EXACTPOWER EP 15A

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Svensound
Kontaktovat uživatele:

Re: EXACTPOWER EP 15A

Příspěvek od Svensound »

Merhaute: jak jsi prosím k tomuto konstatování dospěl? Měřeno? Jak se toto vyzařování podepisuje na zvuku komponentů? Díky.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

To je jistě možné, ale přesto si myslím, že takovéto závažné konstatování je nutné podložit fakty.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Test Exactpoweru vyšel ve starším čísle High End Reportu.
Tam je toto konstatované... Myslím to psal Láb ale nejsem si momentálně jistý...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ale jo. Problém s tím není. Konstatováno je tam, že v blízkosti pračky je rušení a nedoporučuje se třeba umístit tuner v blízkosti...
Slyšel a viděl jsem to u Marka Levinsona a opravdu problém není.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Testy pana Lába jsem míval v minulosti docela rád. Pokud vím, tak jediný se zabýval měřením a to i publikoval v textu..........

merhaut

Příspěvek od merhaut »

1. když už, píše se paranoia, cizí slova prosím používat jen když jejich významu rozumíme a umíme je současně i korektně napsat.
2. upozornil jsem na existující fakt a z něj odvozený potencionální problém (vf rušení ep15 doložitelně a jistě i měřitelně produkuje, že se to, podle testu při větší vzdálenosti exactpoweru od aparátů zvukově neprojevilo, existenci rušení a potencionálního problému logicky potvrzuje).
Mé upozornění směřovalo k tomu, aby majitel umístil pro jistotu pračku co nejdál od komponentů.

P.S. změření vf a korelaci výsledků na zvuk může provést sofistikovaně jedině PMA, být majitelem, oslovil bych ho.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Pipis - paranoia je nevhodný výraz, lepší je česky posedlost v tomto případě VF rušením. Merhaut - nic ve zlém...
Na druhou stranu, pokud to ruší tuner, tak to už něco signalizuje, ne? Neleze i něco po drátech? Docela by mne zajímalo jak takový výrobek v EU prošel zkušebnou. Digitální zesilovače v tomhle ohledu pohlídali.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

merhaut píše:...........2. upozornil jsem na existující fakt a z něj odvozený potencionální problém (vf rušení ep15 doložitelně a jistě i měřitelně produkuje, že se to, podle testu při větší vzdálenosti exactpoweru od aparátů zvukově neprojevilo, existenci rušení a potencionálního problému logicky potvrzuje).

Mé upozornění směřovalo k tomu, aby majitel umístil pro jistotu pračku co nejdál od komponentů.
Já vím, že jsem blbej, ale tady je pro mne logiky privela..., co teprve, kdyby se to podle testu na větší vzdálenost zvukově projevilo ?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Sdělení typu "ve větší vzdálenosti se to vf rušení zvukově neprojevilo" logicky implikuje:
1. vf rušení existuje
2. na menší vzdálenost se může zvukově projevit
Ještě nějaký dotaz - na logiku - jak z pátébé?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

P.S. Co se týče problematiky a vlivu vf rušení v hifi, přečtěte si cokoliv od PMA na slovanetu, a rovnou mu tam vyčiňte, jak je podle vás paranoidní. Mistři...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

merhaut píše:Sdělení typu "ve větší vzdálenosti se to vf rušení zvukově neprojevilo" logicky implikuje:
1. vf rušení existuje
Ještě nějaký dotaz - na logiku - jak z pátébé?
Omlouvám se, speciální školu jsem neabsolvoval, protože to logicky implikuje:

1. vf rušení neexistuje
nebo

Ale je docela možné, že jsi se v pátébé? učil něco jiného...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Densen B-100 má 4 bipolární tranzistory na chladiči z celé hliníkové krabice.
Než ji prohřeje, je zvuk pod dekou.
Nedostane -li správné krmení, nehraje. Zvuk je rozbitý, chrčivý a odpudivý.
Jedině s silným pasivním filtrem, je vše pomohu si impresí - chutné.
Vtahuje k poslechu a je návykový.

Když mi Renown dotunil zdroj o vyšší filtraci, podobně jako Palipolův tranzistorový dělený Edgar Audiospace 122, teplotní a elektrická závislost zcela zmizela.
Zesilovač hrál objektivně mnohem lépe, čistěji a pevněji.
Za týden bych ho okamžitě prodal či obměnil. Kouzlo zmizelo.
Naštěstí návratně.
Popravdě slyšet pravdu o stavu své elektroinstalaci, ze své milované hračky nechci.

Jsou to hračky a jsa stoupenec Sillensenovy představy světa Beat, musím jeho dítku ve všem vyhovět.
Pračka či pasivní filtr krmí ušlechtilou potravou křemíkové rytmično, tekuté prostorovo a živoucí přítomno.
Nikoli plně elektronkové konstrukce poskytnou tak celistvý rychlý zvuk. Je tam zpoždění tempa na basech, na které je závislé ucho milce syna Dánska alergické.

Pračka a filtrace znečištěné elektrické sítě napomůžou významně u citlivých hraček a u stabilních konzervativních přístrojů nemusí jejich přínos spln it očekávání.
I tak věřím, že po víkendu s filtrací, ucho rozdíl pozná.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Alesko, chybka se ti vloudila, zapomněls na "to" a kontext...

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Mih píše:Pipis - paranoia je nevhodný výraz, lepší je česky posedlost v tomto případě VF rušením. Merhaut - nic ve zlém...
Na druhou stranu, pokud to ruší tuner, tak to už něco signalizuje, ne? Neleze i něco po drátech? Docela by mne zajímalo jak takový výrobek v EU prošel zkušebnou. Digitální zesilovače v tomhle ohledu pohlídali.
Exactpower má samozřejmě certifikát CE (Evropská unie).
A v testu pro High end report napsal p. Láb toto cituji:
"Pro úpnost testu a případné odhalení rušení rozptylovým elektromagnetickým polem jsem připojil na výstup i gramofon s phono předzesilovačem RiAudio PH-1 přepnutým na MC citlivost. Vzorkovací kmitočet PWM výkonového zesilovače se neobjevuje ani v CD ani v DVD/SACD přehrávači, a to ani v bezprostřední blízkosti. Ani při plném zesílení se na výstupu výkonového zesilovače neobjeví šum nebo zázněje. Stejně to dopadlo i se signálem z phono předzesilovače a to i v případě, že bylo phono přímo na Exactpoweru *thumbs up*!"
Peer píše:Slyšel a viděl jsem to u Marka Levinsona a opravdu problém není.
Osobně jsem se s žádnými problémy nesetkal, jak zvukově tak i funkčně je vše O.K.(Mihu nic neleze po drátech *taktone*).Tuner nemám, ale pokud máte anténu mimo Exactpower, tak by neměl být problém.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pro úplnost, citace z Lábova hodnocení "- (mínus) V bezprostřední blízkosti je indukováno vysokofrekvenční pole" a "v návodu přístroje je ostatně zmíněno, že velmi citlivé audio ... komponenty ... by neměly být umístěny blíže než půl metru".

Je to bezesporu špičkové zařízení, při správné instalaci by neměl být problém, něco takového bych časem chtěl mít doma.

Odpovědět