Když jsem kdysi dávno (1986) vlastnil sestavu komponentů Technics a Akai, myslel jsem si bůh ví co nemám a bedny Tesla ARS1058 (ten model si už nejsem tak jist) jsem měl připojeny obyčejnou dvojlinkou a to ještě nestejné délky (1,5m/3,5m)!!!!
Kdyby mi tehdy někdo řekl, že si mám koupit kabel tlustý jak palec za cca 10.000,-Kčs, tak se mu budu smát půl dne a kdyby byly nějaké fóra, tak bych tam psal jaký je to blázen a že to nemůže fungovat! Jaký byl můj šok, když jsem k bednám dal tu obyčejnou dvojlinku stejné délky! Stereofonní obraz se totálně změnil, zvuk byl jako by o třídu výš, jako bych vyměnil aparát!
Dnes už vím, že to bylo z nevědomosti. (tehdy nebyl internet ani žádné časopisy o hifi ani hifi studia - prostě nic!)
Taky už dnes vím(z praktických zkušeností a poslech.testů s přáteli), že je důležité vše od kabeláže (power, interconect i loudspeakers) přes stojan na hifi či akustika místnosti, nožičky pod komponent atd., je toho spousta a nedá se zde vše vyjmenovat.
Samozřejmě je potřeba vše vyzkoušet na vlastní aparatuře a zvážit jestli je přínos odpovídající ceně produktu (jak už se tu nesčetně krát psalo).
Když si přečtu příspěvek mladého člověka, který má komponenty komerčních značek, které mají síťový přívod na tvrdo a niklované chinch konektory, jak 100% ví že drahá kabeláž nefunguje a že jsou blázni všichni kdo to kupují, tak ani nereaguji.
Vím, že ten člověk neví.
To Peer:
Plně s Tebou souhlasím, negativních názorů je vždy víc, ale jsou tady i takoví, kteří si rádi své zkušenosti vymění nebo se dozvědí něco nového. Nenech se znechutit. Jdeš správnou cestou, jen tak dál

!