Her majesty Queen
Re: Her majesty Queen
PetrD: nezbývá než 110% souhlasit.

drfish píše: . . . Pokud mohu doporučit autentičtější a zajímavější hudební snímky, tak v první řadě:
Na pokraji slávy https://www.csfd.cz/film/17622-na-pokra ... komentare/ . . .
Nad tímto filmem mé rockové srdce plesalo

Ten taky. Dokonce se mi i chvíli líbil glam-rock, po tom co jsem viděl Rockera... 

Sakra,já si kvůli Bohemian Raphsody pořídil multikanal a čekám,až vyjde na BD *hura*Ještě jsem ho neviděl a vy už mi to kazite
,BD vyjde až příští měsíc prý

Nenech si to zkazit
Třeba budeš i přes naše "připomínky" nadšen (jako moje dcera).

Tento film určitě stojí za shlédnutíLad2000 píše: A co tenhle:
https://www.csfd.cz/film/21912-rocker/prehled/

PS: Když už bych měl jmenovat nějaký "hudební film", který je můj NEJ...,tak vedle The Wall to bude film The Doors z roku 1991, při jehož premiérovém sledování jsem se přistihl, že jsem úplně zapomněl na to, že Jima Morrisona hraje Val Kilmer...jak to byl brilantní výkon

To už jsme ale

Tak včera jsem zhlédl
v Dts hd master,zvukově super,film-takový rychlokurs Queen,ale mě se líbil moc,ale i tak si pustím snímky doporučené v tomto vlakne 

- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Včera shlédnuto v Cinestar Plzeň v sále č.8 s aparaturou ATMOS. Spokojenost u mě i manželky. Neuvěřitelně dobře vybraní herci, do detailu šly i jejich průběžně upravované účesy, jak šla doba. Nemám na mysli Freddieho, ale hlavně "Johna Deacona". Ten se mimochodem stáhl zcela do ústraní.
Nepochopil jsem výhrady někoho zde na fóru, že ve filmu nejsou vidět žádné divoké večírky a nahá těla. Zde jde především o HUDBU a vzpomínky na uplynulou éru hudebníků a jejich posluchačů. Na scénáři spolupracovali pánové May a Taylor a ti ví proč je film udělán tak, jak je!
PS: moje první LP od Queen bylo News Of The World, sehnané v roce 1976 výměnou za 8 mm kreslené /němé!/ pohádky. Dorazilo v pořádku z Mnichova. Mám ho dodnes.
Nepochopil jsem výhrady někoho zde na fóru, že ve filmu nejsou vidět žádné divoké večírky a nahá těla. Zde jde především o HUDBU a vzpomínky na uplynulou éru hudebníků a jejich posluchačů. Na scénáři spolupracovali pánové May a Taylor a ti ví proč je film udělán tak, jak je!
PS: moje první LP od Queen bylo News Of The World, sehnané v roce 1976 výměnou za 8 mm kreslené /němé!/ pohádky. Dorazilo v pořádku z Mnichova. Mám ho dodnes.
Máš štěstí, to bude nějaká speciální verze, protože šesté album skupiny Queen - News Of The World, vyšlo v říjnu 1977 od EMI Records.
Mimochodem na původním LP skvělé.
Mimochodem na původním LP skvělé.
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, správně - vyšlo a ke mně dorazilo roce 1977 nebo 1978, spletl jsem se. A na podzim 1978 jsem šel na vojnu, to si pamatuji zcela dobře
.
Z toho LP se mi asi nejvíce líbí "It´s Late", ale vlastně všechny skladby jsou skvělé a nestárnoucí!

Z toho LP se mi asi nejvíce líbí "It´s Late", ale vlastně všechny skladby jsou skvělé a nestárnoucí!
Já měl to štěstí, že první album Queen, které jsem slyšel, bylo "Queen II" a byl jsem absolutně omámen
Chodil jsem do druhého ročníku na gymplu a v té době už se to ve mně pomaličku začalo "rovnat"...co se týče hudebního vkusu. Od té doby mě tato kapela provází hudebním životem a dost jsem z jejich historie postupně nasosal. Ve filmu období jejich nejlepších alb (do roku 1980) přefrčelo jen tak jako mimochodem, velmi povrchně . . . aby zbytečně dlouhá část byla věnována koncertu Live Aid. Škoda
Úspěch tohoto filmu je, mimo jiné, způsoben reklamou a marketingem. Jak si jinak vysvětlit, že se na něj chystá např. kolega z práce s celou rodinou, který doma poslouchá KISS či Impuls a o Queen ví jen to, že o nich teď běží v kinech film. A zná jedinou skladbu -> "We Are The Champions ". Shlédl jsem film ještě jednou, s manželkou . . . její reakce: "Docela dobrý"
Takže asi dobrý. Já bych 5* z pěti nedal.

Mám muziku Queen moc rád odjakživa, hudba má u mě absolutorium,nicméně jejich studiovým nahrávkám k dokonalosti překáží jakási nevysvětlitelná prkennost, ani pořádně nevím jak to popsat.
Film jsem konečně shlédnul. Rami Malek se hodně snažil, ale mně to jeho pitvoření dojem z filmu hodně zkazilo a přehnané zuby, kterými jeho ústa osadili autoři, tomu daly ještě korunu. Nikdy jsem si nevšiml, že by kvůli nim Freddie šišlal a nemohl pořádně mluvit. Film neobstojí jako životopisný, protože obsahuje hodně nepřesností a některé doslova lži. Dávám mu kladné body za to, že je oslavou hudby, scéna se slípkou Galileo mě dokázala hodně rozesmát. Rozhodně není filmem podprůměrným, ale ani dokonalým, který by zasluhoval takové hodnocení, jakým se aktuálně honosí na ČSFD. Shlédnutí BluRay koncertu 1981 Rock Montreal je pro mě asi tak 3x větším zážitkem a rozhodně bude pro mě dalším na pořadu s tématikou queen, určitě ne repríza filmu
Film jsem konečně shlédnul. Rami Malek se hodně snažil, ale mně to jeho pitvoření dojem z filmu hodně zkazilo a přehnané zuby, kterými jeho ústa osadili autoři, tomu daly ještě korunu. Nikdy jsem si nevšiml, že by kvůli nim Freddie šišlal a nemohl pořádně mluvit. Film neobstojí jako životopisný, protože obsahuje hodně nepřesností a některé doslova lži. Dávám mu kladné body za to, že je oslavou hudby, scéna se slípkou Galileo mě dokázala hodně rozesmát. Rozhodně není filmem podprůměrným, ale ani dokonalým, který by zasluhoval takové hodnocení, jakým se aktuálně honosí na ČSFD. Shlédnutí BluRay koncertu 1981 Rock Montreal je pro mě asi tak 3x větším zážitkem a rozhodně bude pro mě dalším na pořadu s tématikou queen, určitě ne repríza filmu

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto s tebou souhlasím, hudbu a Queen mám rád už od základní školy, ale film mě trošku zklamal. Vůbec jsem nepochopil, když to má být jakási autobiografie, proč ty nepřesnosti, obzvlášť, když pravda se dá dočíst z mnoha zdrojů a všichni jí znají. Jsem rád, že jsem na film šel, i mojí paní se moc líbil, ale oba jsme se shodli, že dvakrát bychom to vidět nemuseli.
Nie je to dokument, ale blockbuster s ambíciami na Oskara - taký bol zámer. Mne sa to páčilo.