Furutech High End Fuse - pojistky

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Furutech High End Fuse - pojistky

Příspěvek od jimmi »

Určite. Máš strach si také poistky kupiť a sám vyskušať a otáčať.A pozor pri tom na ten piesok. :P
Ja som už podobných poskušal dosť aj si vyskušal z ktorej strany po otočení sa mi zvuk viacej páči.
Osobná skusenosť je neprenositeľná.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

daliborr píše:
13 srp 2019 20:46
Tak, dnes mi přišla pojistka, měděné konce jsou pozlacené propojené stříbrným drátkem a vyplněná křemičitým pískem na chlazení. Vypadá úplně stejně jako trubičková pojistka,kterou používáme v práci. No má malou změnu ,pozlacené konce. No jsem hodně zvědav na ten zázrak. No ,ale aby experti jako Jiri mohli klidně spát, tak ji nechám 100 hodin "zahořet" *headbang* a pak ji teprve vyměním v zesilovači. Jsem zvědav na ten okamžitý slyšitelný skok. Jinak mě to N.A.S.E.R.E. ,protože jsem mohl mít za ty prachy 2 litry vodky a senzační zábavu s poslechem hudby.
Daliborr, vsadím se, že jsi úplně první na celém světě, kdo bude zkoumat vliv highend pojistky (500Kč) na zesilovači Vincent D-150 (bazar 10-15tis Kč). Vlastně všem ostatním vlastníkům tohoto zesilovače názorně dokážeš, že tudy cesta k lepšímu zvuku nevede.*thumbs up* Nevím kolika lidem tento tvůj "praktický objev" bude přínosem ale třeba tu ještě někdo ten Vincent D-150 vlastní...

Jinak nemusíš mít strach, spím dobře. Jsem ještě hodně daleko od bodu abych řešil pojistky jako nejslabší článek na své sestavě. *sunglases*

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Michel píše:
13 srp 2019 23:23
Vážený Steve.
Pojistka je nejslabším článkem v okruhu napájení. Z hlediska výrobce přístroje je kladen důraz na dodržení příslušné normy. Z pohledu zvuku je lépe pojistku vynechat. Jestliže se shodneme, že na zvuk mají vliv kabely, konektory, nožky, hmotnost, vibrace, stínění, akustika, oddělené napájení atd., jsou pojistky oprávněným logickým doplněním této množiny. Pokud samozřejmě nejsou ostatní komponenty také opomíjeny. Já bych za výrobce přístrojů napříč cenovým spektrem, zvláště v části napájení, ruku do ohně za „nevylepšitelné“ řešení nedával.

Vážený Micheli,
nahlédni prosím do svých SZ😊

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Steve, nepochopil jsem,proč jsi napsal,že vynesu nekompromisní, zdrcující a zřejmě i obecně platný, absolutní verdikt. Ty jsi taky napsal,že výměnu pojistky nemůže slyšet jen hluchý, takže podle tvého tvrzení je to teda taky obecně platný, absolutní verdikt. Já nebudu nikomu nutit svůj názor. Napíši jen, buď slyším nebo neslyším. Ať si potom každý udělá svůj názor a nebo ať si koupí pojistku a vyzkouší na svém hifi.
JIRI,takže, když podle tebe, si ve vlákně ostatní členové chtějí sdílet praktické zkušenosti s high-end pojistkami,ale pokud se nehraje podle pravidel zbohatlíků,(kteří mi stále podsouvají,že mám hifi přístroje staré a levné) tak je člen napadán.Navíc jsi pojistky neměnil, tak nevím co se pleteš do tohoto vlákna a vytahuješ své rozumy. Já na rozdíl od tebe pojistku vyměním a poznám pravdu . Pokud jde o můj Vincent D150, který ti leží v hlavě a pravděpodobně jsi ho ani neslyšel a pro tebe je to levný šunt,tak ten možná hraje pro mě lépe jak ten tvůj předražený Sroll. Jestli budu jediný,co vymění pojistku u D150,tak to mi vůbec nevadí,ostatní kteří mají jiné zesilovače jsou taky jediní. Pokud ti jde o cenovou relaci těchto přístrojů a ti co mají levnější podle tebe z tvého vyjádření by měli mlčet. Potom od jaké cenovky je pojistka slyšet? Vlastně to ty nemůžeš napsat,protože jsi to nezkoušel. *headbang*

