Ceraball made in Taiwan

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ceraball made in Taiwan

Příspěvek od terahera »

Jestli je budeš moct porovnat,tedy origo a číňany,tak určitě napiš své postřehy.Mě to zajímat určitě bude a vlastně je to i hlavní ůčel tohoto vlákna ;)

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Tak sa mi dostalo do rúk nesprávny počet ceraballov. Keďže originálov Elemente Finite som mal 6 ks fejky iba 3 ks. Tak sa mi pod reprom nepodarilo porovnať. Vyskúšal som aspoň pod preamp. Tak po vložení originálov je počuť malé zlepšenie ale nie také ako keď sú ceraballi pod reprom. Po výmene za fejky rovnaké ako z originálmi, to samé pod prevodníkom! Vyskúšal dom aj oba naraz teda kombinácie originál z fejkami. Keďže nebol rozdiel. Ú mňa to vyzerá že ceraballi made in Taiwan budem kupovať pod všetky komponenty. Škoda že to porovnanie som nemohol vyskúšať pod reprom. Tak to počutelne zlepšenie to spresnenie basu je neskutočne. Pre mňa prínos. Za 3ks 40€ je smiešne. I keď by som ich v práci dokázal vyrobiť, nestojí mi zato ani zháňať hliníkovu zliatinu a keramické guľôčky.
Ešte napíšem rozdiely medzi originálmi a fejkami.
Na váhu origináli mali 54,55,56 gramov fejky mali všetky tri 56 gramov! Zaujímavé 🤔. Veľkosť v priemere nepatrná asi 1-1,5mm. Origináli bez stopy po sústruhu fejky ako keby tam zostali stopy po maličkých rihach po sústruhu. Na origináloch vidieť elox a fejky farbu ako nastrek. Najväčší rozdiel som badal na vôle guľôčky, v originále pekne sedela vo fejku bola vôľa. Ako keby jamka bola väčšia! Vplyv to nemá žiadny. Môže to mať vplyv že ťažšie komponenty budú labilnejšie. Ale to je iba úvaha. Guľôčky sa zdajú z rovnakého materiálu, každopádne niesu magnetické ani tela ceraballov.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Vule by tam nemela byt vubec. Melo by to sedet na polokoulich. A tzn licovani te kulicky a jamky je nejdulezitejsi a zcela presne.. pokud ne tak to uz funguje uplne jinak, nez ma..

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ale udajne funguje a je to počuť aj tak.( ja som ich neporovnával mám len originály ) Potlačí rezonancie (aj ked asi uplne tak nie ako originál Ceraball) a zjemní a pritom spresní zvuk.

Taká filmová muzika a jej ruchy a dozvuky dokažu viacej precítiť a vtiahnuť do deja.

https://cloud2.edupage.org/cloud/ZVF_06 ... 97XMODQLVC

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

kychtax píše:
18 čer 2018 08:02
Vule by tam nemela byt vubec. Melo by to sedet na polokoulich. A tzn licovani te kulicky a jamky je nejdulezitejsi a zcela presne.. pokud ne tak to uz funguje uplne jinak, nez ma..
Pre pokoj duše sa dá kúpiť keramická guľôčka o milimeter väčšia. Možno ten rozdiel niekto počuje, možno iba na nejakej frekvencii neviem.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

kychtax píše:
18 čer 2018 08:02
Evidentně jsou různé přístupy. Podle tohoto patentu má mít kulička vůli https://patents.google.com/patent/US580 ... zlewicz%22.
OneA sedí natěsno, čínské podložky mají vůli, Nordost SortFut mají vůli.

Odar

Příspěvek od Odar »

Ak je vola, da sa zalepit Patexom *sunglases*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Nemecký výrobca skvelých antirezonančných pukov a rackov obnovil svoju produkciu s novým velením a znovu sa uchádza o priazeň klientov. Cera Séria zostáva v produkcii s novým vylepšeným modelom Ceraball z nerezovej ocele, ako aj ostatné modely. Kompletná Cera séria už je dostupná okrem nerezového prevedenia aj v pozlátenej verzii Gold a Black Chrome. Telo luxusne designovaných sérii je mosadzné a s nepriehladnuteľným nárastom ceny. A výroba rackov Pagode je opäť avizovaná a spustená v poslednom štvrťroku 2018. Fantastické !

http://www.platanaudio.sk/znacky/finite-elemente/

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Skoro lepšie ako
Obrázek
A len za neuveriteľných xxx EUR!! :)

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Nevím přesně kolik stáli původní Ceraball (hliníkové) ale ty nové z nerezu (4ks/240EUR) mají zásadně vyšší zatížitelnost 200kg/4ks (původní měli doporučení cca 40kg/4ks).

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

To asi nepřekvapí, že ocel je pevnější, než hliník.
Pavel Macura Audio

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Měl jsem na mysli fakt, že původní hliníkové Ceraball (ceník 4ks/5.600Kč) a nové nerezové stojí cca 4ks/6.000Kč tak mi to navýšení ceny přijde férové a ve finále mohou někteří i ušetřit když bude stačit třeba pod těžký výkonový zesilovač jen 3ks nerez ceraball místo 4ks těch původních hliníkových....

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

No mal by to niekto porovnať hliníkové vs. antikorové ceraballi nech má potom každý jasno a bude upgrade :)
BVa ma zmysel pre humor :mrgreen:
Ale tie gumové nožičky sú vážne dobré ale na tom mixéri

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ale Horst pridá ešte 4 ks zadarmo! ;)

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Asi nabouchám v práci na CNC soustruhu,seženu kuličky a za pár korun cereball ,kterej si můžu udělat na míru i rozměrově nebo tvarově. *2thumbsup*

Odpovědět