kdyby APC nalepila na svoje nejlevnější ups varování, že je vyvinuto speciálně pro hifi zařízení a nemá s ostatními ups nic společného a uvnitř je použitá kosmická nano-technologie (fotografie ve volném vesmíru v beztíži levitujících kosmonautek se skafandry svůdně napovídajícími, obklopených taktéž levitujícími audio komponenty by jistě byla působivá, vzduchoprázdno řešiti netřeba) pro harmonizaci signálu ze sítě (jako kdyby ČEZ byl internetové rádio a ne elektrárna) a ceduli 150.000,-kč, půjde to na dračku...
UPS jako filtr sítě k HiFi?
Re: Ideální filtr sítě: UPS SUA 1500i
kristova noho!
kdyby APC nalepila na svoje nejlevnější ups varování, že je vyvinuto speciálně pro hifi zařízení a nemá s ostatními ups nic společného a uvnitř je použitá kosmická nano-technologie (fotografie ve volném vesmíru v beztíži levitujících kosmonautek se skafandry svůdně napovídajícími, obklopených taktéž levitujícími audio komponenty by jistě byla působivá, vzduchoprázdno řešiti netřeba) pro harmonizaci signálu ze sítě (jako kdyby ČEZ byl internetové rádio a ne elektrárna) a ceduli 150.000,-kč, půjde to na dračku...

Ja jsem kdesi cetl, a mozna si to uz dobre nepamatuju, ze UPS ma jako zdroj vyssi vnitrni odpor a proto ma problem rychle menit vystupni proud. Coz vadi hlavne u zesilovacu, ktere to brzdi. Je otazka jak moc tohle plati obecne a jak to vadi treba u prehravacu, ktere moc spotrebu v case nemeni.lachim píše:oggy
se opakuji.....
....já myslím, že ups je pouze a jen k pc, ne?
už mi i někdo z odbroníků vysvětloval proč.
zdar je v sýru
dadaft
se směju.
tak tak. třeba já bych si to určitě koupil.
nanotechnologie a vysoká cena.... mňam mňam.

se směju.
tak tak. třeba já bych si to určitě koupil.
nanotechnologie a vysoká cena.... mňam mňam.
-
boxer
Pánové,už se to probíralo několikrát.
Pokud chcete mít UPS-ku na celý řetězec hifi,musí mít i pořádný výkon právě kvůli odběrovým špičkám,aby nebylo ubíráno dynamice.Pokud nemáte velké monobloky,ale běžný cd,dvd,intergráč či normálního dělence,TV,tak počítejte minimálně se 3 kW. Samozřejmě sinusový výstup,nikoliv approximační křivka.Pokud se podíváte na stránky APC,tak mají (jak správně ukázal Oggy),největší z "normálních" 4 kW na výstupu.Pokud můžete tuto UPS-ku dát mimo poslechovou místnost,dala by se použít.Všeobecně mají všechyn tyto UPS-ky ventilátor (nejsou pasivně chlazené) a jejich hlučnost je přes 50dBA/m.Což je sakra slyšet.
Navíc je problém s výměnami baterií,jejich cenou atd.
No a na závěr,pokud se podíváte na ceny,začínají u té nejnižší ještě vhodné těsně pod 40 000,-Kč. U vyšších výkonů a dle vybavení jdou hrubě přes 50 000.
Pokud chcete mít UPS-ku na celý řetězec hifi,musí mít i pořádný výkon právě kvůli odběrovým špičkám,aby nebylo ubíráno dynamice.Pokud nemáte velké monobloky,ale běžný cd,dvd,intergráč či normálního dělence,TV,tak počítejte minimálně se 3 kW. Samozřejmě sinusový výstup,nikoliv approximační křivka.Pokud se podíváte na stránky APC,tak mají (jak správně ukázal Oggy),největší z "normálních" 4 kW na výstupu.Pokud můžete tuto UPS-ku dát mimo poslechovou místnost,dala by se použít.Všeobecně mají všechyn tyto UPS-ky ventilátor (nejsou pasivně chlazené) a jejich hlučnost je přes 50dBA/m.Což je sakra slyšet.
