Rušení v síti 230V, "pračky", kabely
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Rušení v síti 230V, "pračky", kabely
Meleš nesmysly. Jednoznačně uhnila jedna fáze. To je prostý fakt.
Proč si pořád musíš hrát na rádoby chytrého o věcech, o kterých neznáš žádná fakta? Výsledkem je pravý opak toho,
po čem tolik bažíš. Tady to trefili dobře...
Proč si pořád musíš hrát na rádoby chytrého o věcech, o kterých neznáš žádná fakta? Výsledkem je pravý opak toho,
Od někoho, kdo si plete zkrat s přerušením se nechám rád poučit:-)
Zvídavým doporučuji k přečtení: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/t ... 399.0.html
Proč mám 400V v jednofázové zásuvce?
« Odpověď #2 kdy: 11.03.2017, 23:06 »
Uhnilej/ upadlej nulak. Nejspis nekde v rozvadeci, elektromeru nebo HDS.
K netriviální problematice koroze PEN: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/t ... .html/view
Zjednodušeně řečeno: u některých kombinací materiálů vzniká na místě spoje těchto dvou materiálů elektrochemický článek, jenž způsobuje lidově řečeno korozi.
Proč mám 400V v jednofázové zásuvce?
« Odpověď #2 kdy: 11.03.2017, 23:06 »
Uhnilej/ upadlej nulak. Nejspis nekde v rozvadeci, elektromeru nebo HDS.
K netriviální problematice koroze PEN: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/t ... .html/view
Zjednodušeně řečeno: u některých kombinací materiálů vzniká na místě spoje těchto dvou materiálů elektrochemický článek, jenž způsobuje lidově řečeno korozi.
Naposledy upravil(a) merhaut dne 23 úno 2018 11:47, celkem upraveno 1 x.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tohle je typická trollí komunikace: ignorují fakta (uhnilá fáze, ne nulák) a předkládají "důkazy" na podporu své mylné dojmologie.
Není hlupák ten, kdo se v něčem mýlí, ale ten, kdo neumí omyl uznat a za své výmysly se bije a bije...

Není hlupák ten, kdo se v něčem mýlí, ale ten, kdo neumí omyl uznat a za své výmysly se bije a bije...
Já vím, ty se vyznáš: "Na druhou stranu jeden zkrat umi znicit aparaturu..." + "Na připojení tam něco uhnilo / vyrezlo":-))))
Naposledy upravil(a) merhaut dne 23 úno 2018 12:25, celkem upraveno 1 x.
Mezi námi, elektrikáři, odpojená fáze nepředstavuje pro domácí spotřebiče, vyjma třífázových motorů, žádný problém. Jednofázové spotřebiče připojené na přerušenou fázi prostě nejdou, u třífázové indukční desky přestanou fungovat některé plotny. Žádné ničivé přepětí se nedostaví. Je snad někdo jiného názoru?
A se zkratem to opravdu, ale opravdu, nemá nic společného:-)
A se zkratem to opravdu, ale opravdu, nemá nic společného:-)
Díky tomnuto příspěvku jsem se proklikl na highend fórum, kde se diskutuje o Nordost QKORE. A shodou okolností to sedí i k tématu tohoto vlákna.PítrsPraha píše: ↑23 úno 2018 10:41Meleš nesmysly. Jednoznačně uhnila jedna fáze. To je prostý fakt.
QKORE jsem měl možnost slyšet jak u sebe doma tak i v HiFi studiu. Dost slyšitelný tuning, uvažuji o tom, že by to mohl být můj příští upgrade.
Má tady někdo s QKORE anebo podobnými zemnícími jednotkami nějakou zkušenost?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Merhaute, takže k čemu že to podle tvé odborné diagnostiky z věštecké koule došlo
?
Jednoznačně uhnila/odpojila se nula na vstupu do domu (PEN), to je pak fatální událost
nebo
se odpojila fáze, což nepředstavuje pro domácí spotřebiče, vyjma třífázových motorů, žádný problém.
To je dokonalý protimluv. Jen svými slovy dokazuješ, že absolutně netušíš, která bije a jen kolem sebe střílíš vygooglenýma moudrama. A že podle tvého (odborného) názoru uhnilá fáze nepředstavuje pro domácí spotřebiče žádný problém, vysvětli všem těm zničeným spotřebičům, které v důsledku téhle události po zapojení do elektřiny okamžitě vyhazují pojistky...
A jestli by tahle událost, která znefunkčnila x různých zařízení, nemohla ohrozit hifi komponenty, to by se musel vyjádřit někdo, kdo má skutečné znalosti...
Howgh

