Ceraball made in Taiwan

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ceraball made in Taiwan

Příspěvek od overgrounder »

To Fox:
A o tom to prave je. Ale není kopie jako kopie. Tu Cinu/Taiwan jsem neviděl, ale stoprocentně vím, co a kde vyrábím a proč nakupuji právě v USA. I to má svůj důvod.
Nechtel jsem vůbec přispívat do tohoto tématu, protože kopii z Taiwanu jsem v ruce neměl. Nicméně, už jen fakt, že je tam jiná kulička (jak velikostně tak materiálové) svědčí o tom, že je to již z principu napodobenina, nikoli kopie.
Netvrdím zde, že to nemůže fungovat a odmítám o tom spekulovat. Pokud jsi spokojen s výrobkem z Taiwanu, máš právo tvrdit, že je to tak pro tebe v pořádku, zvlášť, pokud to u tebe funguje. Ale nemáš právo tvrdit, že můj výrobek je vyráběn jinde a jinak včetně kuliček.
Za tím si stojím.
Vše dobré Fox, nechci se hádat.
Jen se zeptám, proč se divis, že je můj výrobek chvaleny?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Protože je absolutně špičkový,o tom žádná!!!!Mám je teď doma půjčené a o kvalitě nemuze být absolutně žádných pochyb!!!!!Ale nemůžeš se zase divit,že se spekuluje o čínských náhradách ;) Každý je svého štěstí strůjcem a já jsem taky objednal ze zvědavosti Číňany,ale stejně pak budu mít na své sestavě ty tvoje,a to jenom proto,že. chci mít klid v duši a u těch čínských by mě furt hlodalo,že jsem pro svou sestavu neudělal maximum ;)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

A je po kšefte.Cína je lacnejšia.Diera čo tu našiel na trhu overgrounder sa zaplnila. 8-)
"Jeho chválený výrobok teda to Fake" ak nemá dohodu zo zkrachovalou firmou Finte Elemente no neviem.
Može to byť patentovo chranené a potom žalovatelné ale nemusí ,neviem nezistoval som to.
Klepnuť po prstoch čínanom je zložitejšie ale tu Nemecko je za rohom a sme v EU.
http://www.indprop.gov.sk/?co-su-to-patenty

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Presne na takých mudrlantov ako jimmi som nepriamo upozorňoval.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

overgrounder píše:
04 led 2018 17:03
To Fox:
A o tom to prave je. Ale není kopie jako kopie. Tu Cinu/Taiwan jsem neviděl, ale stoprocentně vím, co a kde vyrábím a proč nakupuji právě v USA. I to má svůj důvod.
Nechtel jsem vůbec přispívat do tohoto tématu, protože kopii z Taiwanu jsem v ruce neměl. Nicméně, už jen fakt, že je tam jiná kulička (jak velikostně tak materiálové) svědčí o tom, že je to již z principu napodobenina, nikoli kopie.
Netvrdím zde, že to nemůže fungovat a odmítám o tom spekulovat. Pokud jsi spokojen s výrobkem z Taiwanu, máš právo tvrdit, že je to tak pro tebe v pořádku, zvlášť, pokud to u tebe funguje. Ale nemáš právo tvrdit, že můj výrobek je vyráběn jinde a jinak včetně kuliček.
Za tím si stojím.
Vše dobré Fox, nechci se hádat.
Jen se zeptám, proč se divis, že je můj výrobek chvaleny?
Že je výrobek chválený se vůbec nedivím. Pokud je vyrobený ve stejných rozměrech a ze stejného materiálu, neměl by být mezi nimi žádný rozdíl.
V čínské kopii je černá keramická kulička velikosti 8 mm. Když jsem je opticky srovnával s originálem, nepoznal jsem rozdíl.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

jimmi píše:
05 led 2018 06:52
A je po kšefte.Cína je lacnejšia.Diera čo tu našiel na trhu overgrounder sa zaplnila. 8-)
"Jeho chválený výrobok teda to Fake" ak nemá dohodu zo zkrachovalou firmou Finte Elemente no neviem.
Može to byť patentovo chranené a potom žalovatelné ale nemusí ,neviem nezistoval som to.
Klepnuť po prstoch čínanom je zložitejšie ale tu Nemecko je za rohom a sme v EU.
http://www.indprop.gov.sk/?co-su-to-patenty
Pokud to budu vyrábět na svém, nebo pronajatém stroji, ze svého materiálu a budu mít ošetřený patent, není důvod, proč bych nemohl s tímto výrobkem podnikat.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

LawIAR nie som mudrlant, nepíšem o tom v jeho vlákne a reagujem na predchadzajuce informácie.A detailne pozadie nezistujem.Všeobecne je to ako píše fox. A v tom zmysle som to aj napísal. 8-)

Ja používam už dlhé roky originál Cerabally , pre mna žiadna novinka o vplyve na zvuk.
Udajne su už aj učinnejšie ale zase o dosť drahšie systémy a rozne guličkovo gumenné nerezové aj hlinikové a iné doplnky na potlačanie nežiaducich vybracii.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

fox píše:
05 led 2018 09:59

V čínské kopii je černá keramická kulička velikosti 8 mm. Když jsem je opticky srovnával s originálem, nepoznal jsem rozdíl.
Prosím jaký je rozdíl vlivu na zvuk mezi originálem Ceraball a tím čínským klonem? Ta čínská kopie je cenově přijatelnější než místní kopie GG OneA (za tu cenu jsem já dříve nakoupil originály od místního distributora Finite Elemente).

