Supraphon a jejich Hi-Res alba

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Re: Supraphon a jejich Hi-Res alba

Příspěvek od WaVe_99 »

Oldear píše:Vážení, trochu brzděte. Nejsou to nesmysly - viz níže uvedený obrázek a už vůbec to není přesně CD formát.

Ten je takto: 44100 × 16 × 2 = 1411200 bits per second, or 1411.2 kbit/s

Tady je screeShot Foobaru 2000, při přehrávání FLACu Olympic-Bigbít, zakoupeného na Supraphon on-line v roce 2015.

https://www.2i.cz/images/2017/06/17/ScreenShot001.png

Tak příjemný poslech.
Ale vždyť přeci víte, že FLAC je kompresní formát, bezztrátový... Ten Vámi spočítaný datový tok platí pro CD formát, ano. Nechápu, co nám tím chcete sdělit...

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Zkoušel jsem hires ze Supraphonu Martin Kratochvíl a jede to podle mě v lepší kvalitě než CD,posílám foto při přehrávání,píše přes 9000kb a 192khz

Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Oldear:
Az tolik v tom netapej. Proste neni pravda, ze na HD tracks je "vsechno prepocitane". Pise ti to tu vic lidi.

Napsat "mate pravdu, zmylil jsem se, protoze se v tom zas az tolik neorientuju" by pro dospeleho cloveka bez poruch osobnosti nemel byt zadny problem, ale spis naopak samozrejmost.

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Muze mi nekdo doporucit alba ze Supraphonline v Hi-Res co jsou nahrana primo z pásů pro Hi-Res bez zásahu. Diky

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

to se asi obrat na Supraphon o informaci

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Dobre, snad se jim da verit... Kdyz vim jak to chodi treba hdtracks.com. :roll:

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

WaVe_99

""""Oldear píše:
Vážení, trochu brzděte. Nejsou to nesmysly - viz níže uvedený obrázek a už vůbec to není přesně CD formát.

Ten je takto: 44100 × 16 × 2 = 1411200 bits per second, or 1411.2 kbit/s

Tady je screeShot Foobaru 2000, při přehrávání FLACu Olympic-Bigbít, zakoupeného na Supraphon on-line v roce 2015.

https://www.2i.cz/images/2017/06/17/ScreenShot001.png

Tak příjemný poslech.

Ale vždyť přeci víte, že FLAC je kompresní formát, bezztrátový... Ten Vámi spočítaný datový tok platí pro CD formát, ano. Nechápu, co nám tím chcete sdělit...""""

Vážený pane, pokud chcete reagovat věcně, ne jen si přisolit a trolit, musíte hledat souvislosti a číst předchozí reakce. Ten můj výpočet pro CDDA dle Red Book byl reakcí právě na Tebe, když už si to nepamatuješ, kde si tvrdil, že mnou udávané údaje FLAC od Supraphonu na tom screenShotu jsou právě parametry CD. Přesně si napsal toto:

"""Pise nesmysly, 44.1 a 750-900 kbps odpovida presne flacu v CD formatu."""

Tak ještě jednou CD má 1411 kbps a nikoliv 750-900 kbps. Džízas.

Pánové ještě jednou, poslouchejte si co chcete, je to Vaše volba, klidně ze Suproše, či HDtracks, nebo MP3 , je to jen Vaše volba a mě zcela ukradený. Já popsal jen moji dva roky starou zkušenost a jako doklad doložil screeShot. Co je na tom nepochopitelného. Kapišto.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Asi jsi nepochopil teorii digitálních formátů. Datový tok flacu a CD je jiný, ale kvalita je stejná, samozřejmě v případě stejného zdroje.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Lad2000
No a byla to nahrávka ze stejného zdroje? Ty to víš? Já v předchozích vstupech popisuji, že tento FLAC od Supraphonu byl podstatně horší, než původní CD z 90. let. Tys to nečetl?

