Rušení v síti 230V, "pračky", kabely

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Rušení v síti 230V, "pračky", kabely

Příspěvek od jimmi »

To je samozrejme jasné že akusticky upravená miestnosť je super a zahrá tam lepšie aj lacnejšia aparatura.

Ale aj akusticky blbá miestnosť sa dá časom trocha upraviť tak aby to bolo počuvatelné. Ale najlepšie ju uplne prerobiť ak sa to dá.

Ale nekvalitné" nejlevnější mr.ky " ako píše RedBaron zostanu aj v tej upravenej posluchovke znova len len mr.ky. 8-)

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

TRANSIWATT píše:
19 úno 2018 14:02
Fidasi a jak se to projevuje. Co je zlého s elektrokou ? Proniká ti nějaké slyšitelné rušení ? Specifikuj, proč si myslíš , že je to elektrickými rozvody.
Protivně zkreslené výšky a středy a zrnité, detaily - takové ty tiché věci se ztrácí, nemluvě o symfońické muzice nebo složitějších nahrávkách, zejména zpěv, kde je to markantní a neposlouchatelné.
Aparatura rozhodně nepatří mezi”mr..ky”. Přesto jsem slyšel i levnější a staré aparatury hrát lépe. Viním z toho rušení, které přichází jak vzduchem, tak i po síti.
Bydlím v centru města, wifin hafo, stará el. instalace, cca 400 m odsud radiokomunikační věž. K poslechu odpojuji ze sítě všechny spotřebiče se spínaným zdrojem, největší borčus zanáší do sítě všelijaké nabíječky ...svítím klasickými žárovkami.
Wifi router jsem přesunul na hranici dosahu ob jednu místnost a do streameru jdu přes optiku. Jako filtraci mám NA filtr, oddělovací trafo 3kW na jádru UI, s tím, že každé vinutí je na svém sloupku. Kabeláž je samozřejmě stíněná.
Přesto ...a není to pokaždé - po chvíli poslechu muziku vypnu a jdu raději něco jiného dělat. A jindy se raduji a užívám ...tedy to zarušení není pořád stejné ...jak co do intenzity, tak i z pohledu složení rušení, co převládá.
Nejcitlivější, jak jsem vypozoroval, je na rušení streamer, poté má kvalita napájení, ale v menší míře vliv na převodník a zesilovač je v pohodě.
Vážně přemýšlím o filtraci jako je toto tady: http://www.lcr-inc.com/emi-filter-mri-s ... asheet.pdf
Na filtraci pro streamer a DAC.
Naposledy upravil(a) Fidas dne 19 úno 2018 19:12, celkem upraveno 1 x.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Renown píše:
18 úno 2018 19:09
to tujatuja :

přečti si ještě jednou tuto větu, kterou sem napsal Redbaron, pokud tedy nemáš základní problém s chápáním psaného textu :

"Ve špatné akustice zahrajou i ty nejlepší bedny s nejlepšími komponenty, kabely a nejlíp ošetřenou elektřinou hůř než nejlevnější mr.ky."

takže pokud jsi tu větu pochopil, stále s ní ještě naprosto souhlasíš ?
Renowne,

Já žádný problém s chápáním nemám, ale dokážu pochopit smysl sdělení i přes v dnešní době běžnou nízkou úroveň textového vyjadřování.

Redbaron chtěl prostě říci, že v místnosti s nevhodnými akustickými podmínkami budou hrát i ty nejdražší bedny s nejdražšími komponenty špatně. Dokonce se může stát, že mnohem levnější bedničky v daným podmínkách budou hrát lépe. To není nic nového, byl jsem toho sám svědkem.

A milý Renowne, svou aroganci si můžeš strčit víš kam ......

