Máte doma zasviněnou napájecí síť ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Máte doma zasviněnou napájecí síť ?
Pro zajímavost, jak rušení v rozvodné síti vypadá mrkněte na následující videa, nebo ucelený článek zde: https://rdacoustic.cz/cs/blog/2021/04/2 ... pro-audio/
Měřeno Line EMI metrem: Meřeno osciloskopem: detail: Měřeno spektrálním analyzátorem:
Měřeno Line EMI metrem: Meřeno osciloskopem: detail: Měřeno spektrálním analyzátorem:
Re: Máte doma zasviněnou napájecí síť ?
Bydlím v paneláku a nemám zrovna chuť rozhazovat statisíce za pračky, tak jsem zaexperimentoval, pořídil si 15 m hifi instalačního kabelu Gigawatt LC-Y EVO a jistič od stejný značky(cca 15 tkč). Musím říct že to fungovalo jako kouzlo. Alespoň 10 metrů kvaltního stíněného kabelu dokáže vyhladit celkem dost ruchů. V novostavbě to asi tak výrazný rozdíl nebude, ale v činžácích a panelácích, kde už rozvody mají něco za sebou to pomáhá opravdu výrazně a nestojí to majlant.
A to se pozná na těch více jak 40-ti letých Agorách ??
Proč by to nemělo být poznat na Agorách?
Osobně používám Quadral Titan MkIV (31 let stará řada) a jako druhé bedny mám právě ty aktivní Revox Agora B, akorát verzi MkII (výroba 1989-1992). Poznat je na nich úplně všechno.
Filtrace a stínění el. sítě proti rušení má tak markatní projevy, že by si měli její účinek vyzkoušet všichni.
Osobně používám Quadral Titan MkIV (31 let stará řada) a jako druhé bedny mám právě ty aktivní Revox Agora B, akorát verzi MkII (výroba 1989-1992). Poznat je na nich úplně všechno.
Filtrace a stínění el. sítě proti rušení má tak markatní projevy, že by si měli její účinek vyzkoušet všichni.
Pro méně movité by měl vyhovět cca 10-15m prodlužovák.
Namotaný na bubnu.
Je to taky RLC filtr.
Namotaný na bubnu.
Je to taky RLC filtr.
Jarda69
Ano, použil jsem cca 15m stíněného kabelu pěkně smotaného. Funguje to.
Už cca dva roky.
Ano, použil jsem cca 15m stíněného kabelu pěkně smotaného. Funguje to.
Už cca dva roky.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Mám cca 10 let staré rozvody el. v rekonstruovaném domě na vesnici. Docela by mě zajímalo, jak to tady je s rušením v síti.
Nikdy jsem nic při poslouchání nepozoroval. Myslím si, možná naivně, že je tu celkem čisto. Neměl by někdo možnost půjčit mě přístroj na
měření EMI z okolí Plzně? Díky předem. Jrd
Nikdy jsem nic při poslouchání nepozoroval. Myslím si, možná naivně, že je tu celkem čisto. Neměl by někdo možnost půjčit mě přístroj na
měření EMI z okolí Plzně? Díky předem. Jrd
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@jarda-hifista: potvrdzujem, nikdy som nič pri počúvaní nepozoroval. Vyskúšaný dom s 30-ročnými aj panelák s 60-ročnými rozvodmi.
Změny člověk slyší až při srovnání. Do té doby může klidně mít pocit, že je vše OK, i když není.
Jak uvádí Antony, zlepšení se pozná při srovnání. Ale ještě je jeden ukazatel. Mě dost zákazníků po pořízení filtrační jednotky napsalo, že jim to teď hraje stále stejně dobře, že už se nestává, že to v průběhu dne hraje rozdílně.
Noble Audio - výroba a prodej