Jednoznačně uhnila/odpojila se nula na vstupu do domu (PEN), to je pak fatální událost
nebo
se odpojila fáze, což nepředstavuje pro domácí spotřebiče, vyjma třífázových motorů, žádný problém.
To je dokonalý protimluv. Jen svými slovy dokazuješ, že absolutně netušíš, která bije a jen kolem sebe střílíš vygooglenýma moudrama. A že podle tvého (odborného) názoru uhnilá fáze nepředstavuje pro domácí spotřebiče žádný problém, vysvětli všem těm zničeným spotřebičům, které v důsledku téhle události po zapojení do elektřiny okamžitě vyhazují pojistky...
A jestli by tahle událost, která znefunkčnila x různých zařízení, nemohla ohrozit hifi komponenty, to by se musel vyjádřit někdo, kdo má skutečné znalosti...
Howgh
Já ale fakt nemůžu za to, že nemáš sebemenšího tucha, co fatálního se děje v třífázovém rozvodu při přerušené vstupní PEN "nule" (= průser) a co při přerušené jedné fázi (= nic). Máš technickou zprávu k opravě elektroinstalace/přívodu?
Popis přerušení PEN je tady, doporučuji si přečíst.
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/t ... 849.0.html
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/t ... 849.0.html
Pítrsovi doporučím po opravě odpojení PEN v HOP při zapnutém hifi. A bude klid:-)
Naposledy upravil(a) merhaut dne 23 úno 2018 16:08, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pitrsi, zkus utlumit emoce, on Merhaut má skutečně pravdu. Jestli ti takhle sériově odbouchla řada spotřebičů jak popisuješ , tak to mohlo být jedině takto. Pokud bys jakémukoli elektrikáři popsal takhle závadu, tak je mu to hned jasný a přímo jde po přerušeném nuláku. Na síťovém přívodu 230V 50Hz jednofáz. může vzniknout zničující přepětí /pro přístroje/ jedině třema způsoby:
1/ přerušení vodiče PEN; 2/přepěťovým impulzem způsobeném spotřebičem se silnou indukční složkou,(částečně řeší přepěťové ochrany) 3/bleskem.
Vytvořením zkratu na přívodním napájecím vedení nelze poškodit přístroj.
Přečti si i Fidasův odkaz.
1/ přerušení vodiče PEN; 2/přepěťovým impulzem způsobeném spotřebičem se silnou indukční složkou,(částečně řeší přepěťové ochrany) 3/bleskem.
Vytvořením zkratu na přívodním napájecím vedení nelze poškodit přístroj.
Přečti si i Fidasův odkaz.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hele, já tomu nerozumím, což nijak nezastírám. Já se jen směju všeználkovi s nakřáplou křišťálovou koulí, který, aniž by cokoliv věděl, skálopevně tvrdí, že to bylo nějak, aby po pár minutách stejně skálopevně tvrdil, že to bylo přesně naopak a že není možné, co je realita = poškozené spotřebiče.
Ani servisák, kterej vedení opravoval, neuměl přesně popsat, k čemu všemu mohlo ve vedení dojít. Fakty jsou dva: 1) uhnilá byla fáze. 2) v důsledku toho se v rozvodu stalo něco, co nahodile poškodilo některé spotřebiče.
Co je zajímavý a co servisák neuměl nijak vysvětlit, že odešlo jen jedno čerpadlo a ne obě (přestože jsou zapojený do shodný zásuvky a jsou to shodný čerpadla) a že odešla jedna nabíječka a ne obě, přestože jsou obě shodné a byly zapojený do stejný zásuvky pomocí rozdvojky.
Anebo má odborník merhaut pravdu, servisák i já jsme si vše vymysleli a spotřebiče naši fantazii podporují svým naschválem, že škodolibě vyhazujou pojistky
.
Ani servisák, kterej vedení opravoval, neuměl přesně popsat, k čemu všemu mohlo ve vedení dojít. Fakty jsou dva: 1) uhnilá byla fáze. 2) v důsledku toho se v rozvodu stalo něco, co nahodile poškodilo některé spotřebiče.
Co je zajímavý a co servisák neuměl nijak vysvětlit, že odešlo jen jedno čerpadlo a ne obě (přestože jsou zapojený do shodný zásuvky a jsou to shodný čerpadla) a že odešla jedna nabíječka a ne obě, přestože jsou obě shodné a byly zapojený do stejný zásuvky pomocí rozdvojky.
Anebo má odborník merhaut pravdu, servisák i já jsme si vše vymysleli a spotřebiče naši fantazii podporují svým naschválem, že škodolibě vyhazujou pojistky

No Já zírám! Opravdu "nenápadnej" pokus o překroucení výroku někoho jiného, to se musí nechat. Jen abys mohl druhého napadat a tvrdit, že sám sobě odporuje. Bravo!

PítrsPraha píše: ↑23 úno 2018 13:48Merhaute, takže k čemu že to podle tvé odborné diagnostiky z věštecké koule došlo?
nebo