ANKETA -Věříte v pozitivní přínos příslušenství a tuning?
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: ANKETA - Věříte v pozitivní přínos HIFI bižu a tuningu??
Pipis:
Zajímavé téma. Hlasoval jsem pro první možnost, ale není to jednoznačné, protože třeba kabely bych za hifibižu nepovažoval. Kabeláž, ať se jedná o propojení komponentů nebo propojení s repro tak i power kabely, dávno považovažuji za komponent. Na druhou stranu za hifibižu (voodoo) považuji různé nožičky (Carebaly), hifipojistky a například zatěžování repro, protože toto se může na každém aparátu projevovat jinak. Třeba výrobci drahých high end komponentů montují kvalitní nožičky na své komponenty a tam se třeba Carebaly nemusí projevit apod.. Je to cesta ke zlepšení požitku z poslechu své oblíbené hudby, rozhodující je o kolik a za kolik!
Rozhodně je nutné tyto udělátka vyzkoušet a potom se rozhodnout zda koupit či ne.
Zajímavé téma. Hlasoval jsem pro první možnost, ale není to jednoznačné, protože třeba kabely bych za hifibižu nepovažoval. Kabeláž, ať se jedná o propojení komponentů nebo propojení s repro tak i power kabely, dávno považovažuji za komponent. Na druhou stranu za hifibižu (voodoo) považuji různé nožičky (Carebaly), hifipojistky a například zatěžování repro, protože toto se může na každém aparátu projevovat jinak. Třeba výrobci drahých high end komponentů montují kvalitní nožičky na své komponenty a tam se třeba Carebaly nemusí projevit apod.. Je to cesta ke zlepšení požitku z poslechu své oblíbené hudby, rozhodující je o kolik a za kolik!
Rozhodně je nutné tyto udělátka vyzkoušet a potom se rozhodnout zda koupit či ne.
Re: ANKETA - Věříte v pozitivní přínos HIFI bižu a tuningu??
Ano, vidím to stejně jako Mark Levinson.
Je potřeba to vyzkoušet na své aparatuře...
Je potřeba to vyzkoušet na své aparatuře...
Re: ANKETA -Věříte v pozitivní přínos příslušenství a tuning?
Tak tak!
Zastávám také názor,že kabel je komponent a tak si myslím,že do této ankety vlastně nepatří.
Vliv kabelů na zvuk jednotlivých komponentů je neodiskutovatelný a osobně bych dopručoval věnovat jim pozornost při nákupu.
Sám jsem se několikrát přesvědčil,jak dokáží zvuk hifi sestavy posunout dopředu,pokud si s ní rozumí nebo naopak ho degradovat.
Hlasoval jsem pro odpověď B.
Zastávám také názor,že kabel je komponent a tak si myslím,že do této ankety vlastně nepatří.
Vliv kabelů na zvuk jednotlivých komponentů je neodiskutovatelný a osobně bych dopručoval věnovat jim pozornost při nákupu.
Sám jsem se několikrát přesvědčil,jak dokáží zvuk hifi sestavy posunout dopředu,pokud si s ní rozumí nebo naopak ho degradovat.
Hlasoval jsem pro odpověď B.
mark levinson
považuješ vpi 19 junior za kvalitní gramofon nebo ne?
pokud ano, čti dál....
jeho "kvalitní" nožičky mi totiž udělali barevná, nesmytelná kolečka na stole.
ceraball měl u něj velký přínos.
hlasoval jsem za A.
považuješ vpi 19 junior za kvalitní gramofon nebo ne?
pokud ano, čti dál....

jeho "kvalitní" nožičky mi totiž udělali barevná, nesmytelná kolečka na stole.
ceraball měl u něj velký přínos.
hlasoval jsem za A.
to lachim:
i u mého gramofonu Mitchell Orb po výměně původních nožiček za Ceraball byl jasný
posun ve zvuku...
i u mého gramofonu Mitchell Orb po výměně původních nožiček za Ceraball byl jasný
posun ve zvuku...

