S tím si dovolím silně nesouhlasit a nazvu to silným přeceněním daného aspektu. Ve špatné akustice zahrajou i ty nejlepší bedny s nejlepšími komponenty, kabely a nejlíp ošetřenou elektřinou hůř než nejlevnější mr.ky. Vliv těchto věcí nemůže být dál od sebe, hned několika řády.
Rušení v síti 230V, "pračky", kabely
Re: Rušení v síti 230V, "pračky", kabely
RedBaron: Dovolím si souhlasit..ale s tím, že v sebelépe provedené akustice v elektricky zarušeném prostředí a neošetřeném napájení to bude hrát mizerně. Vyjma mechanického záznamu
Bohužel se s tím musím prát.
Nechci ale svýmy výroky zmenšovat význam akustiky.

Bohužel se s tím musím prát.
Nechci ale svýmy výroky zmenšovat význam akustiky.
tohle je "megablábol" a silné přecenění vlastního názoru.S tím si dovolím silně nesouhlasit a nazvu to silným přeceněním daného aspektu. Ve špatné akustice zahrajou i ty nejlepší bedny s nejlepšími komponenty, kabely a nejlíp ošetřenou elektřinou hůř než nejlevnější mr.ky. Vliv těchto věcí nemůže být dál od sebe, hned několika řády.
I když bych se rád zeptal co má autor na mysli "nejlevnějšími mrdkami" ?
Naprostý souhlas!RedBaron píše: ↑17 úno 2018 17:55S tím si dovolím silně nesouhlasit a nazvu to silným přeceněním daného aspektu. Ve špatné akustice zahrajou i ty nejlepší bedny s nejlepšími komponenty, kabely a nejlíp ošetřenou elektřinou hůř než nejlevnější mr.ky. Vliv těchto věcí nemůže být dál od sebe, hned několika řády.

- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak jako vzdy v oblasti HiFi platí i zde, že zkušenosti jsou neprenositelne. Co funguje u jednoho a za co tedy člověk může dát ruku do ohně, u druhého platit zdaleka nemusí. Vše ostatní jsou jen názory do diskuse, protože v té se nic nevyřeší ani nedolozi.
Asi před půl rokem jsem doma zkoušel filtr Na Sunrise, bez slysitelneho přínosu. Od té doby jsem fungoval jen na stinene liště Project. Vrtalo mi to ale hlavou, minulý týden jsem si znovu Sunrise přivezl a zapojil. Měl jsem na to klid a čas, pár dnů testování a zkoušení, přehazovani kabelů do jednotky, ráno, vecer... Po pár dnech vím na základě reálné zkušenosti, že tento filtr v mě sestavě přínos má, hlavně v době, kdy zrovna není pracovní klid. Vyčistilo se pozadí, vynikl prostor, zpevnily se basy.
Proč to píšu? Protože před pár měsíci bych zde mohl tvrdit, že Sunrise nefungoval. Všechno chce svůj čas a trpělivost. Poznání nepřijde jinak než v osobní zkušenosti.
Asi před půl rokem jsem doma zkoušel filtr Na Sunrise, bez slysitelneho přínosu. Od té doby jsem fungoval jen na stinene liště Project. Vrtalo mi to ale hlavou, minulý týden jsem si znovu Sunrise přivezl a zapojil. Měl jsem na to klid a čas, pár dnů testování a zkoušení, přehazovani kabelů do jednotky, ráno, vecer... Po pár dnech vím na základě reálné zkušenosti, že tento filtr v mě sestavě přínos má, hlavně v době, kdy zrovna není pracovní klid. Vyčistilo se pozadí, vynikl prostor, zpevnily se basy.
Proč to píšu? Protože před pár měsíci bych zde mohl tvrdit, že Sunrise nefungoval. Všechno chce svůj čas a trpělivost. Poznání nepřijde jinak než v osobní zkušenosti.
to tujatuja :
přečti si ještě jednou tuto větu, kterou sem napsal Redbaron, pokud tedy nemáš základní problém s chápáním psaného textu :
"Ve špatné akustice zahrajou i ty nejlepší bedny s nejlepšími komponenty, kabely a nejlíp ošetřenou elektřinou hůř než nejlevnější mr.ky."
takže pokud jsi tu větu pochopil, stále s ní ještě naprosto souhlasíš ?
přečti si ještě jednou tuto větu, kterou sem napsal Redbaron, pokud tedy nemáš základní problém s chápáním psaného textu :
"Ve špatné akustice zahrajou i ty nejlepší bedny s nejlepšími komponenty, kabely a nejlíp ošetřenou elektřinou hůř než nejlevnější mr.ky."
takže pokud jsi tu větu pochopil, stále s ní ještě naprosto souhlasíš ?
Předpokládám, že souhlasil se mnou 

