Ja som už podobných poskušal dosť aj si vyskušal z ktorej strany po otočení sa mi zvuk viacej páči.
Osobná skusenosť je neprenositeľná.
Daliborr, vsadím se, že jsi úplně první na celém světě, kdo bude zkoumat vliv highend pojistky (500Kč) na zesilovači Vincent D-150 (bazar 10-15tis Kč). Vlastně všem ostatním vlastníkům tohoto zesilovače názorně dokážeš, že tudy cesta k lepšímu zvuku nevede.daliborr píše: ↑13 srp 2019 20:46Tak, dnes mi přišla pojistka, měděné konce jsou pozlacené propojené stříbrným drátkem a vyplněná křemičitým pískem na chlazení. Vypadá úplně stejně jako trubičková pojistka,kterou používáme v práci. No má malou změnu ,pozlacené konce. No jsem hodně zvědav na ten zázrak. No ,ale aby experti jako Jiri mohli klidně spát, tak ji nechám 100 hodin "zahořet"a pak ji teprve vyměním v zesilovači. Jsem zvědav na ten okamžitý slyšitelný skok. Jinak mě to N.A.S.E.R.E. ,protože jsem mohl mít za ty prachy 2 litry vodky a senzační zábavu s poslechem hudby.
Michel píše: ↑13 srp 2019 23:23Vážený Steve.
Pojistka je nejslabším článkem v okruhu napájení. Z hlediska výrobce přístroje je kladen důraz na dodržení příslušné normy. Z pohledu zvuku je lépe pojistku vynechat. Jestliže se shodneme, že na zvuk mají vliv kabely, konektory, nožky, hmotnost, vibrace, stínění, akustika, oddělené napájení atd., jsou pojistky oprávněným logickým doplněním této množiny. Pokud samozřejmě nejsou ostatní komponenty také opomíjeny. Já bych za výrobce přístrojů napříč cenovým spektrem, zvláště v části napájení, ruku do ohně za „nevylepšitelné“ řešení nedával.
Vážený Micheli,
nahlédni prosím do svých SZ
to daliborr: Ano, napsal jsem, že výměnu nemůže slyšet jen hluchý za určitých (uvedených) podmínek a na kvalitní vyladěné sestavě. A obávám se, že z Tvé strany toto splněno pravděpodobně do puntíku není, proto jsem vyjádřil obavu z výsledku testování a vlastně i jeho zbytečnosti. Ale nechám se překvapit...daliborr píše: ↑14 srp 2019 17:39Steve, nepochopil jsem,proč jsi napsal,že vynesu nekompromisní, zdrcující a zřejmě i obecně platný, absolutní verdikt. Ty jsi taky napsal,že výměnu pojistky nemůže slyšet jen hluchý, takže podle tvého tvrzení je to teda taky obecně platný, absolutní verdikt. Já nebudu nikomu nutit svůj názor. Napíši jen, buď slyším nebo neslyším. Ať si potom každý udělá svůj názor a nebo ať si koupí pojistku a vyzkouší na svém hifi.
JIRI,takže, když podle tebe, si ve vlákně ostatní členové chtějí sdílet praktické zkušenosti s high-end pojistkami,ale pokud se nehraje podle pravidel zbohatlíků,(kteří mi stále podsouvají,že mám hifi přístroje staré a levné) tak je člen napadán.Navíc jsi pojistky neměnil, tak nevím co se pleteš do tohoto vlákna a vytahuješ své rozumy. Já na rozdíl od tebe pojistku vyměním a poznám pravdu . Pokud jde o můj Vincent D150, který ti leží v hlavě a pravděpodobně jsi ho ani neslyšel a pro tebe je to levný šunt,tak ten možná hraje pro mě lépe jak ten tvůj předražený Sroll. Jestli budu jediný,co vymění pojistku u D150,tak to mi vůbec nevadí,ostatní kteří mají jiné zesilovače jsou taky jediní. Pokud ti jde o cenovou relaci těchto přístrojů a ti co mají levnější podle tebe z tvého vyjádření by měli mlčet. Potom od jaké cenovky je pojistka slyšet? Vlastně to ty nemůžeš napsat,protože jsi to nezkoušel.![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host