Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od Jirka33 »

BVa: "imochodom, M.Vitvar (VMA) má (pokiaľ viem...) úspešne ukončené vš vzdelanie v obore"

To jsi mi připomněl ten vtip když si představím jaký jsem inženýr, tak mám strach jít k lékaři. Takže asi tak. :P

Pořád čekám na tu úžasnou sestavu do 80000 ale asi se jí nedočkám co. *fnuk*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Kychtax
Jedná se o HDMI a funguje to jen u firemích aparátů. Z přehrávače se dá streamovat za využití PQLS signály LPCM a DSD bez vlivu jiteru za využití jen jedněch hodin a to v tom zesilovači, nebo receiveru. Např. Pioneer - více viz. web.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Kluci jsem ochoten na vaší vychytané sestavě vyzkoušet 3x napájecí lišta,3x reprokabel,3x napájecí kabel. Samozřejmě slepý test v okolí Olomouce. *2thumbsup*
Možná bychom to vyřešili.

sekal

Příspěvek od sekal »

BVa píše:M.Vitvar (VMA) má (pokiaľ viem...) úspešne ukončené vš vzdelanie v obore, v ktorom pracuje a prezentuje veľmi dobré výsledky.
http://vmaudio.cz/ja.php
https://www.fel.cvut.cz/cz/vz/absolventi/2027.html

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

koudy42 píše:Jirka33 bude asi převtělený prodavač 2nd handových regálovek BéWé z Prahy 6
Myslíš zlatníka / hráče na kytaru z Radimovy ul., co mu byly plat prdné neustálé změny nicků na sousedním fóru :-)? On má NAD C375 a tady si jen přivlastnil mojí sestavu....

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

TVL tady už to začíná bejt hustý. Chudáci lidi, co hledají nějaké relevantní informace. Působíte jak klub starejch bab co se hádají na trhu o okurky *bravo*

Odar

Příspěvek od Odar »

Jirka33 píše:Vitvarovi nejde o zvuk, ale čistě o peníze.
A o co ide tebe? Co ti nedal zlavu? :lol:

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Sakra Petre Prazacka, ted jsi me dostal.

Slevu? Tak kdo by ty krámy za takovou cenu chtěl.

*hura*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jirka33 píše:Vitvara a jeho nehrajici bednorakve znam osobne prilis dobre, na to abych napsal ze ty jeho sundy s nekvalitnimi levnymi menici hold nehraji. U jeho beden za 60000 mu to hraje výšky jako u me z jezevciku, a basy mám lepší ve sluchátkách za 2000kc. Ja vim, tvrda pravda, snad vas s toho netrefi slak, počasí na to máme. Vitvarovi nejde o zvuk, ale čistě o peníze. Proto také plive na všechnu konkurenci jak jen může.

Tvůj věk začíná šestkou? tipuji 666 :twisted:
No to seš teda velkej frajer se super jezevčíkem *2thumbsup*

A "hold" znamená anglicky držet :mrgreen: . Tyhle náznaky většinou stačí, abych si udělal obrázek.
Pavel Macura Audio

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Tak nikdo,to jsem čekal. Strach je cenový propadák. *headbang*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

daliborr píše:Tak nikdo,to jsem čekal. Strach je cenový propadák. *headbang*
A jak bys to chtel udelat? Z toho cos napsal.. tzn. Vezmu svoji sestavu a povezu ji z Phy do Olmiku. Ty vybalis sve kabliky a budeme zkouset vsech 10 moznych kombinaci?
Jeste vezmu sve kabely ja a to mame dalsi kombinace.. a gulas, ze ktereho nic nezjistime.
Prehazoval jsem jen dve listy schvalne!! levny plast a tuto ultimativni. Zadne zkoumani vlivu dreva ceraballu a podobnych drobnosti a hovadin. Slo mi jen o to rict "na listu se.muzu vykaslat..
Tohle jsem provedl nekolikrat a BOHUZEL musim zkonstatovat, ze lista slyset jde.
Bohuzel proto, protoze to znamena dalsi penize a energii k vynalozeni.
Jaka ta lista bude, nemam zatim predstavu. A jeste to ani nebudu nastesti muset resit. Titan ma 3 vystupy a 3 mi akorat staci. Kdyz budu potrebovat dalsi, dam tam zatim rozdvojku. Listu tim padem odlozim a budu spis sledovat, co je k mani.
Kazdopadne bych sel dnes asi do nejakeho polohotoveho produktu a diyckem si ji dodelam.. lip prodratuji, do hvezdy a dobrou metrazi s ptfe izolaci, vyndam vstupni konektor, zvazil bych udelat i stineni jedn. sekci a privodu atd. Ale to uz budu muset mit vse jine vyreseno. Coz uz ale neni tak daleko..
Snad toto muze byt nejaky pomyslny checkpoint tohoto vlakna (po trochu "rozevlate" casti :lol: ) Dekuji vsem za tipy! :D

