ANKETA -Věříte v pozitivní přínos příslušenství a tuning?
Re: ANKETA -Věříte v pozitivní přínos příslušenství a tuning?
hlasoval jsem pro 3.
ale souhlas s korýšem - ty možnosti jsou matoucí: mít aparát na samostatné žíle s jinou fází než zbytek bytu nepovažuji za detail, stříbrnou pojistku naopak za blábol atd.
ale souhlas s korýšem - ty možnosti jsou matoucí: mít aparát na samostatné žíle s jinou fází než zbytek bytu nepovažuji za detail, stříbrnou pojistku naopak za blábol atd.
Naprostý souhlas. Sám se řadím mezi ty, co nejsou vlastníky "Netopýřího ucha", prostě rozdíly většinou neslyším. Již od dob Hi-Fi klubu ve Smečkách mám velké pochybnosti o objektivitě hodnocení těchto woodo udělátek, kam mnohé z příslušenství patří. Jestliže mám posr... rozvod již od elektroměru, tak mne posledních 1,5m nezachrání..., za cenu stříbrné pojistky si raději vyměním kabel k soupravě... (a jsem na tom lépe).dadaft píše:hlasoval jsem pro 3.

A tunning ? Zrovna nyní dávám dohromady jeden takový tunning na nádherném stroji..., tomu kdo to tůnil bych nasr..al do rukou. Je pro mne až nepochopitelné, že v každé generaci se najdou tupci, kteří jsou přesvědčeni že pájkou a holýma rukama dokážou to, co nedokázalo vývojové oddělení. Výsledkem je vždy následný prodej takovéhoto zmetku s poznámkou po tuningu, vytuněno, ba dokonce MK2... a jednou provždy zklamaný zákazník.

Jinak při A/B testu v 99% případů to dopadá takto: http://forums.audioholics.com/forums/sh ... stcount=28 , ve formě článku pro The Consumerlist takto: http://consumerist.com/tag/experiments/ ... ter-cables. A nemusí to být ty Monster cables a ramínka na šaty, mohou to být i třeba reprobedny se řádovými rozdíly v cenách...

Ve stručnosti překlad zmíněných článků: Dělán slepý ABX test s reproduktorovým kabelem zn. Monster cable THX 1000 a smaltovaným Cu kabelem v PVC izolaci. Vzato úplně nové CD se 7 skladbami, který nikdo z přítomných 5-ti audiofilů neznal. Přepínání kabelů bylo za plentou. Testování se opakovalo 7x a pouze 2 z 5-ti přítomných posluchačů dokázalo určit správný výsledek !Aleska píše: Jinak při A/B testu v 99% případů to dopadá takto: http://forums.audioholics.com/forums/sh ... stcount=28 , ve formě článku pro The Consumerlist takto: http://consumerist.com/tag/experiments/ ... ter-cables. A nemusí to být ty Monster cables a ramínka na šaty, mohou to být i třeba reprobedny se řádovými rozdíly v cenách...

Výsledek ? Všech 12 přítomných posluchačů-audiofilů nebylo schopno určit kdy hraje Monster cable THX 1000 a kdy ramínka na šaty... Pak se ovšem ani nedivím, že dadaftovi hraje velice dobře i smaltovaný drát, což mnohé přivedlo až k nepříčetnosti, ale já Dadaftovi věřím, říká že jsem líný... (a tak poslouchám PC).