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Daliborr
už se těším, jak napíšeš, že highend pojistka na Vincent D-150 prostě nijak zvuk nezmění.
Tváříš se jako technicky erudovaný hifista s dlouholetými zkušenostmi, tak jsem zvědav jak budeš analyzovat "pravdu" jako výsledek tohoto pokusu.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

daliborr píše:
14 srp 2019 17:39
Steve, nepochopil jsem,proč jsi napsal,že vynesu nekompromisní, zdrcující a zřejmě i obecně platný, absolutní verdikt. Ty jsi taky napsal,že výměnu pojistky nemůže slyšet jen hluchý, takže podle tvého tvrzení je to teda taky obecně platný, absolutní verdikt. Já nebudu nikomu nutit svůj názor. Napíši jen, buď slyším nebo neslyším. Ať si potom každý udělá svůj názor a nebo ať si koupí pojistku a vyzkouší na svém hifi.
JIRI,takže, když podle tebe, si ve vlákně ostatní členové chtějí sdílet praktické zkušenosti s high-end pojistkami,ale pokud se nehraje podle pravidel zbohatlíků,(kteří mi stále podsouvají,že mám hifi přístroje staré a levné) tak je člen napadán.Navíc jsi pojistky neměnil, tak nevím co se pleteš do tohoto vlákna a vytahuješ své rozumy. Já na rozdíl od tebe pojistku vyměním a poznám pravdu . Pokud jde o můj Vincent D150, který ti leží v hlavě a pravděpodobně jsi ho ani neslyšel a pro tebe je to levný šunt,tak ten možná hraje pro mě lépe jak ten tvůj předražený Sroll. Jestli budu jediný,co vymění pojistku u D150,tak to mi vůbec nevadí,ostatní kteří mají jiné zesilovače jsou taky jediní. Pokud ti jde o cenovou relaci těchto přístrojů a ti co mají levnější podle tebe z tvého vyjádření by měli mlčet. Potom od jaké cenovky je pojistka slyšet? Vlastně to ty nemůžeš napsat,protože jsi to nezkoušel. *headbang*
to daliborr: Ano, napsal jsem, že výměnu nemůže slyšet jen hluchý za určitých (uvedených) podmínek a na kvalitní vyladěné sestavě. A obávám se, že z Tvé strany toto splněno pravděpodobně do puntíku není, proto jsem vyjádřil obavu z výsledku testování a vlastně i jeho zbytečnosti. Ale nechám se překvapit...

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Pánové- tak jak to tu nějakou dobu čtu a pozoruju, tak si dovoluji tvrdit, že NIKDO TADY nemá kvalitní a vyladěnou sestavu. Kdyby ji někdo měl, tak nic nemění, nekupuje, neprodává a jen poslouchá. Hledání svatého grálu se prostě nikomu nepodařilo. Podívejte se všichni zpět a přečtěte si svoje napsané a zde predikované věci. A kdo je bez viny ať hodí slovem (v bibli je kamenem). Někdo to ladí víc jiný míň, ale nikdo není spokojený. Někdo proto, že má cenovou hranici a ten kdo ji nemá je na tom ještě hůř -příkladů je tu habakuk. Někdo tu někde napsal (nebo vedle), že to "levné" je spotřebka. Co je spotřebka? Všechno pánové je spotřebka, levná i drahá a pak předražená. A vylepšování a měnění je jen snahou o něco jiného než je STANDART. A co je standart v hi-fi a High? No to nikdo neví, protože taková věc není NIKÝM a NIČÍM určena. Nebo snad ano? Metr, kilo atd. nějakou normu mají, ale jakýkoliv přehrávač či ostatní zařízení. Podle čeho se určují spadlé deky, nafouknuté basy a .......? PODLE KAŽDÉHO UCHA JINAK. Není přístroj, který by byl brán za pomyslnou nulu a od ní se šlo do plusu, nebo do mínusu. Prostě tak to vidím.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Preto si to doladujeme a skušame a vylepšujeme každý na svoje uši a svoj aparát. Teda kdo chce. :lol:
Je to koníček ako ked zbieraš známky či autíčka. :D Nikdy nebudeš mať v zbierke všetky. 8-)
Tak isto aj v HIFI kdo chce si zvuk vylepšuje a mení komponenty a káble a skuša rozne "Woodoo" doplnky. 8-)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Aj auto či motorku či frajerku šperkami (a prachy máš potom nadobro v pi.i ) si možeš vytuningovať a mať radosť a nebude nikdy referenčná. :D Len pre Teba a Tvoj pocit. *2thumbsup*
O tej frajerke že bude len pre Teba by som ale pochyboval. :lol:

