Sbira pozitivni hodnoceni a libi se mi, ze nejde jen o prazdnou skatuli jako u konkurence v podobne cenove relaci a celkove jiny pristup k filtrovani https://www.kinki-studio.com/product-pa ... o-tai-hang.
Kinki Studio x Vinshine Audio Tai Hang
Kinki Studio x Vinshine Audio Tai Hang
Ma nekdo zkusenost s touto filtraci?
Sbira pozitivni hodnoceni a libi se mi, ze nejde jen o prazdnou skatuli jako u konkurence v podobne cenove relaci a celkove jiny pristup k filtrovani https://www.kinki-studio.com/product-pa ... o-tai-hang.

Re: Kinki Studio x Vinshine Audio Tai Hang
No ja som trochu skepticky. Pekná krabica ale najvatšiu časť zaberá DC filter (len jednosmerná zložka). To vpredu su pomerne jednoduche LC filtre
Ohlasy jsou velmi pozitivni, Huffik ma taky dalsi hype, iiWi to same, pokud to funguje alespon z casti jako hype kolem LAiV, tak do toho jdu
.
Přesně tak,ten DC filtr by stačil jenom jeden na všechny výstupy,EMI filtry použít kaskádovité a na každý výstup jeden.blesk666 napsal
No ja som trochu skepticky. Pekná krabica ale najvatšiu časť zaberá DC filter (len jednosmerná zložka). To vpredu su pomerne jednoduche LC filtre
Myslim, ze Alvin vi co dela
.
Jo, mám ji doma cca půl roku. Až doposud jsem filtry a filtrace vyhodnotil v lepším případě jako "něco za něco", v horším případě jako škodlivý element. TaiHang jsem koupil naslepo od Vinshine Audio po dobré zkušenosti s předchozím nákupem jejich switchů (AS6, SW10Pro) s tím, že to použiju jako zásuvkovou lištu pro switch a audio PC. A nakonec to dopadlo tak, že přes něj mám propojený celý systém.koudy42 píše: ↑25 bře 2026 08:38Ma nekdo zkusenost s touto filtraci?
Diky moc za sdileni zkusenosti, tak to je velmi kladna reference, kdyz z planovane doplnkove filtrace se stala neplanovane hlavni
!
Co je audio Pc? Jestli je to Pc se spínaným zdrojem, tak bych ho dal mimo filtr.
Tohle asi neni treba resit v ramci filrace Kikni
, zaroven pochybuji ze ma v sestave nejaky spinany zdroj, kdyz resi audio switche ad. detaily.
Myslím, že bych měl tu kladnou referenci ze své strany trošku usměrnit a vysvětlit.
Jak jsme psal - primárně jsem potřeboval pár zásuvek navíc ke své Nordost QB8 poté, co jsem si pořídil LHY switche. Ono je vlastně spíše zajímavé, proč mi chyběly zásuvky
Náhoda tomu chtěla, že jsme se s kamarádem u mne sešli na poslech a spíše ze zvědavosti jsme jednoduše přepojili celý systém přes TaiHang. Výsledek by ten, že se dynamika nepokazila a dokonce jsme u některých nahrávek s překvapením konstatovali, že se zdá, že to má dokonce snad i chvilkama lepší dynamiku. Za mne to rozhodně tehdy nebyly rozdíly den a noc a hodnocení přínosu Tai Hang bylo v míře tak malé (jestli vůbec nějaké), abych si jej kvůli tomu specielně koupil. Pro porovnání, třeba zrovna zapojení switche SW10Pro mělo pro mne jednoznačný přínos. Ale třeba i změna napájecího kabelu měla pro mé uši výraznější vliv.
Tím jsme to uzavřeli a dále neřešili. Pro mne bylo v tu chvíli podstatné, že to zvuk nekazilo.
Aby bylo jasno, netvrdím, že Tai Hang jako filtr nefunguje a že nemůže mít přínos pro zvuk. Jen říkám, že mé testování jeho přínosu vlastně ani neproběhlo a proto jej nemohu jako filtr doporučit. Jestli najdu čas a chuť, tak se zkusím na ty přínosy zaměřit někdy přístě
Neboj, mám tam lineární, ale jinak celkem průměrný HDPLEX 200. Ale i tak jsem to zapojení řešil...
Náhodou mám doma po rekonstrukci 2 různé dedikované napájecí zásuvky pro hifi a používám jen jednu z nich.
Původní myšlenka byla ta, že TaiHang zapojím do nevyužité HiFi zásuvky a z něj budu napájet:
- HDPLEX200 (teda audio PC, které až stejně používám jen jako media server).