Vliv na zvuk hifi přistroju změnou bud tunigu nebo ruznymi doplnky /cerebaly ,atd /jsou vždy slyšet.Otazka je zda pro nekoho je to vubec přínos.Ja třeba cerebaly mam hlavně pod Repro a gramofonu .Zulove podstavce pod repro-to je znat.. taky pod gramofon-ale mozna tim ze nemam kvalitni rack pod hifi pristroje .Ale toto vsechny.. tyto zmeny ovlivnuje akustika nasi mistnosti !!! TOto je opravdu znat.. podle mne nejvic duležite.Kabely k propojeni bych to toho netahal ,to je jina a dulezita kapitola.Je tezke se loučit s vybranou nami sestavou a vzdy chceme neco zmenit ,aby nam to hralo lip.Ale casto se taky vratime po /takzvanem prinosu /spet ke staremu zvuku/ Hudba je pro dobre lidičky,at si zvolime to ono ..neco strčit pod to..... nebo ono/ ,je to vzdy pro nas ..bud +++nebo ----.Taky musime brat v uvahu ze si koupi naprosto idealni soustavy/coz asi tedy nepujde/skonči vystavy,prodejci,hifisti,blazni a samozřejme i taky ja ---!!!/Tise doufam ze se toho/te idealni soustavy/ dockam/
ale k veci davam 8bodu k 10 bodum
ale k veci davam 8bodu k 10 bodum
aleska
hm.... napadá mě dosti slov.....
např.:
byl na mě zkoušen slepý test ve studio eso.
jasně jsem poznal ceraball s originál kuličkami a ceraball s ocelovými kuličkami.
(poznal jsem i jiné věci při jných testech)
znamená to:
že dobře slyším?
že to bylo slyšet díky kvalitním komponentům?
že to byla náhoda?
že rozdíl poznání rozdílu mezi kuličkami a kabely je výrazně rozdílný?
že jsem si to vymyslel v šoku z těch smaltovaných ramínek?

např.:
jasně jsem poznal ceraball s originál kuličkami a ceraball s ocelovými kuličkami.
znamená to:
že dobře slyším?
že to byla náhoda?

Ano, dnes věřím, že akustika místnosti ovlivňuje zvuk minimálně z 80%, ne-li více. Uvážíme-li, že poté následuje kvalita jednotlivých přístrojů a propojení, pak na voodo zůstává minimum... (nebo nic).berka píše:Ale toto vsechny.. tyto zmeny ovlivnuje akustika nasi mistnosti !!! TOto je opravdu znat.. podle mne nejvic duležite.
Lachime, divil bych se, kdyby to dopadlo obráceně... , to by byly pouze dvě možnosti a) poctivý prodejce, b) neměl jsi zrovna svůj den, protože i muži mají své dny...lachim píše:aleska
např.:
znamená to:
že dobře slyším?
že to byla náhoda?

