UPS jako filtr sítě k HiFi?
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: UPS jako filtr sítě k HiFi?
Taky by mne docela zajímalo jak to dopadlo?
Renown
měření nebude?
měření nebude?
Renowne
měření nebude?
měření nebude?
Mám jednu UPS výše mnou popsaného typu jako zdroj pro všechny nevýkonové části řetězce (včetně PC) a prozatím jsem neobjevil problém. A to mám rozvody v RD co žiji ve stavu, že při zapnutí plynového kotle (ledničky, pračky...) mi v PC "luplo" a tím následně v celém řetězci. Na zvuku soupravy necítím změnu a to jak s UPS či bez něj - pouze neraguje na bordel v síti a poklesy. Možná že je to tím, že toto UPS má generovat právě sinusoidu - výkonové zesilovače tak náchylné nejsou, prostě kapacita kondenzátorů ve zdrojích to (částečně) eliminuje, takže jsem spokojen.
Stejně je to zajímavé: Různá voodo udělátka jsou přijímána a vychvalována kladně, stříbrné audio pojistky a jističe jsou IN bez kterých nelze žít, odborné diskuse o délce a provedení síťových kabelů se množí jako houby po dešti, ale použití UPS je odmítáno pouze proto, že bylo primárně určeno k PC. Proč by UPS třeba nemohla pohánět gramofon ? A protože jsem se rozhodl na stará kolena vrátit k LP, vyzkouším to...
Stejně je to zajímavé: Různá voodo udělátka jsou přijímána a vychvalována kladně, stříbrné audio pojistky a jističe jsou IN bez kterých nelze žít, odborné diskuse o délce a provedení síťových kabelů se množí jako houby po dešti, ale použití UPS je odmítáno pouze proto, že bylo primárně určeno k PC. Proč by UPS třeba nemohla pohánět gramofon ? A protože jsem se rozhodl na stará kolena vrátit k LP, vyzkouším to...
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Aleska:
Tak potom dej vědět jak to dopadlo. Ne jako Renown, který slíbil měření, ale asi to dopadlo UPSkou špatně, tak radši už nic nenapsal!
Tak potom dej vědět jak to dopadlo. Ne jako Renown, který slíbil měření, ale asi to dopadlo UPSkou špatně, tak radši už nic nenapsal!
Škoda jen, že nyní nemám na tvůj Pro-ject Perspektive II co prodáváš na Slovanetu. Je před dovolenýma a mám jiné finanční starosti. To by byla paráda....pipis píše:Paráda, těšíme se na dalšího člena naší gramofonové akademieozhodl na stará kolena vrátit k LP
nebo to naopak pro UPSku dopadlo navýsost dobře.Mark Levinson píše:To Aleska:
to by byla úplná katastrofa !!!
proč tě nenadchly? máš samostatnou přípojku nebo je vás na ni víc domácností?
já mám zkušenost, že něco radši upsku, něco radši naprudko - ať už zesáky nebo cdčka...
já mám zkušenost, že něco radši upsku, něco radši naprudko - ať už zesáky nebo cdčka...
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Dadaft:dadaft píše: nebo to naopak pro UPSku dopadlo navýsost dobře.
to by byla úplná katastrofa !!!
To si nemyslím.
Protože za prvé by se s tím nezapomněl pochválit a za druhé s tím mám zkušenosti, takže vím, že to nemohlo dopadnout.
Renowne
měření nebude?
měření nebude?
měření nebude... 
http://www.jkovach.net/projects/powerquality/
Různé UPS na osciloskopu. Ty levné pro audio nepoužitelné. Dvojkonverzní: velmi pěkná sinusoida, výsledek určitě lepší než na mnoha (většině?) místech v Čr.
Různé UPS na osciloskopu. Ty levné pro audio nepoužitelné. Dvojkonverzní: velmi pěkná sinusoida, výsledek určitě lepší než na mnoha (většině?) místech v Čr.
já už ty obrázky někde někdy viděl, ale nějak jsem to tehdy nevnímal.
já mám APC Smart-UPS SC 420 a žádný "hifi" filtr si proti němu zatím ani neškrtl.
pravda - moc jich ale nebylo...
já mám APC Smart-UPS SC 420 a žádný "hifi" filtr si proti němu zatím ani neškrtl.
pravda - moc jich ale nebylo...
Pokud se nepletu, tak APC Smart-UPS SC 420 patří k těm, u kterých by se na osciloskopu objevily "schody", dvojkonverzní zdroje jsou na tom technologicky mnohem lépe. Ale proti té hrůze, co někde leze ze zásuvky, i to může být pokrok...
to nevím, jestli k nim patří nebo ne - používám ji a jestli to jsou schody, co má na výstupu, tak musím říct, že mám rád schody...