Isotek Mini Sub II

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Roman2

Isotek Mini Sub II

Příspěvek od Roman2 »

Před nedávnem jsem zakoupil tento síťový filtr a tak jsem se rozhodl,že se podělím o dojmy z poslechu hudby skrze tento přístroj.Musím se přiznat,že nejen k tomuto přístroji,ale veskrze k síťovým filtrům jako takovým jsem přistupoval mírně skepticky a velmi jsem se těšil až nastane den kdy ho budu moci zapojit do sestavy a porovnat zda dojde k nějakému zlepšení v reprodukci hudby a jestli bude toto zlepšení úměrné vynaloženým investicím.
Cena přístroje byla zhruba 23.000 kč,která je nyní stejná jak pro stříbrnou tak pro černou verzi.
Zapojil jsem tedy do filtru CD přehrávač,integrovaný zesilovač,klasický CRT televizor,sluchátkový zesilovač a začal jsem poslouchat.
První dojem byl takový,že kdybych dělal slepý test,tak bych s určitostí tvrdil,že došlo k záměně zesilovače,protože to hrálo zcela jinak a to v pozitivním slova smyslu.
U basů došlo k jejich zpevnění a lepší kontrole a také teměř zmizelo jejich zaznívání,které se objevovalo na některých nahrávkách či pasážích.Co se týká středů a výšek tak bych řekl,že jsou výraznější a lépe čitelné.Těžko se to popisuje prostě se to musí slyšet a ať si udělá názor každý sám.
Dalším pozitivním aspektem byl nárust prostorovosti jak pravo levé tak předo zadní i když ne nějak markantní,ale přece jenom postřehnutelný.
Nejvíc mně však překvapilo zaplnění scény mezi reprosoustavami a hlavně barva nástroju,které se staly zase o něco reálnějšími a také jsou lépe lokalizovatelné.Zkošel jsem také zapojit jen CD přehrávač a int.zesilovač zapojit natvrdo do sítě,ale ihned jsem integráč zapojil zpět do filtru,protože pro mne jednoznačně přes něj lepší a nějaký úbytek dynamiky jsem nepozoroval.
Co říci závěrem,pro mně jednoznačně přínos a vynaložených peněz nelituji.Snad ještě dodám,že na jiných aparaturách nemusí být zlepšení reprodukce takové jaké jsem zaznamenal já nebo naopak ještě lepší.V každém případě stojí za to si nějaký filtr půjčit a vyzkoušet ho.

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Isotek Mini Sub II

Příspěvek od Petr 5 »

Romane, děkuji za fajný příspěvek,čím dál častěji se otevírá téma sítóvých filtrů a praček na různých forech , jen těch opravdových zkušeností , je pořád méně.

Taky již delší dobu zvažuji nad Isotekem - Sigmas,nebo sítˇové pračky Exactpower,Accuphase 500 atd , jen je problém , kde si je půjčit , protože je to tak specifické zboží , že se prostě musí vyzkoušet , dříve než se zakoupí....

Gratuluji k Isoteku - věřím , že je to špička v sítóvé filtraci. *thumbs up*
Amarock Studio | Naim Studio

jaro
Kontaktovat uživatele:

Re: Isotek Mini Sub II

Příspěvek od jaro »

Naraz s kolegom sme kupovali filter ISOTEK. Kedže u SK dovozcu to boli 2 posledné predvianočné kusy - 1 Mini Sub a 1 Vision, mali sme problém podeliť si to. Dva názvy, ale identické parametre. Mne sa pri hodenej korune dostal do ruky
Vision. Predtým som nejaké filtre testoval, tak v podstate som vedel čo beriem. Musím jednoznačne konštatovať, že sa jedná o silne návykovú drogu. V prvom momente sme jednoznačne obaja konštatovali na svojich aparátoch posun vyššie.
Kolega doslova zažil šok, keď vyradil Mini Sub z obehu. Vraj nepočúvatelné! Jeho zostava: Pioneer PD 95, Briston 25 s DO a koniec 4 BST, repro Infinity Kappa 8.2, kabeláž Cardas Cross. Posuv nastal v transparentnosti, lepšej definícii nástrojov v priestore, celkovo sa to nejako ukludnilo a hlavne ten pocit z počúvania sa dostal do vyššieho levelu, hudba začala nanovo baviť. Jednoznačne odporúčam používať filtre. Nič tým človek nepokazí, práve len získa. Vymeníte napr. zosík, získate len v tom. Doplníte zostavu o filter a každý komponent poskočí aspoň o ten pomyselný stupeň vyššie.

Odpovědět