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Lachim:
samozřejmě, že existují vyjímky a Ceraball vůbec nezatracuji. Gramofon je obzvláště citlivé zařízení na jakékoliv chvění nebo otřesy, takže věřím, že tam Cerabally zafungovaly. Já to uvedl jen jako příklad, vůbec jsem to nesměřoval na konkrétní výrobek (Cerabally). Někdo už tady psal, že to zkoušel a na CD nic nepozoroval, ale pod repro byl vliv jednoznačně pozitivní.
Taková Rega má na svých přístrojích poměrně kvalitní nožičky už z výroby, ale taky zanechávají celkem nesmývatelné černé kolečka na podkladu.
samozřejmě, že existují vyjímky a Ceraball vůbec nezatracuji. Gramofon je obzvláště citlivé zařízení na jakékoliv chvění nebo otřesy, takže věřím, že tam Cerabally zafungovaly. Já to uvedl jen jako příklad, vůbec jsem to nesměřoval na konkrétní výrobek (Cerabally). Někdo už tady psal, že to zkoušel a na CD nic nepozoroval, ale pod repro byl vliv jednoznačně pozitivní.
Taková Rega má na svých přístrojích poměrně kvalitní nožičky už z výroby, ale taky zanechávají celkem nesmývatelné černé kolečka na podkladu.
Hlasuji pro první možnost. Mnoho jsem toho vyzkoušel, utratil dost peněz. Vliv kabelů je na zvuku velice slyšet.
nejlepší je podle mě vědět, jak věci fungují, a co z toho prakticky vyplývá, a podle toho se pak rozhodnout, zda vyzkoušet přínos toho kterého konkrétního výrobku, respektive zda výrobek vůbec nějaký přínos mít může, nebo je to jen hra s psychoakustikou. efektní provedení a tučná částka dokáží velmi spolehlivě zlepšit zvuk - ovšem při slepém testu se pak s železnou pravidelností ukazuje, že reálný přínos neexistuje. např. aleska tu dával odkaz na článek o kabelech. autor v něm u signálních kabelů tvrdí, že signál vytéká z kolíku A a proudí směrem ke zdířce B a podobné nehorázné bludy... čili nerozhodovat se na základě takových keců, neboli: nebuďte rukojmí udělátek, poslouchejte hudbu.
nehlasoval jsem.
nehlasoval jsem.
drtivá většina se rozhoduje podle povídaček
někteří před nákupem vyzkouší...
velice zřídka je ta zkouška formou slepého testu.
někteří před nákupem vyzkouší...
velice zřídka je ta zkouška formou slepého testu.
U nekterych firem se staci rozhodovat podle reklamnich letacku. Napr. zde jedna hojne propagovana firma ma ve svych materialech takove blaboly, ze si nezaslouzi, aby se soudny a rozumny clovek namahal jakymkoliv poslechem jejich vyrobku s primesi hadiho oleje.
hadí olej? okouzlující...
pro zájemce další tip: slepý test přínosu kimber kable 8TC oproti 8PR. opravdu slyšíte ten rozdíl mezi 316,-Kč/m a 1272,-Kč/m ???

pro zájemce další tip: slepý test přínosu kimber kable 8TC oproti 8PR. opravdu slyšíte ten rozdíl mezi 316,-Kč/m a 1272,-Kč/m ???

No hned o nekolika, kteri se sice rozhoduji usima a presto zdravy rozum nepouzivaji, bych vedel. Proste pokud se nekdo spoleha POUZE na ten jeden parovy organ, ktery spolu s nim vlastni dalsi miliardy lidi, tak se casto splete.pipis píše:Věřím, že jsou zdravě rozumní a nekupují podle povídaček.
ten hadí olej mi nedá spát.
jak se vůbec získává tahle zázračná ingredience?
lisováním užovek za studena?
vysmažením podkožního tuku vykrmených zmijí?
bude to bezesporu přísně tajná highendová technologie...
jak se vůbec získává tahle zázračná ingredience?
lisováním užovek za studena?
vysmažením podkožního tuku vykrmených zmijí?
bude to bezesporu přísně tajná highendová technologie...
Hadí olej je zbytek po extrakci účinných látek pro lékařské účely z hadího jedu
Hlasoval jsem pro 2.možnost i když ani název ani jednotlivé možnosti nejsou přesně vystihující.

Hlasoval jsem pro 2.možnost i když ani název ani jednotlivé možnosti nejsou přesně vystihující.

myslel jsem si, že to bude mít něco společného s jedem. teď ještě objasnit jeho blahodárný vliv na reprodukci.