to Aleska:
otázka je, co včechno považuješ za voodoo...
otázka je, co včechno považuješ za voodoo...
Osobně se bojím obou radikálních přístupů k hifi bižu.
To jsem nepochopil...
To jsem nepochopil...
A myslíš, že jsem ten extrém? Když jsme slyšeli rozdíly ve zvuku při rozdílných WBT konektorech?
No, já jsem ti prve rozuměl, jen jsem to chtěl znova slyšet...
No, já jsem ti prve rozuměl, jen jsem to chtěl znova slyšet...
Tjúnink je(jako fšechno co se dělá na originálních komponentech) o SNAZE udělat komponent přitažlivější,lepší,kvalitnější,než jaký sjel z výrobní linky.
Nebudeme si nic namlouvat,že zlepšovat se dá vždy.Druhou věcí je co a hlavně kdo.
Pokud na autě uděláme vzadu pochybné křídlo a křiklavě vytúnímě barvou karoserii,lépe jezdit nebude.
Když odborník projde zapojení zesilovače a vymění,předělá a upraví co z důvodů levné výroby, atd.... výrobce neudělal,jde jistě o tuning přínosný.
V každém případě lze o přínosném tuningu hovořit pouze a jen tehdy,pokud lze tento tuning technicky "vysvětlit" nebo poslechově dokázat.
Pokud ne a/nebo pokud 9 z 10 slepě zkoušejících nepozná jasně rozdílu k lepšímu,jedná se o voodoo.
Nebudeme si nic namlouvat,že zlepšovat se dá vždy.Druhou věcí je co a hlavně kdo.
Pokud na autě uděláme vzadu pochybné křídlo a křiklavě vytúnímě barvou karoserii,lépe jezdit nebude.
Když odborník projde zapojení zesilovače a vymění,předělá a upraví co z důvodů levné výroby, atd.... výrobce neudělal,jde jistě o tuning přínosný.
V každém případě lze o přínosném tuningu hovořit pouze a jen tehdy,pokud lze tento tuning technicky "vysvětlit" nebo poslechově dokázat.
Pokud ne a/nebo pokud 9 z 10 slepě zkoušejících nepozná jasně rozdílu k lepšímu,jedná se o voodoo.
to Boxer:
To máš pravdu. Jenomže někteří chytráci hází vše do jednoho pytle - voodoo - aniž
by se to snažili poslechnout a pochopit na jakém principu to funguje...
to Pipis:
Nextgeny jsou opravdu výborné konektory.
A tu fixku jsem kdysi zkoušel. Už jsem o tom ale dřív psal. Rozdíl byl jasně slyšet!
Ale zvuk byl horší!
Takže to funguje ale u mě opačně...
A určitě bych se na to vykašlal. Raději CDčka proženu v demagnetizéru Bedini.
To má aspoň přínos.
To máš pravdu. Jenomže někteří chytráci hází vše do jednoho pytle - voodoo - aniž
to Pipis:
Nextgeny jsou opravdu výborné konektory.
A tu fixku jsem kdysi zkoušel. Už jsem o tom ale dřív psal. Rozdíl byl jasně slyšet!
Ale zvuk byl horší!
Takže to funguje ale u mě opačně...
A určitě bych se na to vykašlal. Raději CDčka proženu v demagnetizéru Bedini.
To má aspoň přínos.
Neházej všechny co s tebou nesouhlasí do jednoho pytle - právě že se snažím princip každého voodo pochopit a období psychoakustiky mám již dávno za ssebou, nesnažím se je ani poslouchat. Jsem rád, že tě voodo baví, mne také... Ve "slepém testu" (správně provedeném, tj. s nahrávkou kterou neznáš a nemáš ji tzv. "naposlouchanou" ) bys jednou poznal +, podruhé -, ale průměrně 0. To voodo je o pocitech, máš-li pocit že slyšíš zlepšení, tak máš pravdu (ale jen a jen svou vlastní), ale ta nemusí být akceptovatelná pro druhé...Peer píše:to Boxer:
Mimochodem to "mám to naposlouchané" je velice ošidné - máš to naposlouchané na jedné či více aparaturách ? Máš to naposlouchané v jedné poslechové místnosti či vícero ? A co máš vlastně naposlouchané ? Audiofilní nahrávku (určenou pro pár jedinců) nebo nahrávku pro širokou veřejnost (masovku) ?
Již staré české přísloví říká: "Jedno je kolečko od trakaře". Jedno porovnávání = žádné porovnávání. Když máš "naposloucháno" na jedné (tvé) aparatuře, kde máš jistotu že právě ona je standartem pro porovnávání jiných ? Když máš naposloucháno v jedné poslechovce (tvojí), kde je jistota že právě ona může být standartem pro hodnocení jiných poslechovek ? A nahrávky? Ta tzv. audiofilní je dělaná tak, aby měla špičkový zvuk na špičkovém zařízení. Ta nahrávka pro masy musí být nahrána tak, aby ji cca 95% všech přehrávacích zařízení přehrálo alespoň trochu kvalitně. A to pominu skutečnost, že musí (ať chceme či nechceme) navíc i dobře znít v MP3 kvalitě, protože je to dnes fenomén...
A když jsem se tak rozepsal: Jaký by měl být ten standart ? High-End ? Střed ? Low-End ?
to Aleska:
OK. Jestli jsi si všimnul, tak popisuji vše, co jsem doma zkoušel, vztažené k své aparatuře.
Netvrdím nikdy, že je to univerzální pravda. Říkám, že každý by to musel sám vyzkoušet u sebe doma.