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

To Fidas . A jsi si jistý že je to rušení v síti? Mám někdy podobné pocity a to bydlím na vsi, skoro na samotě, "v klidu" bez mrtě WiFi a pod. Když ale přijdu nasr... a unavenej z práce i ten poslech podle toho vypadá. Na druhou stranu, pustím si muziku o víkendu po ránu, odpočatej, tak se nestačím divit jak to hraje. 8-) filtry žádné nemám.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

To Strejdin:
Ano, nejednou jsem o tomto uvažoval. Ale prostě atributy síťového bordelu se mi zdají stejné ...jo, kdyby to byla jen psychoakustika, to bych bral... Pikantní je, že jsem si donedávna část toho rušení dělal sám routerem Wifi umístěným přímo v místnosti, kde poslouchám. :D

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Rozvést to můžu jen přiblblým příkladem, za kterej to určitě zas schytám :lol: Když jedu autem, je x-krát důležitější jestli jedu po suchým asfaltu nebo ledovce a na jakých pneu než jestli jsem natankoval benzín u Shell nebo OMV.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

To RedBaron:
Rozvést to můžu jen přiblblým příkladem, za kterej to určitě zas schytám :lol: Když jedu autem, je x-krát důležitější jestli jedu po suchým asfaltu nebo ledovce a na jakých pneu než jestli jsem natankoval benzín u Shell nebo OMV.
Xxxxxxxxxxxxxx
Naprostá pravda. Ale pojedu li sebelepším autem po krásné, rovné, suché silnici a natankoval jsem ne u ÖMV nebo u Shell, ale někde v JZD napančovaný benzin, motoru se dobře dařit nebude.
Shrnul bych to tak, že k dobrému poslechu mimo kvalitní aparaturu je zapotřebí dobré akustiky a dobrého krmení v podobě co nejméně rušeného elektrického proudu.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Shrnul bych to tak, že k dobrému poslechu mimo kvalitní aparaturu je zapotřebí dobré akustiky a dobrého krmení v podobě co nejméně rušeného elektrického proudu.

Fidas to máš 100% pravdu. *thumbs up*

A samozreme klud a pohodu. 8-)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Změření nestandardního stavu, vyhodnocení a následný návrh i realizace řešení silového rozvodu 230 V nemůže být téma pro bastlíře, nýbrž pro znalostmi i měřícími přístroji vybaveného profesionála. Určitě se dá najít firma, která se problematikou zarušených silových rozvodů zabývá profesně, vždyť například medicínská technika vyžaduje v tomto směru nebývalou péči.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

No, s tou pančovanou elektrikou, to musí být děs. Představuji si jak reproduktory s takhle špatnou elektřinou namísto kopáku hrají jen brum, místo činelu jen neurčité syčení a místo strun kytary skřípění, při kterém si nelze nezacpávat uši. A místo vokálu chroptění zombie. Jestli ano, uznávám že elektřina má větší vliv než akustika místnosti. Pokud ne, je to jenom slovní cvičení a vliv akustiky je stále řádově jinde.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jasne, ze je ;-) .
Neni v moci spatneho rozvodu vyvolat dlouhodobe zkresleni v radu desitek procent ani frekvencni nevyrovnanost v radu desitek dB. Blba akustika obe zvladne hrave...

Na druhou stranu jeden zkrat umi znicit aparaturu...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

"Na druhou stranu jeden zkrat umi znicit aparaturu..." uveď příklad zkratu v rozvodu, co zničí aparaturu:-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

PítrsPraha píše:
22 úno 2018 15:51
Na druhou stranu jeden zkrat umi znicit aparaturu...
To opravdu ne.
Noble Audio - výroba a prodej

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

NA:
Nevím, jestli je hifi technika odolnější, ale právě jednu takovou polízanici řeším. Bydlím na vsi, kde je hlavní přívod elektřiny do domu vedený vzduchem na štít. Na připojení tam něco uhnilo / vyrezlo. Zapnul jsem kávovar a rána, ticho, tma. Velkej ráz po zapnutí kávovaru byla pro ty kontakty poslední kapka a do rozvodu v domě (komplet nový, v mědi) to poslalo nějaký moribundus. Odneslo to x-spotřebičů (čerpadlo ÚT, indukční deska, monitor k PC, podlahový topení, 2 led světla, nějaký nabíječky...).

Hlavní sestava byla vypnutá.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Uhnilo je opakem zkratu:-)

Podle popisu jednoznačně uhnila/odpojila se nula na vstupu do domu (PEN) a namísto 230V f-n šlo do zásuvek mezifázových 400 V f1-f2. To je pak opravdu fatální událost.

Odpovědět