G&G OneA

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Zamčeno
Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: G&G OneA

Příspěvek od Karel1 »

*offtopic*
sostakovic píše: ... vyrobek se diky tomu proslavil a uživatelé ho uznávají.
Proč ho tedy nikde nemohu sehnat? Proč se tedy pořád nevyrábí?

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Celkově vzato bych to shrnul z vlastního pohledu takto:

1) psychoakustika nebo ne, mě osobně Ceraball změnili poslechovou líbivost a jsou hezké (nejhezčí) pod mé repro,
2) Ceraball můžeš objednat asi na X webovkách i u výrobce, ale jak píše Terahera, nikdy nedorazí,
3) hledání cesty jak z toho ven, VOILÁ přichází overgrounder, který jak jsem pochopil zavnímal, že spousta hifistů by chtěla Cerabally a ony už nejsou dostupné. Sám pro sebe to začne zkoumat a protože je šikovný, tak si vyrobí vlastní. Stejně tak to tady máme s kabeláží. Vždyť to dělá tady na fóru kdekdo,
4) overgrounder je úspěšný a půjčí to několika lidem na vyzkoušení a ono to nadšení se šíří jako tsunami,
5) po několika týdnech s tím vyjde na světlo a nabídne to českým hifistům otevřeně na foru.

Dále si myslím, že overgrounder nechce zlikvidovat výrobce FE, který se nějak díky nedostupnosti soudím, asi zlikvidoval sám. Spíše nabízí tolik žádané řešení vlastními silami.

A úplně závěrem dodám, že IMHO licence asi nemusíme my hifisté-uživatelé řešit ne? To je problém úplně někoho jiného. Co je nám po tom? Zjišťujeme si snad před koupí telefonu (např. iPhone), že měl Steve Jobs a dnes jeho následnovník všechny licence a patenty v pořádku?
NE, je nám to u zadní části sedací partie. Až ho někdo (např. Samsung) nařkne, že zneužil jeho vlastnictví, tak to bude 2-3 roky v novinách a možná se to dostane až k verdiktu soudu, ale uživatelé mobilních technologií stále kupují iPhony jak zběsilí a je jim to jedno. To není náš problém!!!

🕉
Naposledy upravil(a) sonofstars dne 07 led 2018 10:31, celkem upraveno 2 x.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

overgrounder
držím Ti palce a osobně děkuji za moje nožičky pod repro. Věřím, že je vše tak jak má být. *2thumbsup*

ostatní
pokud chcete, poslouchejte hudbu, pokud chcete hledat cestu, jak ji dostanete do ucha tak, aby se vám líbila více - bavte se tím. Neztrácejte čas zbytečným řešením věcí, které nemůžete vyřešit, jen se na své cestě zdržujete. Poslouchejte hudbu a užívejte života. ;)

🕉

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

sonofstars.....Poslouchejte hudbu a užívejte života. ;)....mluvíš mi z duše,někdy to hraje/zní po místnosti tak dobře že mám strach se pohnout,abych to nezkazil :D ,vše ostatní je mi vžycky v tu chvíli šumák,nožičky,kabely,názory,patenty....kdybych se staral o všechno a o všechny okolo sebe do detailu tak se zblázním

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

Tak tedy zpět k technice, ještě jeden zvědavý dotaz na majitele ať už originálů nebo kopií, to je jedno. Když jsou ty dva díly od sebe a vložíte kuličku do jednoho z nich, zapadne tam přesně (tedy průměr dutiny se rovná průměru kuličky), nebo se trochu převaluje sem a tam (průměr dutiny je větší, než průměr kuličky) ? Tipnul bych si, že B je správně, ale protože jsem to neměl nikdy v ruce, raději se ptám.
Poznámka: ptám se ze zvědavosti, nemám v úmyslu konkurovat výrobci originálů ani kopií. ;)

Ještě taková úvaha, podle výrobce i uživatelů by nožičky měly izolovat od vibrací z okolí. Jak to asi funguje, když nožička sestává ze tří velmi tvrdých těles, které jsou v přímém kontaktu ? Pokud někdo zaznamenal příznivý vliv u elektronických komponentů, zkusil místo zázračných nožiček obyčejný kus molitanu, který (případné rušivé) vibrace odizoluje asi tisíckrát lépe ?

