síťový filtr Monster Power HTS 2600

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Re: síťový filtr Monster Power HTS 2600

Příspěvek od Wolf »

Kúpil som nedávno toto monštrum( HTS 2600). Po zapojení tohto filtra sa prejavil jeho vplyv najviac na basoch. Staly sa pevnejšie,idú hlbšie. Myslím , že táto zmena je najvýraznejšia. Počutelné ale trochu menej výrazné je ostatné spektrum . Nástroje sa oddelili od seba, farba zvuku je prirodzenejšia , upokojilo sa pozadie . Pri počúvaní gramafónu som pred tým počul slabý brum ( subwoofer ). Po zapojení flitra je brum preč.
Zapojil som na filter aj plazmu Panasonic , obraz je lepší . ale ťažko definoavť v čom , myslím , že je trochu ostrejší. farby sa mi vidia sýtejšie...
Filter od Monsetr Power , splnil to čo som o ňom čítal na webe, za tie peniaze je to podla mňa dobrá volba.
Na Slovensku ho predáva spoločnosť Basys.sk, sídlacia na Starej Vajnorskej v Bratislave.

rrart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rrart »

Je vhodné vymeniť na tomto monštre prívodný napájací kábel za tienený, alebo to nemá význam?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

rrart
pokud máš "v sestavě" zapojené pc a nějaká 2 trafa, wifi ....., pak to smysl nemá.
pokud máš sestavu "holou" (jen zesík+cdp) ... pak by mělo rozhodně smysl používat pouze kabely stíněné.
(a zastínit si i repro kabel měděnou punčochou)
osobně jsem před různými pračkami vyzkoušel různé káble.
např. před accuphase ps1200 byl slyšet rozdíl mezi vdh, nbs, syncro, supra... každý kabel "před pračkou" dal celé sestavě jiný zvuk.

rrart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rrart »

Do monštra mam zapojene: tube amp > CD > phono preamp > gramec > DVD > plazma.
Repro kable su tienene, napajacie kable AMP a CD taktiez tienene.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to rrart:

Přívodní kabel k filtru je velmi, velmi důležitý, toť moje osobní zkušenost. Jeho kvalita ovlivňuje celý řetězec a umožňuje vlastně vyniknout naplno napájecím kabelům vedoucím z filtru k samotným přístrojům. Těchto kabelů jsem k filtru vyzkoušel několik a byl jsem hodně překvapený, jak moc ovlivňovaly charakter výsledného zvuku. A přitom by mě to ani ve snu nenapadlo. Doporučuji tedy filtr připojit kabelem co nejlepším.
A když už jsme u filtru, stejně jako v jiných prvcích sestavy doporučuji vyměnit i obyčejné pojistky za pár korun pojistkami kvalitními,např.stříbrnými. Stojí to za to... *thumbs up*

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Steve: Ty tyhle podvody prodáváš?

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to S499_1023:

Stačí vyzkoušet příteli. Není nic jednoduššího... :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Vyzkoušeno mnohonásobně. Žádná stříbrná, platinová ani zlatá pojistka nemá slyšitelný vliv na zvuk a to ani u sebereferenčnější sestavy.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

S499_1023 píše:Vyzkoušeno mnohonásobně. Žádná stříbrná, platinová ani zlatá pojistka nemá slyšitelný vliv na zvuk a to ani u sebereferenčnější sestavy.
Vliv na zvuk to má. Ne vždy kladný. A sestava nemusí být "sebereferenční" :), jen dostatečně transparentní. Pokud to neslyšíš, tím možná lépe. A pojistky ani neprodávám, ani nemám v sestavě jiné než původní :)