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

kychtax
strčit rozdvojku do titanu.... to myslíš tu bílou? do zásuvky za lednici?
to je velmi originální vyřešení debaty o kvalitní liště.
:-)
sám používám jak QB8, tak Furugrescu se 6 pozicemi.
obě můžeme u mě/ u tebe vyzkoušet proti sobě.
zda bys poznal rozdíl. tipuji, že rozhodně.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

A mají ty lišty stejný přívodní kabel? Na téhle úrovni testování je už potřeba definovat, co se myslí "lištou". Jak já to vidím, tak lišta je bohužel nutnost a 10 tis. nebo i víc za kvalitnější není taková pálka a je to trvalá investice do sestavy. Zkrátka nepatrné změny ve zvuku bych neřešil a koupil to, z čeho mám dobrý pocit.

Mě tohle vlákno aspoň připomnělo, že bych měl svoji změť kabelů a "rozdvojek" nějak zcivilizovat. Jsem zatím tak v polovině a slyšet to je, proti převážně počítačovým tkaničkám 3x1 mm2 a plastové liště. Něco je VdH Mainsstream, něco Lapp Olflex, něco ještě tkaničky. Čekám na konektory z Číny. Asi jediná ucházející v ČR relativně běžně dostupná zástrčka je Bals 7302.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Pokud před člověka dáme list papíru a zeptáme se ho na barvu, řekne, že je bílý. Nedokáže již říci, jak hodně je bílý, jestli je naprosto bílý. Nemáme v mozku zaneseny informace, které by nám sloužily pro takové porovnání. A i když bychom měli již někdy v minulosti před sebou dokonale bílý papír nedokážeme ten současný porovnat s tou vzpomínkou. Dokážeme poznat pouze pokud bude papír již značně ujíždět do nějaké barvy. Až když položíme vedle další papíry můžeme je celkem dobře porovnat mezi sebou a vybrat ten nejbělejší, přirozeně v rámci svého barvocitu. V hifi a posuzování zvuku je to obdobné, je tam ale jeden zásadní rozdíl. Nemáme oproti papíru možnost jak určit který zvuk je ten „ nejbělejší“ . Zároveň nelze více zvuků porovnávat současně vedle sebe, ale vždy po sobě. Hledání objektivity v posuzování zvuku není možné a lidé se o tom co je nejbělejší nemohou dohodnout, je to bláhové a ztráta času a energie. Exaktně se může pouze vycházet s nám momentálně známých možností něco nějak elektricky a akusticky měřit. Otázkou je, jak tyto výsledky opravdu vypovídají o zvuku. Osobně jsem přesvědčen, že některá měření měří nepodstatné a jiná zase nejsou dost rozlišující, nejsou dostatečně jemná. A ještě ani nevíme, co vše může mít na výsledný zvuk výraznější dopad.
Takže za mě, vše se rozhodně změřit dnes ještě nedá.

Proto ještě stále vnímám jako vhodný způsob hodnocení otestování sluchem i s rizikem psychoakustiky a okobiasu. Respektive vidím takto pořízené závěry obdobně daleko od absolutna jako se řídit ostatníma i vědeckými metodami.
Noble Audio - výroba a prodej

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Exaktně se může pouze vycházet s nám momentálně známých možností něco nějak elektricky a akusticky měřit. Otázkou je, jak tyto výsledky opravdu vypovídají o zvuku.
O zvuku hovoria merania všetko (rovnako ako by povedalo kvalitné optické meranie o "belobe" papiera) a sú ďaleko citlivejšie a presnejšie ako naše uši. Ale nehovoria (skoro..) nič o našich pocitoch "vybudených" tým zvukom, aj to len za idealistického predpokladu, že zvuk je jediný podnet.

Odpovědět