ANKETA -Věříte v pozitivní přínos příslušenství a tuning?

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled

Věříte v pozitiva hifidoplňků a tuningu (kabely,rozvody,pojistky,filtry,reprohroty,racky, atp.) ?

Ano, u kvalitní hifisestavy má smysl řešit i detaily typu (pojistky, rozvod sítě, kabely, antirezonanční hroty apod.). Některé vylepšení se opravdu velmi vyplatí.
20
27%
Ano, částečně věřím v možnost vylepšení pomocí hifi doplňků a hifi-tuningu.
27
36%
Nevím, pár věcí jsem již zkoušel a ve výsledku mě tyto investice nepřesvědčili. Raději vždy zakoupím lepší hifi komponenty.
12
16%
Nevím, zatím jsem nezkoušel.
5
7%
Ne, většina hifi-tuningových záležitostí je jen mrhání peněz.
7
9%
Ne, je to naprostá blbost.
3
4%

Celkem hlasů: 74

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: ANKETA -Věříte v pozitivní přínos příslušenství a tuning?

Příspěvek od Peer »

to Berka:

Mám motor od gramofonu poháněný zdrojem od Trichord Researche - Never Connected.
Jeho zapojení, místo klasicky dodávaného trafa, byl velký rozdíl a skok k lepšímu.
Ten zdroj je nějaký patent a jde tam o to, že motor je napájený z kondenzátorů a ne přímo ze sítě. Takže vlastně nikdy neprojde síťové zkreslení do motorku a neovlivňuje ho to.
Je to vlastně jako kdyby motor byl poháněný bateriemi...
Největší překvapení pro nás bylo, když jsme u tohoto zdroje vyměnili dodávaný síťový kabel
za kabel Oyaide :!: Nečekal jsem žádnou změnu...
A ona byla a to velmi zřetelná... Došlo k velkému zklidnění v přehrávané hudbě.
Nechtěl jsem o tom nikde psát, kvůli nevěřícím Tomášům ale mě je to nakonec fuk, co si řeknou...

Používám také síťový filtr. Raději bych měl pořádnou pračku ale skoro 250 tisíc za Acuphase asi nedám!

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Když jsem kdysi dávno (1986) vlastnil sestavu komponentů Technics a Akai, myslel jsem si bůh ví co nemám a bedny Tesla ARS1058 (ten model si už nejsem tak jist) jsem měl připojeny obyčejnou dvojlinkou a to ještě nestejné délky (1,5m/3,5m)!!!!
Kdyby mi tehdy někdo řekl, že si mám koupit kabel tlustý jak palec za cca 10.000,-Kčs, tak se mu budu smát půl dne a kdyby byly nějaké fóra, tak bych tam psal jaký je to blázen a že to nemůže fungovat! Jaký byl můj šok, když jsem k bednám dal tu obyčejnou dvojlinku stejné délky! Stereofonní obraz se totálně změnil, zvuk byl jako by o třídu výš, jako bych vyměnil aparát!

Dnes už vím, že to bylo z nevědomosti. (tehdy nebyl internet ani žádné časopisy o hifi ani hifi studia - prostě nic!)

Taky už dnes vím(z praktických zkušeností a poslech.testů s přáteli), že je důležité vše od kabeláže (power, interconect i loudspeakers) přes stojan na hifi či akustika místnosti, nožičky pod komponent atd., je toho spousta a nedá se zde vše vyjmenovat.
Samozřejmě je potřeba vše vyzkoušet na vlastní aparatuře a zvážit jestli je přínos odpovídající ceně produktu (jak už se tu nesčetně krát psalo).
Když si přečtu příspěvek mladého člověka, který má komponenty komerčních značek, které mají síťový přívod na tvrdo a niklované chinch konektory, jak 100% ví že drahá kabeláž nefunguje a že jsou blázni všichni kdo to kupují, tak ani nereaguji.
Vím, že ten člověk neví.

To Peer:
Plně s Tebou souhlasím, negativních názorů je vždy víc, ale jsou tady i takoví, kteří si rádi své zkušenosti vymění nebo se dozvědí něco nového. Nenech se znechutit. Jdeš správnou cestou, jen tak dál *thumbs up* !

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Pipisi, Rowingu,
dá se tady ještě hlasovat?
Nebo je anketa už odpískaná?

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Postby berka on 01 Jul 2008 23:38
peer pise
-----------------------------------
Mě tato oblast zajímá u musím říct, že lachim má pravdu, když tvrdí, že aparatura se dá doladit od zásuvky
až po poslechové křeslo ... Nejen po křeslo , i já sám se někdy poladím ... no druhý den mi pak není dobře ... :D Ale jo , je to náš koníček , i tyto drobnosti mají svůj význam , minimálně pro dobrý pocit .

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

zahlasoval som za poslednú možnosť :D

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

V anketě nemohu hlasovat, ani kdybych chtěl ;) . Pokud jsou v anketní otázce na stejném řádku signálové kabely a pojistky, je to pro mě dostatečný důvod nehlasovat.

Pokud by se to rozdělilo, tak:

signálové kabely: ano vliv je velký

pojistky: vliv není žádný, pokud nejde jen o zoxidovaný kontakt v držáku. Vliv je 100%, když je pojistka přepálená :D
Pavel Macura Audio

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

v americe existuje hnutí, které tvrdí, že to, že systém dokáže poznat a zobrazit (i nejdrobnější) změny v kabeláži, je jediný skutečně relevantní faktor při posuzování kvality komponentů systému.
nepoznáš zlatý furutech od rhodiového? máš hnojačku...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

:lol: Tak to máme hnojačky skoro všichni (až na některé vyspělé jedince).

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

"hnojačka" - vidim, ze sa tu uz udomacnil tento Pasulov novotvar :)

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

dadaft píše:v americe existuje hnutí, které tvrdí, že to, že systém dokáže poznat a zobrazit (i nejdrobnější) změny v kabeláži, je jediný skutečně relevantní faktor při posuzování kvality komponentů systému.
nepoznáš zlatý furutech od rhodiového? máš hnojačku...
Dela se to sluchem, nebo je povolen i chemicky rozbor? ;)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

No ještě zvažuji právní kroky a zda vůbec toto přirovnání může někdo jiný než já používat. :mrgreen: Ale pěkně to zdomácnělo co? :lol: Budu muset přijít zase s něčím novým.

Co se týče konektorů, tak prostě zdravý selský rozum velí, že to je blbost a nemůže tam být žádný rozdíl. A taky že pokud už by nějaký byl, tak to bude přesně jak psal Renown. 0,0000001% nějaké změny. A proto mám všude TOP konektory Oyaide a kabely taky. Nemám to ani s čím porovnávat, protože jiné kabely ani nemám. Takže ani nemám kde hlasovat.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

david

já nevím, tak moc jsem to jejich programové prohlášení nezkoumal. ;)

ale řekl bych, že slepý test nebude jejich nejoblíbenější disciplína.

Datel Stepní
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Datel Stepní »

pipis píše:Takže jestli jsem tě Pašule pochopil, tak máš TOP konektory Oyaide kvůli tomu, že tam žádný rozdíl není :?:
On to nemá kvůli tomu, že tam není rozdíl, ale přesto, že tam není. V tom není rozpor. Alespoň to přiznává.
Hifi je o pocitu!

Odpovědět