Kabel ze zdi rovnou do filtru?
Kabel ze zdi rovnou do filtru?
Jako elektroanalfabet se chci zeptat, budu dělat(ne osobně) nový rozvod elektřiny v bytě a napadlo mě jednoduché, levné a přijde mi ideální řešení. Moje představa je spojení: jistič GIGAWATT G-C20A-D1, kabel do zdi Gigawatt LC-YMK2 3x4-2 metry navíc a na konec rovnou zástrčku Oyiade C-79. A tu pak rovnou strčit do filtru, pračky, lišty, trafa. Vynechá se tak zásuvka a další kabel navíc. Dá se to tak řešit, nebo je to nesmysl?
Re: Kabel ze zdi rovnou do filtru?
no pokud to zapojí kvalifikovaný řemeslník - dejme tomu, ale co z té zásuvky budeš napájet že tam mermomocí chceš nějaký "filtr" ?
Předpokládám, že jsem na správném fóru. Do zástrčky! chci zapojit psa ISOTEK EVO3 SIRIUS, který má jak filtrované, tak nefiltrované zásuvky! Ten bude napájet výhradně audio komponenty. Jistič, kabel, pes (z části pasivní filtr) jako samostatný obvod pro audio.
Ještě dodám, bydlím v paneláku v Praze, se zatím 33 let starým hliníkem. Tady je nějaká ta filtrace docela co k čemu 

Doporučuji tyto věci konzultovat s někým z oboru, (nejlépe elektroinženýrem). Vybraný instal. materiál od fy. Gigawatt je dle mého zbytečně drahý. Totéž lze koupit z naší produkce za zlomek ceny. Totéž se týká filtru zn. Isotek, který je ve své podstatě na ho*no. Když už je potřeba filtrace, tak kvalitním průmyslovým EMI filtrem s přesně definovanými (a garantovanými) parametry.
Jinak ta rekonstrukce elektrorozvodů v paneláku je jistě smysluplná, je ale potřeba postupovat s rozumem..
Jinak ta rekonstrukce elektrorozvodů v paneláku je jistě smysluplná, je ale potřeba postupovat s rozumem..
Lukas321
Konzultace s nějakým elektro-inženýrem povede zřejmě jen k tukani na čelo.
To chce totiž elektro-inženýra, který ma pochopeni pro hifisty a hlavne praktické zkušenosti na napájením hifi sestav.
Osobně bych vedl samostatný přívodní kabel od audio-odpojovace do kvalitní 2-zásuvky např. fururech ve zdi u sestavy.
( cenu kabelu bych asi odvodil od ceny sestavy)
Považuji to za univerzálnějsi řešení. Treba nebudeš filtr používat vůbec pro koncový zesilovač....
Zásuvky do zdi jsem mel v ruce všechny možné. Kamarád pytel nakonec vždy posoudil, ze zůstaneme přeci jen u těch 2ek od fururech.
Konzultace s nějakým elektro-inženýrem povede zřejmě jen k tukani na čelo.
To chce totiž elektro-inženýra, který ma pochopeni pro hifisty a hlavne praktické zkušenosti na napájením hifi sestav.

Osobně bych vedl samostatný přívodní kabel od audio-odpojovace do kvalitní 2-zásuvky např. fururech ve zdi u sestavy.
( cenu kabelu bych asi odvodil od ceny sestavy)
Považuji to za univerzálnějsi řešení. Treba nebudeš filtr používat vůbec pro koncový zesilovač....
Zásuvky do zdi jsem mel v ruce všechny možné. Kamarád pytel nakonec vždy posoudil, ze zůstaneme přeci jen u těch 2ek od fururech.
Děkuji Lachimovi. Můžete mi doporučit nějaké audio odpojovače? Zásuvku tam, když se to neosvědčí, můžu vrazit kdykoli. (Pořizovat budu nejspíš lištu s filtrem GIGAWATT, nebo Isotec a ty mají obě i nefiltrované zásuvky pro zesilovač(stará Accu E-203 mosfet). Pro ostatní.Pomiňme, jestli bude na konci pes ze supermarketu, nebo pračka Accuphase.Dotaz zněl, není řešení jistič, kabel, pes, nebo pračka nebo filtr, prostě cokoli, do čeho budu zapojovat audio řetězec, lepší řešení než jistič, kabel, zásuvka, kabel, filtr, pračka atd....? Myslím, že z materiálů a elektronických součástek požitých v Dacii Logan Ferrari F50 nepostavíš. Proč si někdo dělá rozvod v domě dráty za 2000,- metr, když "stejný" stojí 88 korun?
Lukas
Začal bych s normálním jisticem pro Samostatny přívod do samostatné zásuvky ve zdi.
Až budeš mít vyladěnou sestavu a akustiku tak nějak na úrovni sestavy, tak bych vyzkoušel audio-jistič s rhodiovou pojistkou.
Mam kamaráda, který sestavu začal stavět od rhodiove zastrcky do sat-receiveru. Dodnes se tomu smějeme.
