Žiadosť o radu, pomoc

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Ivan666
Kontaktovat uživatele:

Re: Žiadosť o radu, pomoc

Příspěvek od Ivan666 »

Zosilnovac roksan odskúšaný u známeho na úplne inej zostave kabloch elektrike - rovnaký brum, šum kanálu jedneho. Neviem ci náhoda, ale roksan v utorok vybaleny. Či tieto značky majú takú poruchovost. Predtým nová rega skoro totožný problem....

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Čo znamená " skoro totožný" problém?? A bol to vždy ten istý kanál? Robí to tam aj nejaký zosilňovač, ktorý na inom mieste funguje normálne?
Zober ten tvoj zosilňovač do seriózneko servisu, k niekomu kto to premeria a vie čo robí.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Že by něco v cestě kabel+bedna odpalovalo různé zesilovače stejným způsobem? To už je opravdu námět na horor.
V bedně je proražený kondík a zesilovač hraje do tlumivky?

Ivan666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan666 »

BVa píše:
13 lis 2024 20:05
Čo znamená " skoro totožný" problém?? A bol to vždy ten istý kanál? Robí to tam aj nejaký zosilňovač, ktorý na inom mieste funguje normálne?
Zober ten tvoj zosilňovač do seriózneko servisu, k niekomu kto to premeria a vie čo robí.

Marantz 7000n v oboch domácnostiach bez akéhokoľvek nezvyčajneho chovania ... na otočku roksan čerstvo vybaleny problem, ktorý riešim...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Vadný zosilňovač, nestabilta pri komplexnej záťaži( reprobox). Ak má aj nejaký sluchátkový výstup, skús to na sluchátka s odpojenými boxami..

Ivan666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan666 »

Je reálne aby z ničoho nič odpalovalo nieco zosiky ? Elektrika - asi sú chránené dostatočne a ešte vždy rovnaký kanál, reprobedne - tomu vôbec nerozumiem ze by pri ročných a pol bedniach pri prvom zapojeni nového zosiku odpalilo, poškodilo? Kanál takto

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Však jsem ti to psal. Může to být něco ve výhybce. Nebo třeba drátek co kouká z kabelu a někde dělá malý šlus.
Divný je, že to různé zesilovače poškodí stejně.

fb_tomáš15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_tomáš15 »

Někdo mu ty zesilovače uhranul.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Reproboxy (typ?) , impedancia? Zosilňovač typ, povolená záťaž? Zmeral niekto napätie v sieti, cez deň aj večer, prípadné prepätie..Zázraky sa nedejú, je to len technika.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Já tomu prostě nevěřím, že něco může způsobit takhle atypickou závadu na různých zesilovačích. Kdyby to ten konec odpálilo, tak asi jo, ale tohle?

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Nemusí byť vždy chyba elektrická,ale môže byť aj mechanická. Naposledy som riešil podivné drnčanie z pravého kanála u reproskríň MB Quart ql 20 C https://hifi-wiki.com/index.php/MB_Quart_QL_20_C .Odmontoval som stredobasový reproduktor a zistil som, že výrobca veľmi šlendriánsky odizoloval reproduktor od ozvučnice len tenkou mäkkou penovou páskou(ktorá sa už za tie roky takmer rozpadla).To vytváralo nepríjemné rezonancie (napr. pri zvuku klavíra).Tak som obvod reproduktora z vnútornej strany oblepil hrubou penovou samolepiacou páskou a reproduktor priskrutkoval naspäť(predtým som ešte skontroloval výhybku a ozvučnicu som ešte vo vnútri dodatočne vytlmil akustickým rúnom). Výsledok bol krásny čistý zvuk,jedna báseň.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ale jemu se závada přenese do druhé bedny, po prepojení kabelu na zesilovaci.

Odpovědět