Předpokládám, že ve vykachličkované prádelně 2x2m bude naprosto jedno co tam hraje, bude to příšerný a filtrace můžete měnit jak chcete. Půlmiliónovou sestavu v takové místnosti naprosto s prstem v nose přehraje můj přenosný Marshall Kilburn, umístěný v běžném obýváku. Ale jistě lze mít i jiný názor.
Vypadá to, že tady co nevidět začnete vážně probírat jak šutrák, kterým jsou podložený bedny, je důležitější než bedny samy a nožičky jsou důležitější než samotný zesík, který na nich stojí.
Vypadá to, že tady co nevidět začnete vážně probírat jak šutrák, kterým jsou podložený bedny, je důležitější než bedny samy a nožičky jsou důležitější než samotný zesík, který na nich stojí.
Nehraji v koupelně, sice poslechovka je malá, necelých 14 m2. S akustikou nemám problém, zato s elektrikou je to horší. Až tak, že běžný filtr to nestíhá. Toť vše.
Tož druh kamene pod reprákem je mi vcelku fuk.
Tož druh kamene pod reprákem je mi vcelku fuk.
-
- Kontaktovat uživatele:
Fidasi a jak se to projevuje. Co je zlého s elektrokou ? Proniká ti nějaké slyšitelné rušení ? Specifikuj, proč si myslíš , že je to elektrickými rozvody.
Ja mám rušenie od suseda. Občas "často" bucha a trieska a karbobruskou reže na dvore.Hrabe mu aj v Nedelu už o 6h ráno, ak je doma.
Ako sa zbaviť legálne takéhoto rušenia?
Dajte radu.
Dočasne pomáha mu dať 1L pálenky a o 3h rušenie prestane. Bud ide na cigarety a pivo alebo lahne trocha unavený spať.
Ale chcem poradiť iné riešenie.
Ako sa zbaviť legálne takéhoto rušenia?
Dajte radu.
Dočasne pomáha mu dať 1L pálenky a o 3h rušenie prestane. Bud ide na cigarety a pivo alebo lahne trocha unavený spať.
Ale chcem poradiť iné riešenie.

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
zkus mu venovat odizolovany 380V kabel pod napetim, treba soused ztichne
On je dlhý ca 2m , suchý ..prežije všetko.
Zase aj ja občas ho potrebujem.
......
To z druhej strany mám pokoj , ten nervák si našiel sponzorku kusok staršiu v kupeloch a sa nastahoval ku nej.

Zase aj ja občas ho potrebujem.
......
To z druhej strany mám pokoj , ten nervák si našiel sponzorku kusok staršiu v kupeloch a sa nastahoval ku nej.

RedBaron rozpíš to podrobnejšie. Lebo "kvalita napájení" je všeobecný pojem.RedBaron píše: ↑17 úno 2018 17:55S tím si dovolím silně nesouhlasit a nazvu to silným přeceněním daného aspektu. Ve špatné akustice zahrajou i ty nejlepší bedny s nejlepšími komponenty, kabely a nejlíp ošetřenou elektřinou hůř než nejlevnější mr.ky. Vliv těchto věcí nemůže být dál od sebe, hned několika řády.
Rozdiel je v meste a rozdiel kde nemáš tak zarušené všetko.
Tiež všeobecne s tým názorom tiež nesuhlasím , aj v zlej akustike može kvalitný HIFI aparát zahrať excelentne.

Len jeden príklad zo života, akustika vs samostatný ošetrený prívod.
Kamarát vlastní zostavu v cene cca 10 násobku môjho. Nebudem sa rozpisovať, aké komponenty, len sieťové káble Nordost Brahma a pračku Gigawatt, samozrejme najvyšší typ + Nordost Quantum resonator. Zhodou okolností máme miestnosť s rovnakými rozmermi, len ja mám umiestnenie zostavy s repro na kratšej stene pred oknom a on na dlhšej stene. Ja nemám samostatný prívod, len samostatný okruh na čo ne je zapojené nič okrem sieťovej pračky z ktorej sú zapojené cd a amp. Na rozdiel od neho však mám akusticky upravenú miestnosť. A výsledný zvukový rozdiel? Niekedy je menej viac a to v tomto prípade. Nie podľa mňa, ale podľa spoločného kamaráta. Uvedené sa vzťahuje len na moju a kamarátovu zostavu a v uvedenej miestnosti za daných okolností a je to subjektívny názor nezainteresovaného človeka.
Kamarát vlastní zostavu v cene cca 10 násobku môjho. Nebudem sa rozpisovať, aké komponenty, len sieťové káble Nordost Brahma a pračku Gigawatt, samozrejme najvyšší typ + Nordost Quantum resonator. Zhodou okolností máme miestnosť s rovnakými rozmermi, len ja mám umiestnenie zostavy s repro na kratšej stene pred oknom a on na dlhšej stene. Ja nemám samostatný prívod, len samostatný okruh na čo ne je zapojené nič okrem sieťovej pračky z ktorej sú zapojené cd a amp. Na rozdiel od neho však mám akusticky upravenú miestnosť. A výsledný zvukový rozdiel? Niekedy je menej viac a to v tomto prípade. Nie podľa mňa, ale podľa spoločného kamaráta. Uvedené sa vzťahuje len na moju a kamarátovu zostavu a v uvedenej miestnosti za daných okolností a je to subjektívny názor nezainteresovaného človeka.