síťový filtr Monster Power HTS 2600

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

síťový filtr Monster Power HTS 2600

Příspěvek od hi-fi calvus »

V pátek mi konečně dorazil domů.
Objednával jsem na www.abita.cz
Jen oni ho mají za 12 tisíc, ostatní za 13.
Jelikož mám nyní i Belkin PF 50-ku, mohu tyto dva filtry srovnávat, vše po praktické stránce ale až po vánocích.
Zatím jsem jej pouze vyzkoušel a prostudoval návod (který mi ovšem zaslali neúplný, jak jinak v našem státě)
Snad dořeším, chybí jeden dvoulist, tedy celé čtyři stránky.

Teď ale k filtru, narozdíl od BELKIN PF50-ky se zde dá hovořit o hi-fi už napohled, kovové šaši s vynikající úpravou, ze všech stran nádhera.
Dost se to podobá ROTEL-u, podle mého názoru, taky zástrčky výborně drží každý kabel, zase narozdíl od BELKIN-u.
Jediné co má BELKIN PF 50-ka ze cca stejné cenovky lépe vychytané je, že si může uživatel nastavit na každý pár zástrček spoždění či nikoli a to navíc 5,10, nebo 15 sekund. Na Monsteru je pouze striktně šest zásuvek stále napájených, dvě jsou spínané a další dvě jsou spínané, spožděné.
Srovnání kvality filtrace apd. prostě praxe si bude muset u mě ještě pár dní počkat.
Pak určitě něco písnu, zde do stejného vlákna.
Už teď jsem se ale striktně rozhodl, že někdy v létě ten BELKIN prostě přestříkám, něčím černým, matným.
Plán už mám dlouho, ale teď když mohu srovnávat, není co řešit.
Toho kdo je zodpovědný za zevnějšek vůbec všech síťových filtru značky BELKIN bych nechal snad fakt ukřižovat.
Nedivím se, že se všechny tři prodávané (nyní už i v černém) dají sehnat v tak cenově rozlišných položkách.
O NAD se traduje, že na zevnějšku vždycky šetřili, zato BELKIN se na zevnějšek úplně vysr..
Přitom osobně si myslím, že je to technicky moc povedený síťový filtr, až na display a předek, respektive hlavně jeho povrchovou úpravu.

V současné době si kreslím celá složitá propojení obou síťových filtrů se všemi komponenty včetně DAC-u od CASEA, na který čekám.
Oba filtry budu mít taky spínané za sebou (DC OUT+DC IN) dále stejně taky dělenec NAD.
Celé to propletu digitálně AVR- kem (NAD T753) tak, abych i v multikanále využil ten DAC CEPHEUS, respektive pro dva přední kanály, pochopitelně, stejně tak v propojení s HD sat avr TOPFIELD HSCI7700, taktéž receiverem NAD. Ve Stereu pouze OPPO 983H,DAC,NADC162,NADC272 a XAVIAN BASSO.
Největší radost mám z toho, že se taky zbavím přepínání pro subík a přepínání pro pre-outy z AVR pro L+R kanály.
Došlo mi to až při tom kreslení, že to tak půjde vychytat, nádhera.
Už mám pokresleny čtyři papíry. :D
Uf, už aby byly vánoce :D Asi začnu stříhat metr. *hura*

Vit
Kontaktovat uživatele:

Re: síťový filtr Monster Power HTS 2600

Příspěvek od Vit »

Zde zajímavý test v ruštině (použijte prosím translate.google.com), kde jsou téměř všichni našemu fóru známí adepti vč. Monster Power HTS 2600 (dopadl tam dobře):

http://www.pult.ru/article/?id=340

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

hi-fi calvus: Jaké jsou tedy prosím tě praktické zkušenosti, když porovnáš Belkin a Monster Power?

