Žiadosť o radu, pomoc
Re: Žiadosť o radu, pomoc
Zosilnovac roksan odskúšaný u známeho na úplne inej zostave kabloch elektrike - rovnaký brum, šum kanálu jedneho. Neviem ci náhoda, ale roksan v utorok vybaleny. Či tieto značky majú takú poruchovost. Predtým nová rega skoro totožný problem....
Čo znamená " skoro totožný" problém?? A bol to vždy ten istý kanál? Robí to tam aj nejaký zosilňovač, ktorý na inom mieste funguje normálne?
Zober ten tvoj zosilňovač do seriózneko servisu, k niekomu kto to premeria a vie čo robí.
Zober ten tvoj zosilňovač do seriózneko servisu, k niekomu kto to premeria a vie čo robí.
Že by něco v cestě kabel+bedna odpalovalo různé zesilovače stejným způsobem? To už je opravdu námět na horor.
V bedně je proražený kondík a zesilovač hraje do tlumivky?
V bedně je proražený kondík a zesilovač hraje do tlumivky?
Marantz 7000n v oboch domácnostiach bez akéhokoľvek nezvyčajneho chovania ... na otočku roksan čerstvo vybaleny problem, ktorý riešim...
Vadný zosilňovač, nestabilta pri komplexnej záťaži( reprobox). Ak má aj nejaký sluchátkový výstup, skús to na sluchátka s odpojenými boxami..
Je reálne aby z ničoho nič odpalovalo nieco zosiky ? Elektrika - asi sú chránené dostatočne a ešte vždy rovnaký kanál, reprobedne - tomu vôbec nerozumiem ze by pri ročných a pol bedniach pri prvom zapojeni nového zosiku odpalilo, poškodilo? Kanál takto
Však jsem ti to psal. Může to být něco ve výhybce. Nebo třeba drátek co kouká z kabelu a někde dělá malý šlus.
Divný je, že to různé zesilovače poškodí stejně.
Divný je, že to různé zesilovače poškodí stejně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Někdo mu ty zesilovače uhranul.
Reproboxy (typ?) , impedancia? Zosilňovač typ, povolená záťaž? Zmeral niekto napätie v sieti, cez deň aj večer, prípadné prepätie..Zázraky sa nedejú, je to len technika.
Já tomu prostě nevěřím, že něco může způsobit takhle atypickou závadu na různých zesilovačích. Kdyby to ten konec odpálilo, tak asi jo, ale tohle?
Nemusí byť vždy chyba elektrická,ale môže byť aj mechanická. Naposledy som riešil podivné drnčanie z pravého kanála u reproskríň MB Quart ql 20 C https://hifi-wiki.com/index.php/MB_Quart_QL_20_C .Odmontoval som stredobasový reproduktor a zistil som, že výrobca veľmi šlendriánsky odizoloval reproduktor od ozvučnice len tenkou mäkkou penovou páskou(ktorá sa už za tie roky takmer rozpadla).To vytváralo nepríjemné rezonancie (napr. pri zvuku klavíra).Tak som obvod reproduktora z vnútornej strany oblepil hrubou penovou samolepiacou páskou a reproduktor priskrutkoval naspäť(predtým som ešte skontroloval výhybku a ozvučnicu som ešte vo vnútri dodatočne vytlmil akustickým rúnom). Výsledok bol krásny čistý zvuk,jedna báseň.
Ale jemu se závada přenese do druhé bedny, po prepojení kabelu na zesilovaci.