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nejlépe popíše asi konstruktér overgrounder.

Když na to koukám pouze svým okem, zapadne tam přesně. Pokud bych koukal něčím detailnějším, pak bych si troufal tvrdit, že uvidím kontakt podstavy a horního krytu pouze v bodech dotyku (jako když se koule dotýká tečna).

Pokud bych díly kroutil proti sobě, plují po plášti kuličky.

Molitan je měkké těleso, tedy bedna pak nedrží pevně a stabilně a houpe se, třese se - vibruje.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Nechci tu nějak prudit, tak pouze info.
Za prvé nejsem příznivcem tzv. hifibižutérie - byť vědecky rádoby podložené, ale o to nejde. Já v tom vždy hledám nějaké racionálno a hlavně praktický přínos na základě vlastní zkušennosti. Experimenty tohoto typu jsme realizovali s hifi kámoši před cca 3 roky ( tehdy vyšla nějaká recenze - snad na Audiodromu ). Bylo to "jen" na bednách, měli jsme k dispozici originály a testovali to proti hrotů. Přínos diskutabilní. Pokud změna ve zvuku, tak to bylo přisuzováno jiné výšce repro vůči poslechovému místu. Toto potvrzeno podložením stávajících hrotů do stejné výšky dlaždicí. Všichni jsme zůstali u hrotů, ale proti gustu .......
Jiná věc je ten marketing a prodej s využitím veřejného fóra. U různých prodejců dostupné jsou ! Nezkoušel jsem zda dodají, či né.
Pokud se oficiálně v ČR prodávají, či prodávaly, je velmi praděpodobné, že to bude i v ČR patentově ošetřeno. Souhlasím plně se "sostakovicem" a divím se, že zodpovědní lidé za toto fórum již nereagovali.

Pokud by to overgrounder "paicnul" pro sebe - tak v poho, ale výdělečně a s veřejnou prezentací je to pozvánka k tomu, aby v noci zabouchali "kominíci" beranidlem na domovní dveře.
Nechci být mravokárce, každý je strůjcem svého osudu.

Tak hlavně poslouchejte hudbu.

Borismart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borismart »

Když to vlákno pročítám, tak je mi z některých lidí smutno.
Nechodím sem často a už vlasně vím kvůli čemu.
Kdykoliv začnu číst o něčem, co mě zajímá, tak se z téma za chvíli stane kupa hnoje, ve které se spousta lidí babrá a přihazuje další sračky.
Takže se nakonec 70% příspěvků týká něčeho jiného, než o čem je konkréétní vlákno.

Vidím v tom trapnou českou malost, když se někdo do něčeho pustí, dotáhne to do konce, výrobek je úspěšný a pak se do výrobce začne tepat a řešit patendy atd. a ne kvalitu výrobku . Navíc to není konkurence, pouze zaplnění díry na trhu, když už to u nás od Finite Elemente nejde shnat. Ano, jde objednat podobná věc z ebay za nižší cenu, ale co není z Číny nebo z Taiwanu za pusu, zvlášť, když to tam chrlí po kvantech.
Overgroundera neznám, medvědí službu mu nedělám, jak by mohl někdo napadnout, ale už mě vadí to věčný řešení hoven kolem, ale podstata lidem uniká.

