Furutech High End Fuse - pojistky

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Re: Furutech High End Fuse - pojistky

Příspěvek od marvinnrv »

Ta pojistka je podobnej blud jako tohle
prodejce a výrobce píšící básně o zlepšení výkonu a bůhví cosi všeho.

Kupující po montáží do svého vozu a první testovací jízdě JASNĚ cítí nárůst výkonu, motor který jde lépe od spoda a jeho volnější gradaci do vysokých otáček.

Realita na motorové brzdě by byla stejně vystřízlivující jako s pojistkou v zesilovači a to v lepším případě žádný posun k lepšímu, nebo naopak realné zhoršení vlastností a pokles výkonu o 5%. Ten kdo si to do auta koupil a nenechal si objektivně změřit výkon bude pořád tvrdit, že nárůst výkonu je jasně znatelný a po odmontování ze sacího potrubí vozu je bez pochyb poznat jeho pokles...

stejnej placebo efekt :roll:

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Určitá fyzikální podstata vlivu na zvuk existuje, hlavně u pomalých pojistek. Je to vlastně nelineární odpor, který nějak ovlivňuje nabíjecí špičky zdrojů. To je dynamický jev a průběh proudu nemá se sinusovkou nic společného. Podle mě ty špičky mohou být možná i stovky ampér, ovšem jenom na nějaké zlomky milisekund. To už může působit i na molekulární struktury vodíčů a jejich rozhraní (oxidy, diodový efekt). Myslím, že převážná část vlivu spočívá právě v tom rozhraní - kontaktu s pojistkovým držákem.

Ale: pojistka určitě nikdy neudělá ze špatného systému dobrý. Ceny v řádu stovek eur jsou lichva a kdo na to skočí, měl by se léčit.

Já taky slyšel u sebe vliv výměny jističe, ale místo měnění pojistek mě to vedlo k úvahám zkusit bateriové napájení. Jenže s lampama je to nepraktické. Ale kdo používá digitální zesilovače, určitě by to měl zkusit místo měnění pojistek.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

marvinnrv píše:
17 led 2020 13:03
Ta pojistka je podobnej blud jako tohle
prodejce a výrobce píšící básně o zlepšení výkonu a bůhví cosi všeho.

Kupující po montáží do svého vozu a první testovací jízdě JASNĚ cítí nárůst výkonu, motor který jde lépe od spoda a jeho volnější gradaci do vysokých otáček.

Realita na motorové brzdě by byla stejně vystřízlivující jako s pojistkou v zesilovači a to v lepším případě žádný posun k lepšímu, nebo naopak realné zhoršení vlastností a pokles výkonu o 5%. Ten kdo si to do auta koupil a nenechal si objektivně změřit výkon bude pořád tvrdit, že nárůst výkonu je jasně znatelný a po odmontování ze sacího potrubí vozu je bez pochyb poznat jeho pokles...

stejnej placebo efekt :roll:
.. a ten turbonátor jsi vyzkoušel?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Marvine, to jsi už doopravdy v tak hluboké pasti vlastního hejtování, že sem, do hifi fóra a vlákna o pojistkách, začneš dávat odkazy na cokoliv třeba od aut, co se tobě nezamlouvá a používat to jako "důkaz" svého přesvědčení o hifi pojistkách? Už si prosím uvědom, jaký obrázek tu o sobě vytváříš, aby ses zase nedivil, že k tobě lidé podle toho obrázku přistupují.
(mimochodem, turbulence zpomalují proudění plynů a zvyšují jejich odpor, takže pokud se ta vrtulka instaluje na správné místo, přínos k plynulejšímu přísunu více vzduchu může klidně mít - ale zase, ve Felicii 1.3 to asi poznat nebude...)

A ještě jsi podlehl mylné euforii, že budeš rozkazovat, kdo smí nebo nesmí psát příspěvky...

Staráš se o duševní rovnováhu ostatních, ale podle toho, co a jak píšeš v tomhle vlákně, bys měl své rady zaměřit v první řadě na sebe.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Moja praktická skusenosť, pred 1.hodinou som otočil poistku v CDp-DAC " medovu " a zvuk sa mi zlepšil :D Pridalo mi bass (aj ked je gulatejší ale je ho na ucho omnoho viac) a zlepšila sa zrozumitelnosť na stredovýškach. Sykavky problematické su lepšie počuvatelné. Velký je rozdiel aj aký sa použije USB 2.0 kábel.
Mám dosť rozlišujuci aparát a "keramika" na stredoch a výškach to vie krásne rozseparovať. 8-)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

no vida, jak pomuze chvilka ticha a malá rozcvička se šroubovákem :) procházka nebo krátká meditace by fungovala ještě líp

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Jimmi asi pred mesiacom som tu samu poistku SHD vyskúšal otočiť a počul som to rovnako ako popisuješ
jimmi píše:
17 led 2020 14:07
Moja praktická skusenosť, pred 1.hodinou som otočil poistku v CDp-DAC " medovu " a zvuk sa mi zlepšil :D Pridalo mi bass (aj ked je gulatejší ale je ho na ucho omnoho viac) a zlepšila sa zrozumitelnosť na stredovýškach.
*2thumbsup*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

A to máme každý iné pristroje akustiku a aj iné uši a aj tú "hmotu" medzi nimi. :D :lol:

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Zrejme má rovnaký charakter na zvuk alebo je to náhoda? :D

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Stačí poistku pravidelne otáčať , po otočení sa predsa zvuk vždy zlepší, až po čase bude zvuk dokonalý, až nadpozemský...Len vydržať! :)
Lenže tá poistka je v prívode striedavého prúdu, netreba ju otáčať 50x za sekundu synchrónne so sieťou?? :D
Zrejme má rovnaký charakter na zvuk
Možno má "charakter" na tú "hmotu" :?:

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Moje prakticka zkusenost, kdyz ve Srollu chcipla pojistka je, ze zesilovac nehraje. Kdyz jsem ji nahradil doporucenou pojistkou od vyrobce v cene asi 10CZK (MOC GME), tak jsem byl tak rad, ze zesik hraje, ze jsem mel pocit, ze se Avishai Cohen prestehoval ke me do obyvaku vc. kontrabasu. Takze bych vliv pojistek nepodcenoval, vazeny pane Bunto :-)))

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ale však s tým súhlasím,to som tu už aj napísal..
poznám reálne súvislosti a možnosti 2cm drátu v sieťovom prívode prístroja ovplyvniť zvuk. Ano , je to prakticky 100% vplyv . Alebo prístroj funguje (tak ako dokáže podľa svojich vlastností a možností) alebo nie, ak sa poistka prepáli.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ak to BVa nepochopil ja som skušal a skušam funkčné poistky nie prepálené. 8-)
A ako popierali donedavna aj "technici" a laici vvplyv sieťového kábla na zvuk tak teraz si robia posmech aj na HIFI poistky. :roll:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

A oni už nepopírají ? Nevšiml jsem si žádných převratných objevu v téhle oblasti.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Už ich pomerali vyskušali a namerali aj zmenu a aj počuli na uši . Teraz " vo velkom" sa vyrabaju a predavaju. Skoro každý výrobca hifi ( okrem BVa lebo on tvrdí stále že to je podvod na "penaženku" ludí :) ) vyraba a predava drahšiu bižuteriu ku svojim výrobkom a teda ponuka rozne káble, sieťové, repro a prepojovacie a dalšie doplnky. 8-) A niekdo aj tie kvalitnejšie :idea: poistky. 8-)

Furutech som skušal tiež už dávno. :D

Odpovědět