vav píše: ↑14 led 2020 23:30
Si povýšil Hifi na svätý grál? To čo vlastní bh69 normu DIN 45 500 bez problémov splňuje.A zasa sa len potvrdzuje, keď chýbajú argumenty, tak nastúpi agresia a urážky.Nože si to po sebe párkrát prečítaj.1-2% si naozaj schopný rozoznať? Neverím, stačí, keď sa posunieš o 10cm, alebo otočíš hlavu a bude to viac.Ja ani nemusím meniť káble, poistky a jeden deň mi nejaká muzika lahodí uchu, druhý deň ani radšej nehovorím.Nič sa nezmenilo po techn.stránke, len moje osobné nastavenie. Tejto honbe za zvukom, ktorú tu niektorí predvádzajú pomocou všeličoho možného, by možno len stačilo pohrať sa s korekciami.A technicky sa vzdelávať, to ešte nikomu neublížilo.
Jj, korekce. A ted si vem, ze bys predradil slusnej manualni equalizer. To co dokazou káble, pojistky a jine doplňky (např. znelejsi vysky, hutnejsi basy, prokreslenejsi stredy), pokud je nekteri slysi, zvladne equalizer na mnoha frekvencich presne jak je libo. Rozdil je v tom, ze zatimco doplnky za nekrestanske penize se budou, az se jich majitel přejí, prodavat s obrovskou ztratou a kupovat nove, jeste drazsi, equa zustane spoustu let (kdyz se nepokaká) a zvuk se muze podle nalady menit, kdy se zachce, s lepsim vysledkem, nez s kabelazi. Nemluvim samozrejme o napajeni a kabelech k nemu urcenych, pokud nekdo vlastni papajici sestavu. Pokud nekdo namita, ze ekvalizace meni cele okoli konkretni frekvence, ano, je to pravda, ale cozpak pojistka nebo kabel vytahne jen jeden konkretni nastroj?, kytaru, kopak, basu nebo vokal?