Předem díky za odpověď... *thumbs up*

Bino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bino »

Nazdar, taktiez som zvedavy na tvoju skusenost s novym filtrom - drzim palce. Tento tyzden by mi mala dorazit v podstate obdoba tvojho " MONSTER MP HTS 5100 SIG" , takze planujem podobny test. uz aby tu bol.
objednaval som cez ....www.avemax.cz , uz len dufat, ze pride. *thumbs up*

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Bino: Tak 5100 je samozřejmě ještě víš, alespoň už podle základních předpokladů, které jsou ve specifikacích... Podle fotek bych se ale bál, aby mně neposlali USA verzi, když vidím na fotkách ty zásuvky *headbang*

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Kdysi dávno se někde psalo že HTS 5100 díky lepší/složitější filtraci "hraje" hůř než HTS 2600.
Spíš ze mě ale mluví závist že mám jen 2600.
5100 vypadá skvěle *thumbs up* Bino napiš pak poznatky.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Zřejmě by to chtělo otestovat starým dobrým způsobem a sice mět obě verze a porovnat je mezi sebou v přímém testu... Jednoduše je prohazovat :)

Bino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bino »

Takze radost z objednaneho filtru dlho netrvala, cca po 3 tyzdnoch mi dnes predajca oznamil, ze z toho nic nebude. No nie je to podnikanie v Cesko/ Slovensku krasne ? ale nevadi, zhanam dalej. Zaroven vas poziadam o dobre typy, kde zohnat spominanu 5100 SIG. diky za typy.

sekal

Příspěvek od sekal »

Bino :
Zkus to tady - http://www.hifi-zubehoer.info/Monster-C ... _2910_2910 .. Měli by ti to být schopni objednat a zaslat na Slovensko.. Na vychcané c-z dovozce se vykašli...

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Co třeba tohle,prej skladem?
http://www.satan.cz/monster-power-mp-ht ... -de-p1071/
Sorry,až ted jsem si všiml že píšeš slovensky.

Bino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bino »

dik za typy, prave ich preverujem. Dam vediet ako som dopadol.

Bino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bino »

taaaaakze moj ocakavany MP HTS 5100 SIG prave dorazil, nakoniec az z nedalekeho Nemecka. A teda mozem zacat planovat posluchovy test, som zvedavy ako das *hura*

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Taky jsem zvědavý, na tvé poznatky.

U mě nic nového, stále spokojenost s oběmi (HTS 2600 a tím druhým je konkurenční belkin PF50).
S oběmi jsem velice spokojen po všech stránkách, které jsem zmiňoval snad tisíckrát.
P.S. Už mám k jednomu z nich připojenou i pračku OKKI NOKKI. :D
né snad že by při vysávaní vydávala lepší zvuk, ale kvůli ochraně pračky, když už mám stále volné zásuvky, proč to nevyužít. :D

Bino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bino »

sorry, trosku neskor, ale predsa !

- povedal som si, ze budem porovnavat iba sucasny - dobre napocuvany zvuk s fitrom Black Rhodium Power management a Monster Power 5100SIG. Nechcem sa moc rozpisovat, bo aj tak je to iba moj subjektivny nazor. Takze, ak by mal niekto zaujem o viac detailov, poslem mailom.
......taaaaakze hned pri prvych tonoch bolo zretelne pocut vycistenie celkoveho pozadia nahravky cim prislo k zvyrazneniu kontur jednotlivych nastrojov . Standardny sum sa potlacil na minimum. Cinely zneli cistejsie a vyraznejsie s nadhernym dozvukom. Klavir taktiez ziskal v celom pasme na jasnosti kazdeho jedneho uderu do klavesy. No a mnou preferovane basy uputali pevnostou , cistotou a hlbkou. Mozno to niekomu pripada ako nezmysel a neustale opakovane frazy, ale mne to takmer vytlacilo slzy do oci . Pocuvanim dalsich niekolkych hodin sa tento stav len upevnoval.
- a co na zaver: pre mna bola tato zmena velkym krokom vpred v objaveni niecoho noveho a preto nelutujem tejto „mensej“ investicie. Preco mensej ? lebo si neviem predstavit keby som mal moznost testovat nejaky spickovy sietovy kondicioner Accuphase, Gigawatt a pod. za radovo nasobne ine eurace.

Tesim na vase skusenosti, specialne s verziou 2600, ktoru som nemal moznost porovnat.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Bino: No teda pěkně, gratuluji ke spokojenosti.
Sice stručně, ale pěkně popsané.
Slzy v očích mám teď skoro denně v očích taky, po 15 letech zaměstnaneckého poměru se mi teď stalo, že jsem se ocitl od ledna rázem na pracáku.
Takže slzy v očích aktuální, každopádně, nejsou slzy jako slzy, ty moje bych za ty tvé vyměnil :D
No nic, snad to napraví nový prezident ;)
Každopádně, užívej hi-fi, já mám teď na poslech nějak více času, takže taky občas zapláču nejen nad výdělkem. :D

Odpovědět