Vlastní přívod od rozvaděče jen pro hifi. Má význam?
Re: Vlastní přívod od rozvaděče jen pro hifi. Má význam?
K tomu pojistkovému odpojovači se přikláním také je to daleko lepší řešení než jistič. A nebo by to šlo dát na "klasickou" pojistku viděl jsem různá audiofilní provedení. Samostatný přívod podle mého omezí určitou část bordelu ze sítě ale ne vše. Aktivní sítová pračka která remoduluje průběh sínusovky je jediným pořádným řešením. Jen kdyby to nestálo tolik peněz.
Zdraví Michal
Zdraví Michal
Dadaft - silně pochybuji, že všechny partaje jsou připojeny na stejnou fázi. Vždy je to rozděleno mezi fáze 3. Ideální to nebude nikdy ale určitě se projektant snažil o rovnoměrné zatížení.
Každopádně vyzkoušej jaké je podpětí a pokud si budeš trochu jistý v kramflecích, můžeš podpětí reklamovat - samozřejmě musí být mimo normu. Potom by ti správce elektrorozvodné sítě dal na čas domů cejchovaný měřák se záznamem. Je to sice klopotné a běh na dlouhou trať ale řešitelné. To rušení již řeší rozvodné firmy problematicky či vůbec, nejjednoduší je když to ruší i TV. Tam jim zákon přikazuje zjištění rušení a nápravu. S hifi by nás ale hnali...
Každopádně vyzkoušej jaké je podpětí a pokud si budeš trochu jistý v kramflecích, můžeš podpětí reklamovat - samozřejmě musí být mimo normu. Potom by ti správce elektrorozvodné sítě dal na čas domů cejchovaný měřák se záznamem. Je to sice klopotné a běh na dlouhou trať ale řešitelné. To rušení již řeší rozvodné firmy problematicky či vůbec, nejjednoduší je když to ruší i TV. Tam jim zákon přikazuje zjištění rušení a nápravu. S hifi by nás ale hnali...
Mih: mně to před časem vysvětloval jeden elektrikář. jestli jsem to dobře pochopil, tak když je ten "kolík" přímo v zásuvce spojen krátkým drátkem s jednou z "dírek", což u mě je, tak jede celý dům na jedné fázi.
Pytel: jaký je rozdíl mezi odpojovačem a jističem? proč je to důležité?
Pytel: jaký je rozdíl mezi odpojovačem a jističem? proč je to důležité?
A to je ten problém: Norma udává +- 10% od 230 V, čili 207 až 253 V. V jiném vlákně jsem poukázal na článek vycházející z měření kolísání napětí u nás. Nejnižší napětí bylo právě těch 207 V (jednorázově, měřeno na 400 místech v republice), maximálních 253 V nebylo nikdy překročeno. Takže se nikdo z nás nedovolá.Mih píše:...............Každopádně vyzkoušej jaké je podpětí a pokud si budeš trochu jistý v kramflecích, můžeš podpětí reklamovat - samozřejmě musí být mimo normu. Potom by ti správce elektrorozvodné sítě dal na čas domů cejchovaný měřák se záznamem. Je to sice klopotné a běh na dlouhou trať ale řešitelné. To rušení již řeší rozvodné firmy problematicky či vůbec, nejjednoduší je když to ruší i TV. Tam jim zákon přikazuje zjištění rušení a nápravu. S hifi by nás ale hnali...
Dadaft - myslíš asi "nulák", ne? Ten je ve starších instalacích (těch je u nás většina) spojen s ochranným kolíkem. Fázový vodič je ten vlevo v zásuvce. Dimenzování průřezu je takové, aby k poklesu napětí mimo normu při předpokládané spotřebě jeho vlivem nedošlo. To by musela být pěkně zfušovaná instalace.
V 90% případů podpětí je na vině špatně dimenzované distribuční trafo, které nezvládá narůstající spotřebu odběrních míst. Těch 10% bych si ponechal na špatné rozložení fázových odběrů. To ale spíše bývá na vesnici než v bytovém domě ve městě...
Ten rozsah napětí v síti jak uvádí Aleska vypadá hrozivě, ale pokud napětí "nelítá" v krátkém čase od jednoho extrému k druhému, přístrojům to nevadí. Jsou konstruovány pro normované napětí i s těmi +/- odchylkami. Že se mění dynamika je možné, záleží i na konstrukci zdroje např. zesilovače.
V 90% případů podpětí je na vině špatně dimenzované distribuční trafo, které nezvládá narůstající spotřebu odběrních míst. Těch 10% bych si ponechal na špatné rozložení fázových odběrů. To ale spíše bývá na vesnici než v bytovém domě ve městě...
Ten rozsah napětí v síti jak uvádí Aleska vypadá hrozivě, ale pokud napětí "nelítá" v krátkém čase od jednoho extrému k druhému, přístrojům to nevadí. Jsou konstruovány pro normované napětí i s těmi +/- odchylkami. Že se mění dynamika je možné, záleží i na konstrukci zdroje např. zesilovače.
to Zdeny:
ty prostě těmto věcem nevěříš, co?
ty prostě těmto věcem nevěříš, co?
peer
Peere to víš Zdeny je elektrotechnik a navíc praktik a né básník.. takový jsou nejhorší. Prostě vzít do ruky měřák a změřit hodnoty já se k téhle metodě také přikláním.
Jistě existuje něco "mezi" a když to někdo slyší a dělá mu to radost tak proč ne. Ale Zdeny tě s tim vyžene s klackem v ruce
já tě vyženu bez klacku jsem lidumil.
