Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od Ramones »

Dadaft super *thumbs up*

Hifista je tvor ze zásady nespokojený, neustále hnaný touhou něco "vylepšovat",
aby se následně mohl kochat nekončícími "posuny ve všech směrech",
případně "dalším rozevřením" již tak rozevřeného prostoru.

Otázkou je, kde až ty posuny a rozevírání mají konec.
U levého a pravého souseda ???

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Si tu listu nekde pujcete, vyzkousejte, napiste.. nebo jinou "highendovou". Bude to prinosnejsi, nez chytat za slovicka a placat si po ramenou.. Faktem je, ze se neco se zvukem deje. Kdyz jsem ji zapojil bez filtru, moje reakce byla "to je jak filtr..". Ale jiny, lepsi nez jakykoliv filtr ktery jsem slysel. Najednou tady byla lehkost, nevtiravost a cistota. Rad bych si zkusil jeste jinou spickovou, jestli to bude jine? Stejne? Nebo jako bily pes z obi (tam bude spadat asi vetsina list placacu..).
Ale.. selskym rozumem.. verim- li na ruzny prinos kabelu, je na biledni i ruzny prinos list?! Vzdyt vsechny kabely vedou do list. Zasuvek..
Naposledy upravil(a) kychtax dne 10 čer 2017 19:21, celkem upraveno 1 x.

Odar

Příspěvek od Odar »

kychtax píše:Bude to prinosnejsi, nez chytat za slovicka a placat si po ramenou..
Mozno by si sa mal obcas pozriet do zrkadla, alebo si vyhladat vlastne prispevky povedzme za posledny mesiac. Sebareflexia nie je na skodu ;)

kamilek111
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kamilek111 »

Ještě jste neřešili rozdíl ve zvuku čisté elektřiny z obnovitených zdrojů a té špinavé z uhlí a jádra. Ta čistá je podle ceny kterou za ni dostávají výrobci taky tak trochu high end. :D

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

lachim
Jen dotaz starého hifisty.
""pokud dáš např. k repro avalon indra + zesilovače marsh audio + zdroj audionet vipg2 (dobře ustavené, samostatný přívod...)
lištu supra, zapojenou do zásuvky ve zdi kabelem supra ....vyrobíš zvukový paskvil. vážně.
ten však odhalíš až když zapojíš např. Nordost QB4 + napájecí kabel Isotek 32A.""

.... a zkusil si někdy např. tu supru ( co vyrábí paskvil ) vyhodit a dát tam zpátky ten originální kabel s přístrojem dodávaný a obě verze poslechnout ve slepém testu? Neřešíme teď stínění, ale zvuk.

dadaft
gumu pod bedny? No je to Tvoje věc, že tam dáváš absorbéry, zřejmě je to kvůli sousedům pod Tebou. Já bydlím v rod. domku a tak nejsem omezen právy sousedů, proto si můžu dovolit ty hroty a to již po desetiletí a v mnoha testech, vždy zvítězily hroty. Z logiky věci, viděl si někdy výchylku basového reproduktoru při reprodukci zvuku? Tak si asi dovedeš představit co to udělá s bednou na gumě. Já jsem názoru, že bedna musí být fixovaná, aby hrál jen ten reproduktor a vůbec nepotřebuji něčím tlumit jeho kmity. Stačí porovnat a hned je jasno. Mě a mým kolegům hifistům se rozmazané basy nelíbí. Je to však každého věc.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Cituji: "Z logiky věci, viděl si někdy výchylku basového reproduktoru při reprodukci zvuku? Tak si asi dovedeš představit co to udělá s bednou na gumě"

Odpovídám: S bednou o váze cca 50 kg to neudělá vůbec nic.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Pokial proti plastovej rozbocovacej napajacej liste zo supermarketu za 3-6Eur nieco pokazi lista Supra MD06 EU (teda ta ktora v seba nema absolutne ziadny filter ani prepatovu ovhranu a je len tienenym rozbocovacom napajania) tak je niekde sakra chyba alebo privela viery v nieco nadpozemske :-)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ramones
Bohužel udělá, jám mám bednu 95 kg a je to poznat. Je znát i pokud dáš např. regálovku na dřevěné stojany - byť na hroty a pak na žulový kvádr na hrotech. Vyzkoušej.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Nepřeháněj. Při neunavující poslechové úrovni zvuku, se basáky na pohled téměř nehýbají a pokud podstatnou změnu ve vibracích bedny, jako celku, nezachytí ani akcelometr, těžko ji vyhodnotí nepřesný měřící orgán, lidské ucho.
Můžeš si sice myslet, že nějaké změny slyšíš, ale je to jen představa.
Musel by sis udělat test, kde bys přes dvě autenticky stejné sestavy beden,( což vlastně není, vlivem tolerancí hodnot elektrosoučástek a přesto tady ještě nikdy, nikdo netvrdil, že by stejné repro hraly jinak), podložené hroty a absorčními podložkami, nechával pouštět stejný zvuk střídavě s okamžitým přepnutím, aniž bys o tom věděl.
Pokud bys rozdíl 100 % poznal, pak snad :idea:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Oldear
Zkusil. A vetsinou jeste s nekym.
(Ale znamena to neco pro tvuj nazor na me prispevky?)
Nikdo z lidi kterym jsem predvadel kvalitni napajeci kabely nechtel zaplatit za neco tak nemozneho.
Ale na me neber zretel. Ja si tady jen tak placam pro vase obveseleni.
:D
Hlavne jsme zcela mimo tema vlakna.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jeste jeden zaver, pokud by nekoho zajimalo (nikomu to nenutim +prosim, berte s rezervou).
Zkusil jsem tu listu (furugrescu) na kamenne podlozce a bylo to ostrejsi. Lepsi to bylo volne na plovoucce.
Pak jsem ji vyzkousel bez te drevene kolejnicky/podlozky. Opet to bylo malinko vic neurovnane, neklidne. Treba ton kytary nebyl tak spojity a hladky.
Vse spis na urovni pocitu a rozdily byly dost male, pokud byly. Bylo by potreba to mit dele a prohodit to vickrat.

seas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seas »

svartenatt píše:Vše v pohodě, terahera.
Ať už nejsem OT. Co říkáte na tuto lištu: https://www.hifistore.cz/prislusenstvi- ... de604.html?
Hodně mi to připomíná obyč lištu do racků. Z boku jsou i vidět díry na šrouby pro "uši". Asi jen vyměnily kabel a přidali nulu

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

"VMA Vitvar už dávno dokázal světu dokonce to i natočil na YouTube, že nejlepší pod repro jsou gumové puky"
Jen pro upřesnění, s Vitvarem nesouhlasím, bylo to myšleno ironicky. :idea:

Reprosoustavám by mělo být umožněno přesunout vibrace pryč s ozvučnice, a zabránit jejich návratu zpet. Nebo její vibrace minimalizovat zatížením reprosoustav. *offtopic*

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Tak všechny lišty jsou z principu stejné, jen někdo přidá hlinik, silnější kabel a kontakty. Pokud je i OBI lišta dobře vyrobena, tak nebude rozdíl. Ale ty drahé jsou hezčí a mají duši pro některé.
kychtx, spíš bych věřil změnám akustiky v místnosti vlivem materiálu podložky než nelogickému ovlivnění el. vlastností podložením.

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

svartenatt: Už mě ty tvoje nezkušený kecy vážně začínají s..., vyzkoušel jsi h..o a meles tady s..čky.

Odpovědět