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

fox píše:
04 led 2018 10:45
Zakoupil jsem několik sad. Pod bednami mám keramickou kuličku, dodávanou s výrobkem. Pod přístroje se mi osvědčila skleněná kulička velikosti 5,5 mm. http://www.glass-sphere.com/eshop/presn ... licky.html Teď mají skladem i 7mm, zkusím porovnat rozdíl.
Měl jsem taky půjčené originály a neshledal jsem rozdíl ve zvuku.
Malý rozdíl jsem zaznamenal. Čínská kopie je asi o dva milimetry užší. :)

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Fox:
Myslím, že o ty 2mm užší vytvořenou prostorovou zvukovou scénu bych těm čínským kopiím asi odpustil :D

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

terahera píše:
04 led 2018 23:00
Protože je absolutně špičkový,o tom žádná!!!!Mám je teď doma půjčené a o kvalitě nemuze být absolutně žádných pochyb!!!!!Ale nemůžeš se zase divit,že se spekuluje o čínských náhradách ;) Každý je svého štěstí strůjcem a já jsem taky objednal ze zvědavosti Číňany,ale stejně pak budu mít na své sestavě ty tvoje,a to jenom proto,že. chci mít klid v duši a u těch čínských by mě furt hlodalo,že jsem pro svou sestavu neudělal maximum ;)
To terahera : No, pokud po odzkoušení a porovnání obou těch sad neshledáš (nedejbože) kvalitativní rozdíl, tak nevím, jaký budeš mít klid v duši. Každopádně necháš v sestavě ty 3x dražší od českého výrobce, a tím uděláš pro svou sestavu maximum, to dá rozum *thumbs up*

To all: Koukám, že nám diskuse sklouzla v souvislosti s konkurečním výrobkem z vedlejšího vlákna na scestí, a to je škoda. Ale když už se tak stalo - a aniž bych chtěl přilévat oleje do ohně - musím se zastat v této debatě kolegy foxe., protože nemám rád, když se měří stejná věc, resp. počin, dvojím metrem.
Je zajímavé, že když tento výrobek (platí ale i o jiných asijských výrobcích) precizně padělají a vyrábějí Tchajwanci, nebo Číňané, a to většinou za zlomek ceny předražených originálních "značkových" produktů, tak jsou všichni zdejší moralisté v pozoru a právem rozhořčeni, jaká je to drzost, že je to padělek, fake, čínský šmejd apod., který v žádném případě nemůže mít vlastnosti a kvalitu originálu (to už se ví většinou předem), což je v tomto případě Ceraball universal od výrobce Finite Elemente a před jeho nákupem se důrazně varuje, a to i z uvedených morálních důvodů. Je to přece výroba bez licence, bez jakéhokoli smluvního ujednání s původním výrobcem a majitelem patentu, tedy bez jeho vědomí a svolení. S tím se dá souhlasit, je to tak. Když ale tento výrobek, zřejmě naprosto totožný s originálem, začne vyrábět český výrobce a dokonce mu dá svůj název (!!!) a pojmenuje ho, v tomto případě G&G OneA, pak je to najednou už v pořádku, nic se neděje, nikdo se nad tím nepozastaví, výrobek je špičkový, kvalitou totožný s originálem a od něj k nerozeznání (což zřejmě je, ale o to tu teď nejde), je to skvělé, bezva. Výrobce je vděčnými a šťastnými kamarády ze zdejšího fóra pochválen, obdivován a poplácáván po ramenou, jaký je borec. :cry:
Naposledy upravil(a) Steve dne 05 led 2018 16:52, celkem upraveno 2 x.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Zkuste si něco podobného vyrobit.
Obdivuji všechny, kteří se nebojí svýma rukama něco vyrobit a nabídnout na zdejší trh.
Rothaudio

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

.. a dokonce mu dá svůj název (!!!) a pojmenuje ho ..
Já zase naopak oceňuji, že výrobek "G&G OneA" se jmenuje významně jinak než Ceraball, což se o "Cerabase classic Ball" úplně říci nedá. Ale určitě souhlasím s tím, že by na výrobku měla být nějaká značka jednoznačně ho identifikující.
Výrobce je vděčnými a šťastnými kamarády ze zdejšího fóra pochválen, obdivován a poplácáván po ramenou, jaký je borec. :cry:
Já overgroundera neznám (až na těch pár mailů kolem objednání OneA) a přesto jej chválím, protože vím, že dát život takovému projektu není triviální. Zato plivnout na něčí práci s podtextem, že je úplně zbytečná, protože za třetinovou cenu jde objednat z Asie taky fake, je úplně jednoduché.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to FS: Tak nevím, zda si děláš legraci, tím, co jsi napsal a nebo jsi vůbec nepochopil, na co jsem se snažil poukázat.

Každopádně bych byl rád, kdybychom se drželi tématu a neřešili zde již zmiňovaný konkurenční český výrobek, ten má své vlákno.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Podle me se to zase zbytecne hroti... Pokud neni original Ceraball v Ceske Republice pod patentovou ochranou, muze zde totozny vyrobek vyrabet a prodavat kdokoliv. A neni na tom nic spatneho.

Pokud pod patentem v CR je, pak je by overgrounder riskoval minimalne tucnou pokutu. Ale to by si predpokladam nikdo soudny netroufnul.

Odpovědět