Předpokládal bych, že musí zvítězit napájení z accu. Výsledek je pro mne zajímavý tím, že tomu tak není. Alespoň ne jednoznačně. Rozdíl mezi napájením z accu a z oddělovacího trafa je malý, nebo resp. je skoro na hranici mého rozlišení. Nevylučuji že jsem nahluchlý a že pro jiného posluchače mohou být rozdíly významnější. Možná, že accu nepřehrály oddělovací trafo díky tomu, že jsem použil klasické 12V a tedy jsem napájel souměrným napětím +-12V, při napájení z adaptéru je tam +-15V ??? Oddělovací trafo dává na sek. 16V/5A, odběr Phono Boxu SE II je cca 100mA. Tohle je spíše téma na Slovanet

1. Poslech při napájení ze standartně dodávaného adaptéru - Zvuk důvěrně znám. Posluchači je obvykle vyzdvihována rychlost a dynamika.
2. Poslech při napájení z oddělovacího trafa - Zvuk je "větší", scéna má větší hloubku a rozdíl je patrný především na detailnosti vyšších středů a výšek. Podání hlasů je příjemnější. Ztrácí se to co je popisováno jako "dull sound" (tupý, těžkopádný), naráz to má díky tomu rozlišení výšek lehkost a vzdušnost a objem. Jednoznačně lepší. Investice se jednoznačně vyplatí, odpadá starost o nabíjení accu. Ale investice je to asi trochu větší než pouze koupě accu a pár drátků na jejich propojení s phono předzesilovačem
3. Poslech při napájení z accu - zvuk je velmi podobný jako v předchozím případě, ale to rozlišení výšek (zvuk činelů, triangl) se mi zdálo trochu rozmazanější a ne tak detailní a rychlé. A snad i trochu méně basů. Malá investice, je to rychle hotové i v amaterských podmínkách