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Steve, nerozumím tvé poznámce o kvalitní vyladěné sestavě. Co ty považuješ za kvalitu a vyladěnou sestavu? Podle tvých slov ,ten puntík nedoladěnosti mého hifi bude třeba špatná zásuvka? Tak jinak. Vedení k hifi mám vedené samostatně stíněným kabelem, ze stíněné rozbočovací lišty mám k přístrojům napájecí stíněné kabely Mcintosh s rhodiovými koncovkami. Přístroje jsou propojeny RCA kabely audioquest King Cobra, k reprosoustavám mám stíněné kabely Mcintosh ,terminálové svorky mám propojeny stříbrem. Předzesilovač a koncový stupeň Vincent jsou od výrobce sladěny k sobě. Mě nejde vůbec o to abych někoho nabádal aby si nekupoval kvalitnější pojistky,ale abych si v praxi vyzkoušel věc, která podle některých nefunguje a nebo funguje. Po pravdě z technického hlediska je to holý nesmysl, ale právě osobní zkouška mě utvrdí jestli změna nastane ,nebo ne. Zatím se pojistka zahořuje,pak ji vložím do zesilovače.
JIRI, koukám,že jsi jasnovidec ,když už víš že se u mě zvuk nezmění. A aby nedošlo k nějakému selhání, tak ji ještě budu zkoušet otáčet. *headbang*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

McIntosh a Audioquest ( Originál či FAKE čína , ak hej tak píš ku značke vždy aj to že je to Fake ) a aj keby si mal original čo som skušal McIntosh XLR žiadny zázrak. Ako aj celí Mcintosh kde 70% ceny platíš za dizajn. Ale ved je pekný tak prečo nie, kdo na to má. :D

Poistka sa zahoruje tak že je v pristroji a ide kdo nej elektrický porud , popripade sa z prístrojom hrá muzika či zahorovací signál.
Ako ju zahoruješ daliborr ? To som teda zvedavý , napíš. Dík.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Daliborr

doufám, že si tu speciální originál pojistku nekoupil od stejného prodejce jako svoji "Fake-Intosh" kabeláž :lol:

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Jimmi : Pojistka se zahořuje jenom jednou, to ví i kluk na základce.
*offtopic* Je tady z diskutujících mimo daliborra někdo, kdo jeho , tedy daliborrovu aparaturu slyšel ? Že tady vynášíte soudy o nesladěnosti ? Jak můžete vědět, že si jeho kabeláž nesedla s ostatním vybavením, akustikou místnosti a třeba jako celek nehraje mnohem lépe než váš značkový aparátek ?
Proč tady "chválíte den předvečerem" a nepočkáte si na výsledek toho :o "zahoření" ?

sekal

Příspěvek od sekal »

To je snad jasné. Mají obavu z možného (a spíše pravděpodobného) negativního výsledku. Proto se snaží jakýmkoliv způsobem zpochybnit osobu testéra. Dělají to tak vždy, i při jiných podobných příležitostech. Je to už poměrně obehraná písnička.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Strejdin,sekal a pre dalších daliborr to može zaregistrovať ja nikde netvrdím že on to nemusí počuť.

Počkaj čo napíše a ako ju zahoroval tiež som zvedavý.
A potom čo počul.
Poistka aj ked sa zahorí po výmene a aj otáčaní zase " potrebuje čas na usadenie zvuku".
A ja mám káble čo hraju na 99% až ked sa snimi nehýbe minimálne 2 dni a hrá sa na nich tak 4-5h aj ked su zahorené už dávno. 8-)

Odpovědět