Furutech High End Fuse - pojistky

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
Vinco
Kontaktovat uživatele:

Re: Furutech High End Fuse - pojistky

Příspěvek od Vinco »

Kvitujem tuto snahu o boj s veternymi mlynmi a popis dojmov.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Moderní, novodobé ("Hifi") náboženství.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Skôr poistková sekta..Už tu chýba len Aštar Šaran.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

:) 2 Vinco
Zapni si všetky AR RR-888. To výrazne pomôže vylepšiť dojmy, asi rovnako ako poistky.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... už sa to preberalo na vedľajšom fóre ... zdanlivo to možno s "hifi udělátkami" priamo nesúvisí, ale to je len zdanie:

https://video.aktualne.cz/dvtv/existuje ... n=Aktualne

https://www.flowee.cz/planeta/6682-real ... ka-jan-rak

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@bacil2: To jsi zabrnkal na hodně filosofickou strunu :D

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Pred chvili jsem si dal hrnek dobrýho kafe a i kdyz ten hrnek s kávou vlastne vubec neexistoval,páč se jednalo pouze o subjektivní informaci,udelal mýmu tělu zatraceně dobře ;) .

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Steve píše:
14 črc 2019 22:00
BVa píše:
14 črc 2019 21:22
Tie "analógie" sú úplne na hlavu, úprimne len snáď pre totálnych .......A že niečo tvrdí (bez jedinéno faktu..) firma, ktorá to vyrába , to je tiež "argument". Zbytočná strata času.
A keď tak veríš svojmu sluchu, tak si to vyskúšaj v slepom teste, aj keď je to "stres"..Však musí byť, keď vtedy všetci "počujúci" ohluchnú.
Mieril som tam, že kľudne vymením napr. v preampe aj 5 rôznych poistiek, 5x nahrám z jeho výstupu rovnakú skladbu, a po porovnaní budú nahrávky (hires, 24/96) identické s rozdielmi pod -100dB. Rovnako s koncom, DACom a podobne. Odskúšane veľakrát. A keď sa nezmení signál, "zmena" zvuku je čistá halucinácia. :roll: Jasná, príjemná a radostná, ale halucinácia. ;)
Poslední dovětek. Nevím, jak a proč dělat slepý test a proč to dramatizovat, zvlášť když jsem doma např. sám a nikoho k asistenci nepotřebuji a výměna pojistky například ve filtru IsotekAquarius trvá minutu dvě.Vyzkoušel jsem kromě obyčejné pojistky dvě další, Hifi tuning Silver star a ruskou stříbrnou "military fuse". Neznaje tyto pojistky nijak blíže, vždyť jsem je měnil poprvé,jsem přirozeně vůbec netušil, zda něco uslyším a co od toho mám čekat nebo nečekat, natož abych věděl "co mám slyšet", jak mě a ostatním testujícím podsouváš, takže v tomto smyslu byl ten test snad dostatečně "slepý". Přesto jsem změnu ve zvuku registroval v podstatě hned (bass, středy, prostor nahrávky, kvalita výšek - intenzita a ostrost, čistota, hedvábnost, sametovost a analogovost zvuku, jeho prokreslenost, čistota, kontury nástrojů, jejich objem, zaostření a umístění v prostoru, přirozenost a uvolněnost zpěvu, apod.). Tyto atributy byly podány a vnímány najednou různým, odlišným způsobem, některé změny byly slyšitelné HNED, další až posléze a po pozornějším, několikaminutovém poslechu důvěrně známé nahrávky.Efekt výměny pojistky a jeho synergie, se promítly a naakumulovaly vlastně z filtru do CELÉHO řetězce. Tohle už opravdu nemohl slyšet snad jen hluchý a rybička v akváriu. A tímto už vážně končím. :)
To o tom slepom teste...
Celá pointa je v tom, že vieš, že si tam dal niečo iné a či už vedome či podvedome, máš čakať zmenu zvuku..
V tom spočíva celý slepý test... Že nevieš!! Necháš len na uši.. Vyradiš vsugesciu!!! Skús a uvidíš, resp uslišíš ako jasne počuješ a ako na tom je tá rybka v akváriu :).. Bohužiaľ, asistencia je pri tom zrejeme nutná.. a čím objektívnejšia, tým tvoje počutie bude (objektívnejšie) a pravdivejšie ;-)

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Je to jenom iluze. Víte, že jste tam dali lepší pojistku, tak jste jí omámeni při poslechu.
A tato věc je správná, nejde o to, že se ten zvuk výměnou pojistky nezměnil, ale o ten celkový pocitový dojem.
Platí to u všeho voodoo příslušenství HiFi.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Jasné pred vložením high-end poistky som si zapálil džointa z marišky a tým sa to vysvetľuje, určite halucinácie a u antipoistkačov to je hluchota... 😁

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Však milión krát sa tu omiela spôsob ako to zistiť :) .
Hneď sa ukáže to čo jasne počuť, alebo či to je len ozaj haluška ;-). No nejak je to nepopulárne takto si to overiť :). Všetko jasne a jednoznačne počuť, ale keď to treba zistiť len ušami je problém.. Jajajaj :)

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

2 Jason

Ale však Tebe podľa toho čo máš vo vybavení nezáleží na čom hráš a z čoho hráš tak načo to chceš rozoberať 😁

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
svartenatt píše:
15 črc 2019 23:14
Je to jenom iluze. Víte, že jste tam dali lepší pojistku, tak jste jí omámeni při poslechu.
A tato věc je správná, nejde o to, že se ten zvuk výměnou pojistky nezměnil, ale o ten celkový pocitový dojem.
Platí to u všeho voodoo příslušenství HiFi.
Zesilovače s měřením pod rozlišovací schopností ucha, a co teprve všechny ty DAC a CD přehrávače, nemluvě o digitálních transportech, jejichž jitter přece nemůže být slyšet...

Tak proč se omezovat jen na "voodoo příslušenství"? Pokud je iluze všechno to voodoo příslušenství, potom je stejně tak iluze i velká část toho zbytku. Měl-li bych být "hifi skeptik", tak potom se vším všudy. Musel bych připustit, že i můj vlastní systém není nic jiného než má soukromá iluze a podle toho jednat - zejména bych své zkušenosti a pravdy neprezentoval jinak, než jen jako svou iluzi.

.. a přesto všechno tady "hifi skeptici" často seriózně diskutují o tom, co oni sami nepovažují za voodoo a ani jim nepřijde divné, že naměřené rozdíly jsou nicotné (pokud je vůbec porovnávají). Kdysi tady bylo vlákno o "levném reprokabelu" a docela jsem se bavil, jak zapřisáhlí kabeloskeptici doporučovali ten či onen kabel - bohatě stačilo, že byl dostatečně levný, aby jejich diskuse byla korektní.
Tak o čem ten hifi-skepticismus teda je?

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

THXKO - Presne si to opísal (skoro :D) .. A tak čo tak kus o tom pokecať? To ma baví = mam z toho niečo teda :)... Čiže sedí to :D

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Ja to iba doplnil a vidím že Ti to sedí 😁

Odpovědět