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to S499_1023:
Já mám opačnou zkušenost, a nejsem jistě na tomto fóru sám. Každá pojistka ovlivňuje výslednou kvalitu zvuku, je to kritické místo v přístroji a není proto divu, že např. stříbrná pojistka oproti obyčejné pojistce s vláknem wolframovým nebo cínovým za pár korun zvuk do jisté míry změní k lepšímu. Je to realita, a mimochodem, je to nejlevnější upgrade, s jakým jsem se zatím setkal, taková třešnička na dortu poté, co vyměníme např. napájecí kabel k přístroji za lepší.
Proto by mě i zajímalo, na jaké "referenční" sestavě jsi testování prováděl, že jsi nic neslyšel, upřímně, je to velmi zarážející, protože na kvalitní sestavě, propojené kvalitní kabeláží a hlavně ošetřené kvalitní filtrací,je výměna pojistky celkem jasně slyšitelná a to téměř v takové míře, jako je výměna napájecího kabelu. Za tím si stojím, mám to několikrát ověřeno na vlastní uši. Zaznamenal jsem pozitivní změny u všech součástí řetězce, přehrávače,předzesilovače i v monoblocích (tam jsem pozitivní vliv čekal ze všeho nejmíň a nebylo tomu tak). Změna pojistky byla hodně znát i po výměně v samotném filtru Aquarius, kde stříbrná pojistka Hifituning Silver star měla značný dopad nejen na čistotu výsledného zvuku, ale v obrovské míře na prostor nahrávek, což praští hned do očí, nebo spíš do uší..Pro mnohé možná neuvěřitelné, pro mě už ale ne, je to krok správným směrem.
Pokud tedy výměnu pojistky sám osobně neslyšíš, nevyvozuj ze své subjektivní zkušenosti absolutní pravdy, které pravdami nejsou, a hledej chybu jinde a možná i u sebe. Nikdo nemá důvod si tu vymýšlet,já jsem ten poslední z nich,to mi věř, příteli.
Na toto mé vyjádření již prosím nereaguj, nepatří to do tohoto vlákna a ostatní debata v této věci je úplně zbytečná.

Pro ostatní:
Diskuse o pojistkách a zkušenostech s jejich výměnou a s různými typy Hi-endových pojistek je vedená mimojiné na audiogonu, to jen pro ty, koho by toto téma zajímalo. kdo by měl dotazy v této věci, klidně mi piště do SZ, rád se o zkušenost podělím. A nezapomeňte, lepší je vždy 1x něco zkusit,než 100x o tom číst....
Hezký den všem. :)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

s499_1023
též se přidám ke steve.
určitě jsem opakovaně slyšel změnu zvuku sestavy po výměně pojistky.
a neslyšel jsem/nezkoušel jen na svých sestavách.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Po pročítání diskuzí o pojistkách mi to nedalo a zakoupil jsem jednu měděnou pojistku, kterou jsem jsem vložil do pojistkového jističe v přívodu k hifi zásuvce. I když jsem patřil mezi skeptiky, musím konstatovat, že příznivci kvalitních pojistek mají pravdu. *palec* Je to nejlevnější a velmi významné vylepšení moji sestavy. *2thumbsup* :D

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Steve píše:to rrart:

Přívodní kabel k filtru je velmi, velmi důležitý, toť moje osobní zkušenost. Jeho kvalita ovlivňuje celý řetězec a umožňuje vlastně vyniknout naplno napájecím kabelům vedoucím z filtru k samotným přístrojům. Těchto kabelů jsem k filtru vyzkoušel několik a byl jsem hodně překvapený, jak moc ovlivňovaly charakter výsledného zvuku. A přitom by mě to ani ve snu nenapadlo. Doporučuji tedy filtr připojit kabelem co nejlepším.
A když už jsme u filtru, stejně jako v jiných prvcích sestavy doporučuji vyměnit i obyčejné pojistky za pár korun pojistkami kvalitními,např.stříbrnými. Stojí to za to... *thumbs up*
V čem teda spočívá KVALITA přívodního kabelu ? Samozřejmě dobré koncovky - konektory , ty se dají vybrat i z běžné nabídky elektroprodejen. Dobré provedení spojů kabelů s koncovkami. Správný výběr přůřezu vodiče 1,5 na signálové zdroje (bohatě vyhovuje), 2,5 na zesilovače. Stíněný kabel . Je v podstatě jedno jestli volím Lappkabel nebo Kablo nebo jiného spolehlivého dodavatele. To celé vyjde cenově tak max do 300.-Kč . Na konec kabelu před vstupem do přístroje ještě dávám feritový vf filtr,jeho účinnost je mnohdy diskutabilní , ale nic tím neskazím a je to za pár korun. Pokud někdo zná nějaký jiný prvek, který výrazně zvýší kvalitu přívodního kabelu , tak mi to sdělte.
O pojistkách se tady moc bavit nechci, ale když už nekdo mi doporučuje "aspoň stříbrnou" tak ať mi popíše jaký jev se tam odehrává , že je to tak skvělé, resp. co "zlého" se děje v drátku co není ze stříbra, že to "tak strašně zhorší zvuk" ??? To by mě fakt moc zajímalo. Ono totiž bývá zvykem, že když někdo přijde s novou, lepší technologií tak logicky uvede V ČEM JE LEPŠÍ a které nedostatky předešlé koncepce tím odstranil. A prosim nepište co to dělá se zvukem , ale s elektřinou. Napájecím kabelem neprochází elektroakustický signál ale střídavý proud který napájí síťový transformátor v přístroji.

Odpovědět