Jinak ... zdejší moderátor pytel ti odpojovac poradi. Namontovat jich u hifistu desítky.
Začal bych s normálním jisticem pro Samostatny přívod do samostatné zásuvky ve zdi.
Až budeš mít vyladěnou sestavu a akustiku tak nějak na úrovni sestavy, tak bych vyzkoušel audio-jistič s rhodiovou pojistkou.
Mam kamaráda, který sestavu začal stavět od rhodiove zastrcky do sat-receiveru. Dodnes se tomu smějeme.
Jinak ... zdejší moderátor pytel ti odpojovac poradi. Namontovat jich u hifistu desítky.
To jistě ne. V dané souvislosti je však tento příměr čirá demagogie. Výměna elektrorozvodů v bytě je vcelku běžná, nenáročná činnost, kterou nelze srovnávat s projektováním a stavbou špičkového sportovního vozu.Lukáš321 píše:Myslím, že z materiálů a elektronických součástek požitých v Dacii Logan Ferrari F50 nepostavíš.
Protože je dostatečně zpracován prodejci highendu a dalšími podobně kvalifikovanými radily..Lukáš321 píše:Proč si někdo dělá rozvod v domě dráty za 2000,- metr, když "stejný" stojí 88 korun?
Doporučuji problematiku audio-jističů a podobných special-HiFi silových komponentů prodiskutovat např. se zdejšími členy PMA a BV. Oba dva tito pánové jsou elektroinženýři (s mnohaletou praxí v oboru), PMA se navíc na oblast EMC specializuje.
OK, bydlím v paneláku s rozvodem AC v hliníku a máme byťákem nařízenou povinnou rekonstrukci instalace do Cu vodičů, jo barák je přibližně stejně starýLukáš321 píše:Ještě dodám, bydlím v paneláku v Praze, se zatím 33 let starým hliníkem. Tady je nějaká ta filtrace docela co k čemu
jako Tvůj takže sháním elektrikáře dráteníka s papíry na vyhl.50 a revizním razítkem, to jen tak na okraj
lechos
To my taky. Na domovní rozvod Cu se dost těším
To my taky. Na domovní rozvod Cu se dost těším
Sekal
Lukáš321 píše:
Myslím, že z materiálů a elektronických součástek požitých v Dacii Logan Ferrari F50 nepostavíš.
Měl jsem na mysli rozdíl v kvalitě použitých materiálů.
ukáš321 píše:
Proč si někdo dělá rozvod v domě dráty za 2000,- metr, když "stejný" stojí 88 korun?
Pokud jde o rozdíl v kvalitě( pravda, ne vždy ruku v ruce ceně) propojovacích, repro i síťových kabelech, kde je vliv na výsledek snad už uznán takřka všemi, pak předpokládám stejný vliv přívodního kabelu, zvlášť při délce větší jak 3 metry a v železobetonové konstrukci se 47 partajemi. Jo v noci, když je klid
Lukáš321 píše:
Myslím, že z materiálů a elektronických součástek požitých v Dacii Logan Ferrari F50 nepostavíš.
Měl jsem na mysli rozdíl v kvalitě použitých materiálů.
ukáš321 píše:
Proč si někdo dělá rozvod v domě dráty za 2000,- metr, když "stejný" stojí 88 korun?
Pokud jde o rozdíl v kvalitě( pravda, ne vždy ruku v ruce ceně) propojovacích, repro i síťových kabelech, kde je vliv na výsledek snad už uznán takřka všemi, pak předpokládám stejný vliv přívodního kabelu, zvlášť při délce větší jak 3 metry a v železobetonové konstrukci se 47 partajemi. Jo v noci, když je klid
jestli to nebude tim, ze ma technicke vzdelani a pouziva zdravy rozum ...lachim píše:Konzultace s nějakým elektro-inženýrem povede zřejmě jen k tukani na čelo.
bh69
nemyslím si. osobně jsem zažil obrat 2 elektro-inženýrů.
jak v "dostatku výkonu", tak v "napájecích kabelech".
ale není to jedno. každý dle svého rozumu a pocitu.
lukas321 založil vlákno a já byl jednou z reakcí na jeho dotaz.
nemyslím si. osobně jsem zažil obrat 2 elektro-inženýrů.
jak v "dostatku výkonu", tak v "napájecích kabelech".
ale není to jedno. každý dle svého rozumu a pocitu.
lukas321 založil vlákno a já byl jednou z reakcí na jeho dotaz.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
OK, tím pořešíš posledních cca 10 metrů přívodu. Jak ale pořešíš těch předchozích 25 000, 45 000, 80 000 metrů od elektrárny?Lukáš321 píše:Pokud jde o rozdíl v kvalitě( pravda, ne vždy ruku v ruce ceně) propojovacích, repro i síťových kabelech, kde je vliv na výsledek snad už uznán takřka všemi, pak předpokládám stejný vliv přívodního kabelu, zvlášť při délce větší jak 3 metry a v železobetonové konstrukci se 47 partajemi.