Pod toto bych se podepsal:
sonofstars píše:
07 led 2018 10:27
pokud chcete, poslouchejte hudbu, pokud chcete hledat cestu, jak ji dostanete do ucha tak, aby se vám líbila více - bavte se tím. Neztrácejte čas zbytečným řešením věcí, které nemůžete vyřešit, jen se na své cestě zdržujete. Poslouchejte hudbu a užívejte života. ;)

🕉

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

oldear
nedodají, máme vyzkoušené i v české distribuci. Poslední kusy šly jednomu známému minulý rok z GB a snad třetí zásilka už vymetali pavučiny ze sklepa a dodali méně a různé barvy. Pak už sucho. *fnuk*

Ale díky za tvou participaci na testu CB pod repro - taky zajímavé pozorování (poslech). Čtenářům to nabídne další informace, že ne vždy a všechno je přenosné všude. Je třeba zkoušet. Pro někoho přínos, pro někoho bez rozlišitelné změny. Vše je ok ;)

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

sonofstars píše:
07 led 2018 15:46
Když na to koukám pouze svým okem, zapadne tam přesně. Pokud bych koukal něčím detailnějším, pak bych si troufal tvrdit, že uvidím kontakt podstavy a horního krytu pouze v bodech dotyku (jako když se koule dotýká tečna).Pokud bych díly kroutil proti sobě, plují po plášti kuličky.

Molitan je měkké těleso, tedy bedna pak nedrží pevně a stabilně a houpe se, třese se - vibruje.
Díky za info ! Pokud jde o molitan, psal jsem výslovně o elektronických komponentech, dávat ho pod reprobedny je samozřejmě hloupost. :)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Panda: Antivibrační podložky mají zajistit kromě izolace komponentu také odvod vibrační energie vytvářené v přístroji elektronickými součástkami z přístroje ven. To je jejich přidaná hodnota oproti běžným pružným nožkám, které brání přenosu vibrační energie obousměrně - a tím vlastně zabraňují přístroji zbavit se vibrací právě z těch míst, kde opravdu škodí - gumové nožky jsou tak vlastně kontraproduktivní. Ale jistě si všimneš, že někteří členové fóra tohle celé považují za nesmysl.
Takže nezbývá než vyzkoušet a udělat si vlastní názor.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Otázka jen pro zajímavost: které elektronické součástky třeba DACu nebo solid state zesilovače rozvibrovávají celý přístroj tak, že je pro lepší zvuk nutné odvádět vibrace z přístroje ven :-)?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Napríklad trafo. 8-) Aj celá zvuková sustava Repro+akustika v miestnosti vytvára tlakové zvukové vibracie.

https://www.zones.sk/studentske-prace/f ... ultrazvuk/

http://www.liecitelka.estranky.sk/clank ... udbou.html

http://www.valeron.sk/stavba/index.php? ... Itemid=103

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
Když už tady vznikla diskuse k patentům, tak jsme se začal zajímat, jak to vlastně je. Zdůrazňuji, že nejsem žádná autorita ohledně patentů ani právník, jen zde vysdílím výsledek mého "googlení".

1. Na tomto odkazu jsem nalezl informaci o tom, že "design patent" má platnost 14 let:
https://www.stopfakes.gov/article?id=Ho ... ction-Last

2. Nepodařilo se mi najít žádný patent, ve kterém by Finite Elemente GMBH byl uveden jako vlastník ať již designu (a la Ceraball) anebo přímo i jména výrobku. Netvrdím, že neexistuje, ale prostě jsem nenašel.

3. Našel jsem patent "US5804776 A" z roku 1998, který popisuje princip fungování:
https://www.google.cz/patents/US5804776 ... YQ6AEIJzAA

Mimochodem, majitel patentu je F. Peter Bizlewicz, který jich má více:
https://www.google.cz/search?tbo=p&tbm= ... 6QTjgZuADw

Podle mého chápání, popisuje patent "US5804776 A" design Ceraballu, OneA, a dalších podobných výrobků a ochrana patentu skončila v roce 2012.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

PítrsPraha píše:
08 led 2018 08:45
Otázka jen pro zajímavost: které elektronické součástky třeba DACu nebo solid state zesilovače rozvibrovávají celý přístroj tak, že je pro lepší zvuk nutné odvádět vibrace z přístroje ven :-)?
Viz Wikipedie - Heslo "Microphonics":
https://en.wikipedia.org/wiki/Microphonics

Edit: A ještě důležitá poznámka. není nutné, aby se rozvibrovával celý přístroj - důležité je, aby nevibrovaly elektornické součástky.

Zamčeno