Navíc je problém s výměnami baterií,jejich cenou atd.
No a na závěr,pokud se podíváte na ceny,začínají u té nejnižší ještě vhodné těsně pod 40 000,-Kč. U vyšších výkonů a dle vybavení jdou hrubě přes 50 000.
lachim
tomu nevěřím - ty jsi liška podšitá s guru na západ a na jih. ty bys to prokoukl. ale ne všichni máme takové kontakty...
tomu nevěřím - ty jsi liška podšitá s guru na západ a na jih. ty bys to prokoukl. ale ne všichni máme takové kontakty...
Oggy Děkuji, dal jsi tam foto té UPS SUA, která se od 1500i liší pouze větším výkonem. Nechci nikomu brát iluse, ale právě pro použití v PC sítích se na kvalitu dbá víc než hodně. Ztráta jedinné 0 či 1 způsobená napájením znamená ztrátu všeho. A výkon ? Mé PC (abych nikoho nedráždil HTPC), má příkon 275 W maximálně a zesilovač špičkový příkon 600 W. Kdy jej využiji ? Mám rád hudbu melodickou, spíše tichou, nese...., protože při větší hlasitosti se nedokáži soustředit na jinou práci (statistické výpočty). Možná, že jsem trochu atypický Hi-Fista, ale já poslouchám hudbu jako kulisu. Když chci TOTÁLNÍ prožitek, jdu na koncert... Ale to neznamená, že musím mít doma aparaturu z Teska...
Admini - nestála by tato diskuze za přesun do Filtry.... přece jen je to vlákno Prodám.
[EDIT by Rowing] Hotovo. Měl jsem to v plánu
[EDIT by Rowing] Hotovo. Měl jsem to v plánu
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
lachim píše:oggy
se opakuji.....
....já myslím, že ups je pouze a jen k pc, ne?
už mi i někdo z odbroníků vysvětloval proč.
zdar je v sýru
Myslím, že Lachim to vystihnul docela trefně.
Re: UPS jako filtr sítě k HiFi?
dadaft
ne vážně. fakt neznám nikoho z těch hifistů, ke kterým chodím o radu a na poslech, který by měl ups k audiu.
fakt nikoho.
tím je to pro mě zcela jasné.
ale pozor. zdar je v sýru.
ne vážně. fakt neznám nikoho z těch hifistů, ke kterým chodím o radu a na poslech, který by měl ups k audiu.
fakt nikoho.
tím je to pro mě zcela jasné.
ale pozor. zdar je v sýru.
Shodou okolností nějakou poměrně velkou UPSku od APC, mám v práci. Zítra zkusím osciloskopem co je na výstupu a dám to sem. 
jj, to bude zajimave. Kdyz tak napis i typ. My taky mame v praci UPS 30kW od APC. U te taky pisou sinus vystup. Zaloha zhruba na pul hodky.Renown píše:Shodou okolností nějakou poměrně velkou UPSku od APC, mám v práci. Zítra zkusím osciloskopem co je na výstupu a dám to sem.
Ta moje, vlastně jsem ji dostal od "bohus", je APC Smart-UPS 600, ale svítí na ní kontrolka "Replace battery", takž e nevím co z toho měření bude. Když ji odpojím od sítě, tak hned klekne. Uvidíme 
-
boxer
Oggy
...... My taky mame v praci UPS 30kW od APC. U te taky pisou sinus vystup. ....
Pánabeka....30 kW,to je máte nějak v sérii?
Je jen jedna a je to mensi nez bys cekal. Vysoke zhruba po prsa a krapet sirsi. Jede podle toho co ukazuje zhruba na 35 - 40 procent max. zateze. Jeste je to kryte centralou Phoenix-Zeppelin, ktera je predehrivana a ma automaticky rozbeh na plny vykon ma do 5 vterin. Ale ta je mimo budovu. To by bylo dobre na hifi, akorat ta spotreba.....boxer píše:Oggy
![]()
Pánabeka....30 kW,to je máte nějak v sérii?
Renown
měření nebude?
měření nebude?