Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od Renown »

Lad2000 :

pokud ti toto forum vadí, tak sem nechoď, to přece není povinné .....

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Snášíte názorovou pluralitu, nebo jen unisono přitakávání?
Pavel Macura Audio

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Renown píše:Lad2000 :

pokud ti toto forum vadí, tak sem nechoď, to přece není povinné .....

Vyhazuješ mě ?

Vadí mi, že tu na konkrétní otázku nikdo neodpoví, a až přestanete poslouchat zásuvky, zkuste nějakou muziku, jestli si na ni najdete chvilku *headbang*

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Když dojdou argumenty, přichází násilí :).
Zabanujte všechny co by se tady chtěli něco dozvědět a máte klid. Potom se můžete nerušeně rozplývat nad zvukem zásuvky na ceraballech.

Tady je to pro zvídavé problém. Pocitáři jen vykřiknou, jak jim to díky nějaké blbosti dobře hraje, zvídavé zajímá princip a konstruktéři mlčí.
Však by mělo být v zájmu pocitářů hledat důvody zlepšení, aby na nabytých vědomostech mohli postavit ještě lepší řešení.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Vim, ze politika sem nepatri, ale prijde mi to podobne reagovani, jako co se deje (nejen) v ceske politice. Sorry jako :D.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

A co kdybyste třeba místo tlachání a výsměchu napsali třeba nějakou dobrou lištu do 10000,- bez filtru ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Ten Gigawatt PF-1e je zrovna s filtrem, což je uvedeno i v té odkazované recenzi. Takže tento tip tady nikomu moc nepomůže.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak půjčenou lištu Furugrescu jsem nechal zapojenou v titanu pod proudem několik dnů.

Hrátky s podložkou lišty - nejsem si jist, nebudu komentovat veřejně.
(i tak tam to dřevo nejspíš bude - je to minimální položka, líp to vypadá a chci mít možnost se k tomu v budoucnu vrátit a zkoušet)

Kde ale slyším rozdíl, tj. když hraje vše z lišty (je to horší) vs. integráč z 2. výstupu titana (hraje to víc čistě).
Tzn. že budou stačit nakonec 2 zásuvky, pro převodník a singxer (pc mám úplně zvlášť). 4 zás. lišta stačí.
Skok zpět na plasťák by měl být v 2.půlce června. :) :o

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

To je škoda, na ty podložky všichni čekali.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pánové a kolegové jsem již dost starý ( přes 5 křížků ) a snad i zkušený za těch více než 40 let v HIFI a tak si mohu dovolit i něco doporučit. Co se kabelů a filtrů týká - ano věřím na vliv kabelů i filtrů a ještě více na síťovou pračku, ale to už je o velkých penězích. Tady většina z Vás dělá dle mého názoru jednu zásadní chybu a to porovnávání. Vždy když jsem něco podobného řešil, tak vždy ten základní atribut bylo to původní zapojení - tedy ta šňůra, či kabel k přístroji dodáván výrobcem. Nelze předpokládat, že výrobce úmyslně dodává nějaký šunt, který mu zprzní zvuk. Proto je nutné vždy po konkrétním tzv. " vylepšení " , např. podložkami, stíněním, konektory a pod. vždy porovnávat s originálním kabelem a tam zjistit nejlépe při slepém testu, zda skutečně extuje přínos, či né. Většina z Vás to nějak s prominutím "připrzní" a nějak to hraje, to "připrznění" zase vymění za jiné, třeba podložky za několit tisíc a zase to nějak hraje. Ano je rozdíl, ale je to rozdíl k lepšímu? Ten původní originální kabel pro provnání ve slepém testu nikdo zpátky již neskusil. Jen čtete PR články a marketingové bláboly a snažíze se věřit v nadpřirozeno, mimo parametry fyzikáních zákonů. Prosím neberte to jako poučování, je to jen letitá zkušennost.
Pokud jde o dotaz zakladatele vlákna, tak určitě nic nezkažíš klasickou lištou SUPRA, tedy ten novější typ se zásuvkou pro zesilovač, který je bez filtru. To je vyzkoušený. Jsou samozřejmě podstatně lepší, ale to už nehovoříme o 10 litrech.

Mimochodem, nejsem odpůrce vylepšování kabelů a použití lišt. Kabely mám vyměněné všechny, používám kovové lišty a na audio síťovou pračku.
Nakonec přání: nevyhazujte peníze za blbosti, neskákejte na špek a pokud disponujete finančními prostředky ve větším objemu, tak v " HIFI " se dají utratit smysluplněji. Tady platí lidové rčení: z hovna bič neupleteš. Sorry za vulgár.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Nejvetsi zmenu dela pekne udelana krabicka ci oplet a koncovky a zbytek uz mozek dotahne do extremnich vysin *thumbs up*.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Oldear, dekuji. Z toho jak to pisete cisi zkusenost a nadhled. Jsem rad, ze jste to napsal. (a temer ve vsem souhlasim. *thumbs up*)
To porovnavani je zajimave. Ja vetsinou porovnavam s tim, co tam zrovna mam, a tj. tim aktualne nejlepsim dostupnym. Ale treba ted nedavno, kdyz jsem znamemu pujcoval kablik a zene zapojil sestavu, at muze hrat. Zapojil jsem dac na snuru z pocitace. Rozdil byl velky. S lepsim kabelem to lip cinkalo, bylo transparentni, presne. Bez bordelu kolem Atd. Ve vsem jinde. Jo, konstrukter a meric napise, ze kabel zpusobil deformitu sestavy nebo ji odhalil nebo ty konponenty stoji za nic, kdyz je ovlivni i kabel. Jak mi ale vysvetli, ze slysim lepsi detail, soundstage, cistejsi zvuk. Zmeri toto snad merakem? Přesto to tam je.
Nemuze stejne jako lepsi kondenzator ovlivnit zvuk, nebo míru degradace lepsi material kabelu, konektor, stineni?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

"Nelze předpokládat, že výrobce úmyslně dodává nějaký šunt, který mu zprzní zvuk."
To určitě úmyslně výrobci nedělají, ale pokud je k přístroji kabel dodán, tak je to nestíněný slabý třížilák z nejlevnější mědi v obyčejném PVC. Takový kabel je pro základní zapojení a odzkoušení funkčnosti. Po vyzkoušení kloudného kabelu už není cesty zpět, pouze případně ještě k lepším kabelům.
Pokud si ale pořídím přístroj za deset tisíc protože mi jde hlavně o peníze nebudu k němu pořizovat kabel za šest a nechám tam ten přibalený. Ale je otázka, jestli nedosáhnu lepšího výsledku s přístrojem za deset a kabelem za šest než s přístrojem za šestnáct zapojeného kabelem za stovku.
Noble Audio - výroba a prodej

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Kychtax, já mám lištu Supra, síťové kabely od CD playeru, gramofonu a předzesilovače mám VdH Mainsserver,od koncových zesilovačů Vincent Power. Do samostatného přívodu (Lapp kabel) vede do zásuvky Furutech tlustý VdH Mainsstream. Za současného stavu si myslím, že zvuk je dotažen k maximální spokojenosti Největší přínos přinesl somostatny přívod ( děkuji Mirkovi,bez něho bych se k tomu nedokopal) Naprosto lze souhlasit s Lachimem, že sestava je taková jako její zásuvka.

Odpovědět