- switch LHY AS6
Ostatní přístroje bych napájel z QB8. A protože mám switche v kaskádě, kdy AS6 je propojeno na SW10Pro přes optiku, tak bych celkově oddálil PC od QB8.
Na první pohled se to zdálo jako dobrý nápad, ale rozumově vzato to bylo celé z hlediska úvah o filtraci blbost. Hlavní systém je napojený ze samostatné větve bez jakékoli filtrace prostřednictvím QB8. A to rušení od přístrojů připojených do TaiHang bude určitě jen malý fragment toho, co se nejen z mé domácnost na ten hifi přívod dostane.
Nakonec tedy z hifi přívodu napájím TaiHang, tam je nějaký společný filtr, který odděluje můj systém (včetně PC a těch switchů) od zbytku světa. Mám teda PC na stejné straně filtrace jako ostatní komponenty.
Dneska jsem udělal rychlé porovnání pro posouzení vlivu Tai Hang na zvuk mého systému.
V základním zapojení je TaiHang zapojený do zdi (samostaný hifi přívod), z něj je napájená liška QB8 a lienární zdroj HDPLEX k PC s média serverem (minimserver + BubbleUpnp server). Celý systém je teda za TaiHang.
V alternativním zapojení je QB8 připojená do zdi na hifi přívod, z QB8 jsem musel vytáhnout Nordost QV2 a místo něj připojit TaiHang, ze kterého je pak napájeno ten HDPLEX pro PC a jeětě jsme tam zapojit tu Qv2. Kromě PC je teda celý systém mimo TaiHang a kromě samotného filtru je ještě ochuzený o Qv2.
Projel jsem pár skladeb z "Burmester reference II" disku uložených na PC, přes minimserver do BubbleUpnp serveru, tam překódováno do WAV a odesláno přes upnp do streameru Metronome DSS - tohle je stejné v obou zapojeních.
Jak jsem to teda slyšel?
V alternativním zapojení (bez Tai Hang) zní zvuk pocitově více nahlas, ale vnímám to (relativně) spíše jako "uřvanost" než lepší dynamiku. Co hůř, Radka Toneff ve své The Moon Is a Harsh Mistress ztratí takové to tetelení vzduchu ve vypjatějších pasážích. Na začátku skladby La Barossa (Paco de Lucia Sextet) jsou na pozadí slyšet lidské hlasy, které ztratí na konkrétnosti, čitelnosti. A Gentle Ben (Ben Webster) je prostě míň gentle.
Snad jedině u The Look of Love (Tina May) ocením, že alternativní zapojení je ... prostě zvukově zjednodušené. Ta skladba se mi fakt nelíbí.
Takže, co se mne týká, Tai Hang zůstává mezi zdí a celým systémem.
V základním zapojení je TaiHang zapojený do zdi (samostaný hifi přívod), z něj je napájená liška QB8 a lienární zdroj HDPLEX k PC s média serverem (minimserver + BubbleUpnp server). Celý systém je teda za TaiHang.
V alternativním zapojení je QB8 připojená do zdi na hifi přívod, z QB8 jsem musel vytáhnout Nordost QV2 a místo něj připojit TaiHang, ze kterého je pak napájeno ten HDPLEX pro PC a jeětě jsme tam zapojit tu Qv2. Kromě PC je teda celý systém mimo TaiHang a kromě samotného filtru je ještě ochuzený o Qv2.
Projel jsem pár skladeb z "Burmester reference II" disku uložených na PC, přes minimserver do BubbleUpnp serveru, tam překódováno do WAV a odesláno přes upnp do streameru Metronome DSS - tohle je stejné v obou zapojeních.
Jak jsem to teda slyšel?
V alternativním zapojení (bez Tai Hang) zní zvuk pocitově více nahlas, ale vnímám to (relativně) spíše jako "uřvanost" než lepší dynamiku. Co hůř, Radka Toneff ve své The Moon Is a Harsh Mistress ztratí takové to tetelení vzduchu ve vypjatějších pasážích. Na začátku skladby La Barossa (Paco de Lucia Sextet) jsou na pozadí slyšet lidské hlasy, které ztratí na konkrétnosti, čitelnosti. A Gentle Ben (Ben Webster) je prostě míň gentle.
Snad jedině u The Look of Love (Tina May) ocením, že alternativní zapojení je ... prostě zvukově zjednodušené. Ta skladba se mi fakt nelíbí.
Takže, co se mne týká, Tai Hang zůstává mezi zdí a celým systémem.