby Made in 2L Nordic Sound. Znalí vědí o čem píšu.
Po třech letech se sem vmísí "jouda", který tlačí srovnávání melodií na místo zvuku a další expert by si sedal k varhanům zády. Varhanní koncerty neprobíhají jen v kostelích a navíc v tom kostele to většinou není na poslech, ale jen jako kulisa církevní akce.
Např. v odkazu je jasně vidět, kde jsou varhany, orchestr a průměrně inteligentní člověk také zjistí, kde, že to sedí posluchači. Zády otočený skutečně nejsou.
Sice to není "jen" varhanní koncert, ale hodně to napoví a takových odkazů je na webu spousta.
Přeji každému, kdo má adekvátní vybavení velice pěkný umělecký zážitek z poslechu varhanního koncertu i ve verzi reprodukované hudby.
Po třech letech se sem vmísí "jouda", který tlačí srovnávání melodií na místo zvuku a další expert by si sedal k varhanům zády. Varhanní koncerty neprobíhají jen v kostelích a navíc v tom kostele to většinou není na poslech, ale jen jako kulisa církevní akce.
Např. v odkazu je jasně vidět, kde jsou varhany, orchestr a průměrně inteligentní člověk také zjistí, kde, že to sedí posluchači. Zády otočený skutečně nejsou.
Sice to není "jen" varhanní koncert, ale hodně to napoví a takových odkazů je na webu spousta.
Přeji každému, kdo má adekvátní vybavení velice pěkný umělecký zážitek z poslechu varhanního koncertu i ve verzi reprodukované hudby.
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
OT - živý zvuk varhan např. v kostelu svatého Mořice v Olomouci bude asi "maso".
Slyšet tam Widorovu tokátu a zemřít!
Slyšet tam Widorovu tokátu a zemřít!
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
pepazdepa3 : nevynecham tam jediny koncert, ale pokud chces byt skutecne ohromen, zajed do Drazdan na poslech Silbermann organs
@Pavel, nedaleko Drazdan je Freiberg, tiez Silberman
Raz som tam pocul organ s chlapcenskym zborom.
Ked niekedy uverit v Boha, tak vtedy.
Raz som tam pocul organ s chlapcenskym zborom.
Ked niekedy uverit v Boha, tak vtedy.