Xindak XF-2000B

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
mirdaric
Kontaktovat uživatele:

Xindak XF-2000B

Příspěvek od mirdaric »

Máte to někdo? Jaká je spokojenost?
Obrázek

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Xindak XF-2000B

Příspěvek od petrL »

Mně je známý akorát ten voltmetr, nejlacinější, jaký na Zemi existuje. Sám ho mám, takže vím, že tenká ručička je neviditelná už z 1 metru (budu na ni muset nalepit nějaké zvýraznění). Do profi výrobku bych si netroufl ho dát.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Ahoj, tenhle přístroj nemám ani jsem ho nikde neviděl - neslyšel.

Z obrázku vnitřností se jedná o konvenční kombinaci oddělovacího trafa a CLC filtru, ke cti budiž přičteno, že je samostatný filtr pro každou zásuvku + vstupní filtr.

Za tu cenu vidím tyto nedostatky:
- oddělovací trafo (malého) výkonu cca. 700VA = 600W (zbožné přání?), já sám mám na lampové komponenty o příkonu max. 200W oddělovací trafo 900VA, když jsem měl trandovou sestavu, mělo trafo 2kVA na teoretický odběr 1 kVA
- Konvenční CLC (kond - tlumivka - kond) filtr někdy tzv. "brzdí" zesáky a ty pak hrajou lépe bez filtru ze zarušené sítě...
- laciné zásuvky neodpovídající ČSN normě (schuko bez kolíku)
- dva VENTILÁTORY, probůh proč? To se to trafo tak přehřívá?

Pokud bych ti mohl doporučit, kontaktuj místního člena bubuxina, který oddělovací trafa s filtry staví za rozumné peníze a má pěkné skříně a profi provedení.

Slovensko není takový problém v poště. Za obdobnou cenu jako tento čínský výrobek dostaneš 2-3 x větší oddělovací trafo a na míru postavené filtry a kvalitnější zásuvky...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Divím se, že si někdo dovolí to oficiálně prodávat s těmi zásuvkami. I když vlastně, v Čechistánu se nedivím... Výkon 2 kVA js zbožným přáním zákazníka, Vít ho odhadl reálněji, i když stále trochu optimisticky. je to použitelné tak pro předzesilovač, výkonový zesilovač rozhodně ne. Varovat zákazníka by mělo nucené chlazení, které je navíc řešené úplně idiotsky, 2 ventilátory + utěsněná skříň je technický nesmysl (stačil by 1 ventilátor + větrací otvory).

boxer

Příspěvek od boxer »

Pokud bych ti mohl doporučit, kontaktuj místního člena bubuxina

...a nebo dlouholetého a v hifi světě známého Hogy-ho (Tomáše Hogena),který je staví léta a ke spokojenosti kupujích na...

hifoun@seznam.cz

Mimochodem já ho mám taky. udělá přesně podle domluvy a přání.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Nicméně DC filtr, který dovylepšil Bubuxin, je lékem na (někdy velmi...) problematickou vyšší DC složku než běžné filtry umí odstranit...

Třeba to Hogy má taky...

Odpovědět