Kdo nechce, nemusí. Koho to zajímá, může si různé přístroje nebo udělátka půjčit proti záloze a sám to vyzkoušet.
Opravdu nevím, co se hází do oblasti voodoo a co ne. Někdo z principu vše...
Mě tato oblast zajímá u musím říct, že lachim má pravdu, když tvrdí, že aparatura se dá doladit od zásuvky
až po poslechové křeslo.
Z běžné aparatury se dá zvukově dostat o hodně víc, pokud si s tím člověk pohraje.
Samozřejmě akustika je jedna z nejdůležitějších. Ale je další spousta věcí, které zvuk mohou do určité míry
ovlivnit. A není to vždy psychoakustika.
Pokud je rozdíl na hranici slyšitelnosti, tak jdu od toho. Hodně mých kamarádů i tady na fóru, vyzkoušela
různá zlepšovátka a dávají mě za pravdu. Ale nechtějí o tom psát...
Pokud to tebe nezajímá nebo máš názor, že je to blbost, je to tvoje věc. Jen nevím, kde bereš tu jistotu, že jen tvoje pravda je ta pravá...
Ale nic proti tobě. Jen toleruj i ostatní, kteří mají jiné zkušenosti a nevysvětluj jim, že nemají pravdu...
Pěkný den.
OK. Jestli jsi si všimnul, tak popisuji vše, co jsem doma zkoušel, vztažené k své aparatuře.
Netvrdím nikdy, že je to univerzální pravda. Říkám, že každý by to musel sám vyzkoušet u sebe doma.
Kdo nechce, nemusí. Koho to zajímá, může si různé přístroje nebo udělátka půjčit proti záloze a sám to vyzkoušet.
Opravdu nevím, co se hází do oblasti voodoo a co ne. Někdo z principu vše...
Mě tato oblast zajímá u musím říct, že lachim má pravdu, když tvrdí, že aparatura se dá doladit od zásuvky
až po poslechové křeslo.
Z běžné aparatury se dá zvukově dostat o hodně víc, pokud si s tím člověk pohraje.
Samozřejmě akustika je jedna z nejdůležitějších. Ale je další spousta věcí, které zvuk mohou do určité míry
Pokud je rozdíl na hranici slyšitelnosti, tak jdu od toho. Hodně mých kamarádů i tady na fóru, vyzkoušela
různá zlepšovátka a dávají mě za pravdu. Ale nechtějí o tom psát...
Pokud to tebe nezajímá nebo máš názor, že je to blbost, je to tvoje věc. Jen nevím, kde bereš tu jistotu, že jen tvoje pravda je ta pravá...
Ale nic proti tobě. Jen toleruj i ostatní, kteří mají jiné zkušenosti a nevysvětluj jim, že nemají pravdu...
Pěkný den.
OK. Peere, ale v tom případě musíš také. Nikdy jsem nenapsal že to je blbost... (i když jsem o tom mnohdy přesvědčen), protože když to neslyším já, může to slyšet jiný. Nebo slyší to o čem je předem přesvědčen - a já mu to neberu, já mu to přeji...Peer píše:to Aleska:
Pěkný den.
A ten zbytek po tobě opíši:
Jen nevím, kde bereš tu jistotu, že jen tvoje pravda je ta pravá...
Pěkný den.
peer pise
-----------------------------------
až po poslechové křeslo.
--------------------------
Jak jsem jiz psal akusika je opravdu podstatna.I kdyz taky neveřim v e všechno,/souhlasim s Pipisem ktery řika zlata střední cesta/ ale tady musim opravdu souhlasit s Peerem kdyz rika ze z bezne aparutury se da ziskat o hodne vice.
je to jenom na něm co si zvoli.!Vylepseni jeho aparatury si vybira sam a nam tady pise o jeho
skusenosti s nima.Mozna že pokud by to tady , o techto jeho voodo a vylepšinich nenapsal ,tak by jsme o nich ani nevěděli. Mozna by to bylo lip,nevrtalo by nam to hlavu.On to skousi na sviji aparatuře a je presvědčen ze je to to spravne.na tom neni nic špatneho
Ja nepouzivam pracku site ale mam oddelovaci trafo a kdyz strcim do zasuvky motor od gramofonu
a potom do oddelovaciho trafa ,hraje to taky jinak,--nikdy bych tomu neveril,ale je to tak ,a je jenom na nas co si zvolime
-----------------------------------
až po poslechové křeslo.
--------------------------
Jak jsem jiz psal akusika je opravdu podstatna.I kdyz taky neveřim v e všechno,/souhlasim s Pipisem ktery řika zlata střední cesta/ ale tady musim opravdu souhlasit s Peerem kdyz rika ze z bezne aparutury se da ziskat o hodne vice.
je to jenom na něm co si zvoli.!Vylepseni jeho aparatury si vybira sam a nam tady pise o jeho
skusenosti s nima.Mozna že pokud by to tady , o techto jeho voodo a vylepšinich nenapsal ,tak by jsme o nich ani nevěděli. Mozna by to bylo lip,nevrtalo by nam to hlavu.On to skousi na sviji aparatuře a je presvědčen ze je to to spravne.na tom neni nic špatneho
Ja nepouzivam pracku site ale mam oddelovaci trafo a kdyz strcim do zasuvky motor od gramofonu
a potom do oddelovaciho trafa ,hraje to taky jinak,--nikdy bych tomu neveril,ale je to tak ,a je jenom na nas co si zvolime