Amadeus
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Amadeus
Tento Formanův film na mě už při premiéře v českých kinech zanechal velký dojem a jakmile opětovně vyšla reedice na DVD, koupil jsem ho. Bylo to moje druhé "dívko".

Re: Amadeus
Amadeus je asi nejlepší film, který jsem v životě viděl. Je to hluboký zážitek. Koukám, že to divko je režisérem sestříhaná verze. je hodně jiná než ta, kterou jsem viděl v kině?
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Dadaft
Není sestříhané, právě naopak, je delší cca. o 20 minut. Byly přidány scény, které v původní verzi nebyly. Forman se prý tenkrát bál, nebo tak nějak, že by to bylo pro lidi moc dlouhé.
Není sestříhané, právě naopak, je delší cca. o 20 minut. Byly přidány scény, které v původní verzi nebyly. Forman se prý tenkrát bál, nebo tak nějak, že by to bylo pro lidi moc dlouhé.
v sobotu ve 21:40 na ČT 1.
NENECHTE SI UJÍT !!!
NENECHTE SI UJÍT !!!
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Jestli muzu doporucit tak to je IMMORTAL BELOVED.Nadherny film tak jako Amadeus.

nádhera!!!
naprosto strhující soulad hudby a obrazu. hluboký vhled do díla, duše i doby Mozartovy. Miloš Forman geniálně vystihl protiklady bytí...
jak vypovědět ten zázrak a do očí bijící rozpor, že svým životem ve své době naprosto ukotvený Wolfgang Amadeus je ve své tvorbě nadčasový, než když v horečkách Salieriho rukou vzniká největší Mozartovo dílo, a on se při tom omlouvá tomu, kdo ho zabíjí... ???
a závěrečná scéna s požehnáním je brutální a skutečně velmistrovská.
BRAVO!!!
naprosto strhující soulad hudby a obrazu. hluboký vhled do díla, duše i doby Mozartovy. Miloš Forman geniálně vystihl protiklady bytí...
jak vypovědět ten zázrak a do očí bijící rozpor, že svým životem ve své době naprosto ukotvený Wolfgang Amadeus je ve své tvorbě nadčasový, než když v horečkách Salieriho rukou vzniká největší Mozartovo dílo, a on se při tom omlouvá tomu, kdo ho zabíjí... ???
a závěrečná scéna s požehnáním je brutální a skutečně velmistrovská.
BRAVO!!!
Ten film je velmi hezký: skvěla kamera, hudební doprovod, celkový dojem.
Ovšem je to fikce, nebo spíše historicky inspirovaná fikce. Pokud chcete vědět více o skutečném životě Mozarta, radši se na ten film nedívejte, protože získáte spoustu zavádějících až nepravdivých informací.
Je to prostě hezky natočené drama, strhující příběh, ale s realitou nemá moc společného.
Jen jedna poznámka za všechny - Saliery byl, je a bude skvělý skladatel. Není to žádný podřadný neuměl.
Ovšem je to fikce, nebo spíše historicky inspirovaná fikce. Pokud chcete vědět více o skutečném životě Mozarta, radši se na ten film nedívejte, protože získáte spoustu zavádějících až nepravdivých informací.
Je to prostě hezky natočené drama, strhující příběh, ale s realitou nemá moc společného.
Jen jedna poznámka za všechny - Saliery byl, je a bude skvělý skladatel. Není to žádný podřadný neuměl.
samozřejmě - je snad jasné, že je to fikce. Forman točí filmy, ne historické dokumenty. tak je to třeba brát.
jako film je to skvělé. bavil jsem se kdysi o Mozartovi a tomhle filmu s jedním muzikologem. souhlasil, že přes všechny kulisy a herecké šminky je Mozartova osobnost ztvárněna umělecky geniálně. on hojně pracuje s variacemi motivů a jeho "styl" k dokonalosti "dotáhl" Janáček. dneska by byl podle mě tranceový DJ...
jako film je to skvělé. bavil jsem se kdysi o Mozartovi a tomhle filmu s jedním muzikologem. souhlasil, že přes všechny kulisy a herecké šminky je Mozartova osobnost ztvárněna umělecky geniálně. on hojně pracuje s variacemi motivů a jeho "styl" k dokonalosti "dotáhl" Janáček. dneska by byl podle mě tranceový DJ...
Tranceovy DJ ... zajimave prirovnanidadaft píše:samozřejmě - je snad jasné, že je to fikce. Forman točí filmy, ne historické dokumenty. tak je to třeba brát.
Skoda, ze jsem s tebou neprohodil par slov v Roznove, samozrejme jsem te nemohl prehlednout....
nevadímesires píše:Skoda, ze jsem s tebou neprohodil par slov v Roznove
koukám, že jsi z nedaleka, takže dovol, abych tě někdy začátkem příštího roku pozval do svého zrekonstruovaného bytu na kus řeči, šálek Earl Greye, popř. šťopečku whisky z nejstarší nepřetržitě fungující palírny světa Bushmills...