Zkouška odrušení

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Mih
Kontaktovat uživatele:

Zkouška odrušení

Příspěvek od Mih »

K této primitivní zkoušce mne inspiroval článek p. Vlka ohledně rušení mobilem. Zkoušel zesilovač Sroll Lyric a položil na něj mobil, Zesilovač byl imunní vůči rušení, resp. z repra se neozývaly žádné známé pazvuky.
Vyzkoušel jsem to tedy také - výsledek: Zesilovač (Mc Intosh + Lyngdorf), stíněné síťové přívody, filtr SUPRA, hlasitost naplno a z repra nic.
Vstup byl CD a přehrávač (Teac) zapnutý. Mobil jsem položil jak na přehrávač tak i zesilovač a potom do racku vzadu ke vstupům a pořád nic...
Potom jsem to samé vyzkoušel jak u notebooku s akt. repro Qaudral a již jsem slyšel ten známý pazvuk. To samé na starší sestavě Harman K (běžné kabely dodané s přístroji). Opět pazvuky.
Závěr: I u běžně ošetřených přístrojů vůči rušení se z repra ozývá jen ticho, není to tedy výsadou jen u Srolla.
Pozn. Samozřejmě, že na ten mobil musíte volat *2thumbsup* .

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkouška odrušení

Příspěvek od TomasT »

Byl jsem jeste vetsi drsnak a polozil ten mobil na svuj zesilovac, ale pokud jsou pripojene komponenty tak je to znazsi, tak jsem je vypojil uplne a nechal vstup volny, nemam ho nijak priskrceny k zemi, takze se na nej nachyta kde co. No a samo ze taky nic, ale obavam se ze vypovidaci hodnotu o cemkoliv to nema, vetsi sranda by byla pripojit spektrak a merit.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

To že vypovídací hodnota se blíží nule jsem tušil...Ale když nic jiného, tak je Silvestr a trocha srandy k tomu patří. Hezký Nový rok!

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

No polozil jsem na muj zesik mobil a volal jsem na nej a take nic.
Zapl jsem zesik a volal jsem na nej a take nic.
Zapl jsem vsechno i notasem k hifi a volal jsem na mobil a take nic.
Ani kdyz jsem mobil vytocil. (sice nechapu jaky vliv ma otoceni mobilu tak jako otoceni masa v troube) take nic.

jen mamca na me blbe koukala proc hulakam na mobil a hifi *hura*

muj denon ale chytal pazvuky kdyz jsem jej prilozil k dane casti (k prave ci k leve...nejmim vzadu uprostred a vpred tesne u pristroje jinak ve vzdal. 0.5m nic) pri vytukani k dotazu na *101# na mobilu.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

S tím mobilem je to takový časopisecko-marketingový blebt.

Důležité je, aby sestava byla imunní na rušení ze sítě, kterí vzniká např. spínáním stykačů, motorů praček, za chodu neodrušených fénů apod. Z repro by se nemělo za žádných okolností nic ozývat.
Pavel Macura Audio

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Ani při dvoudrátovým rozvodu ?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ani při dvoudrátovým rozvodu.
Pavel Macura Audio

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

To by připadalo v úvahu pro dvojku třídu...ale při jedničce, kde PEN " cvičí " s pracovní zemí nevím, nevím...

Odpovědět