LUK

Příspěvek od LUK »

Oldear:
Pokud si přehraješ CD do PC do formátu třeba WAV, bude mít výsledek 1411kbps, protože je to NEkomprimovaný soubor, kdežto pokud si přehraješ CD do formátu FLAC, tak se bitrate sníží, protože to je bezztrátový komprimovaný kodek. Takže pokud má soubor ve FLAC 750 - 900 kbps neznámená to, že to není CD. FLAC se používá hlavně proto, že na disku zabírá méně místa než WAV.

https://cs.wikipedia.org/wiki/WAV
https://cs.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_Codec

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

LUK
Jasně to je zřejmé, ale je právě těch 750-900 kbps ve FLACu zvukově stejné jako to CD. WAVe_99 uváděl, že je to v těchto parametrech přesně CD. Ty to taky víš, že je to kvalitou přesně CD? Já to mám k porovnání, kromě LP, CD z 90. a CD ze zlaté edice - nově masteringované. Z původního záznamu by mělo být to CD z 90. a to hraje podstatně lépe než ten FLAC v uváděných parametrech a o to jde. Tímto jsem reagoval na dotaz zakladatele vlákna, který se ptal na zkušenosti ze Supraphonem, ikdyž on se zajímal o HI-Res a to já tam nekupoval. Tento můj případ je z roku 2015 a to ještě HI-Res nenabízeli.

Je to však jedno, ať si každý poslouchá co chce.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Oldear píše:Lad2000
No a byla to nahrávka ze stejného zdroje? Ty to víš? Já v předchozích vstupech popisuji, že tento FLAC od Supraphonu byl podstatně horší, než původní CD z 90. let. Tys to nečetl?
Proboha, přečti si aspoň co jsem napsal, zas tak dlouhé to nebylo. *headbang*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Takže nemůžeš odpovědět zda FLAC 750 - 900 kbps bude hrát stejně jako originální CD, ze kterého bude ten FLAC vyroben. Teorie je jedna věc, ale realita jiná a já ji mám možnost vyzkoušet a FLAC je bohužel jasně horší. Tys to asi nikdy neporovnával. Nevadí.

LUK

Příspěvek od LUK »

Oldear píše:LUK
Jasně to je zřejmé, ale je právě těch 750-900 kbps ve FLACu zvukově stejné jako to CD. WAVe_99 uváděl, že je to v těchto parametrech přesně CD. Ty to taky víš, že je to kvalitou přesně CD? Já to mám k porovnání, kromě LP, CD z 90. a CD ze zlaté edice - nově masteringované. Z původního záznamu by mělo být to CD z 90. a to hraje podstatně lépe než ten FLAC v uváděných parametrech a o to jde. Tímto jsem reagoval na dotaz zakladatele vlákna, který se ptal na zkušenosti ze Supraphonem, ikdyž on se zajímal o HI-Res a to já tam nekupoval. Tento můj případ je z roku 2015 a to ještě HI-Res nenabízeli.

Je to však jedno, ať si každý poslouchá co chce.
To, kolik má ten soubor kbps nesouvysí s tím jestli je původní CD z roku 1992 nebo 2009. Ani FLAC vytvořený z toho CD z roku 1992 nebude mít 1411 kbps. Jen tak narychlo jsem vyzkoušel ripnout foobarem CD ABBA Gold (1992) a když nastavíš kompresní poměr na 8 (nejvyšší komprese), vyjede z toho soubor někde kolem 836 - 978 kbps, s nastaveným kompresním poměrem na 0 (nejmenší komprese), má výsledek 903 - 1053 kbps.
Oldear píše:Takže nemůžeš odpovědět zda FLAC 750 - 900 kbps bude hrát stejně jako originální CD, ze kterého bude ten FLAC vyroben. Teorie je jedna věc, ale realita jiná a já ji mám možnost vyzkoušet a FLAC je bohužel jasně horší. Tys to asi nikdy neporovnával. Nevadí.
Můžu. Porovnával. Hraje to stejně. Co mi na to povíš teď?

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

FLAC je jako ZIP nebo RAR, přehrávač to posílá dál vždy rozbalené, tedy stejné jako WAV. Jediný rozdíl může být když WAV a FLAC budou rozdílná vydání téže desky. Ale jsou tu tací, kteří budou tvrdit, že slyší vysokofrekvenční rušení jak se procesor počítače při tom rozbalování potí :lol:

Odpovědět