Zdraví Michal
Peere to víš Zdeny je elektrotechnik a navíc praktik a né básník.. takový jsou nejhorší. Prostě vzít do ruky měřák a změřit hodnoty já se k téhle metodě také přikláním.
Jistě existuje něco "mezi" a když to někdo slyší a dělá mu to radost tak proč ne. Ale Zdeny tě s tim vyžene s klackem v ruce
Zdraví Michal
Že je elektrotechnik, to neznamená, že musí všemu rozumět, ne?
Mám dojem, že ani nechce...
Mám dojem, že ani nechce...
Dadaft:
Pro vysvětlení : klasický jistič je samočinný vypínač, který chrání vodiče a elektrická zařízení před zkratem a proudovým přetížením podobně jako pojistka, ale s tím rozdílem,že v klidovém stavu ( zapnuto ) proud
prochází postupně rozpojovatelnými kontakty, cívkou dvojkovu ( bimetal ) a cívkou elektromagnetu.
V případě pojistkového odpojovače toto odpadá a je v cestě jenom pojistka ( a jsou lidé kteří preferují např.provedení pojistky z jiného kovu,ale to už jsme zase jinde,...)
Myslím, že nejsem sám kdo toto používá, i když lidem kterým jsem to dělal tak na fora moc nechodí a užívají si pouze poslech hudby.
Pro vysvětlení : klasický jistič je samočinný vypínač, který chrání vodiče a elektrická zařízení před zkratem a proudovým přetížením podobně jako pojistka, ale s tím rozdílem,že v klidovém stavu ( zapnuto ) proud
prochází postupně rozpojovatelnými kontakty, cívkou dvojkovu ( bimetal ) a cívkou elektromagnetu.
V případě pojistkového odpojovače toto odpadá a je v cestě jenom pojistka ( a jsou lidé kteří preferují např.provedení pojistky z jiného kovu,ale to už jsme zase jinde,...)
Myslím, že nejsem sám kdo toto používá, i když lidem kterým jsem to dělal tak na fora moc nechodí a užívají si pouze poslech hudby.
to Pytel:
jasně, já jsem preferoval ve svém odpojovači pojistku z jiného kovu...
To bylo keců...
Osobně doporučuji použití kvalitního pojistkového odpojovače před klasickým jističem.
Je to opravdu lepší řešení.
jasně, já jsem preferoval ve svém odpojovači pojistku z jiného kovu...
To bylo keců...
Osobně doporučuji použití kvalitního pojistkového odpojovače před klasickým jističem.
Je to opravdu lepší řešení.
Mih: mně to podpětí nijak zvlášť nevadí, jak říkám, APCčko to zvládá dobře. na jejich stránkách je v teoretických statích o druzích rušení obsáhlý článek. rozlišují jich tam 7 druhů.
http://www.apcmedia.com/salestools/VAVR ... _R0_EN.pdf
v ostravě je nejhorší, když se v pondělí ráno rozjedou všechny fabriky a kanceláře. to je pak maglajz.
taky tohle není od věci
http://www.apcmedia.com/salestools/SADE ... _R0_EN.pdf
Pytel: díky za info. dneska přišly kabely. konektory sedí. perfektní práce. díky.
http://www.apcmedia.com/salestools/VAVR ... _R0_EN.pdf
v ostravě je nejhorší, když se v pondělí ráno rozjedou všechny fabriky a kanceláře. to je pak maglajz.
taky tohle není od věci
http://www.apcmedia.com/salestools/SADE ... _R0_EN.pdf
Pytel: díky za info. dneska přišly kabely. konektory sedí. perfektní práce. díky.
Kluci, když už o něčem píšete, tak si prosím Vás aspoň zjistěte terminologii a nějaký základní info, to je utrpení po Vás číst.
Jako projektant - autorizovaná osoba u těch Vašich mouder TRPÍM
No, von je na obrázku pojistkový odpojovač vel. 10, ne jistič.pipis píše:Co říkáš na audiofilní jističe které nabízí např. hifi-tuning + obrázek
Toto je snad největší perla tohoto vlákna. Člověk s takovými znalostmi se chce vrtat v elektrice? To si pořiď rovnou rakev ...dadaft píše:jestli jsem to dobře pochopil, tak když je ten "kolík" přímo v zásuvce spojen krátkým drátkem s jednou z "dírek", což u mě je, tak jede celý dům na jedné fázi.
No, to je taky zajímavá idea.Mih píše:Dimenzování průřezu je takové, aby k poklesu napětí mimo normu při předpokládané spotřebě jeho vlivem nedošlo.
Jako projektant - autorizovaná osoba u těch Vašich mouder TRPÍM
to Hlava:
měj s námi strpení, jsme amatéři... Ale rádi se necháme poučit od zkušenějších odborníků.
měj s námi strpení, jsme amatéři... Ale rádi se necháme poučit od zkušenějších odborníků.
Hlava: já se v tom samozřejmě vrtat nebudu. dělá to firma. potřebuji jim dát nějaké zadání. tak chci zjistit, co a jak.
p.s. myslíš, že je pro tuto diskusi než můj kolík a dírka přínosnější tvé tvrzení, že TRPÍŠ?
p.s. myslíš, že je pro tuto diskusi než můj kolík a dírka přínosnější tvé tvrzení, že TRPÍŠ?
Protože píšeš strašný nesmysly.
Hlava píše:Kluci, když už o něčem píšete, tak si prosím Vás aspoň zjistěte terminologii a nějaký základní info ...