Nevím jestli tohle téma už někde je, tak se omlouvám (nenašel jsem), každopádně co používáte vy?
Já jako ty nejdrastičtější technický benzín nebo líh. Nic z toho ale nepomůže na otisky, které se objeví jen když mi na komponent svítí přímo slunce.
Když nesvítí, není tam nic vidět. Jde např. o černý předek DACu Cepheuse, kde vidím v popsané situaci něco jako otisky prstů a pokaždé když mi náhodou světlo z venku silně osvítí ten přední panel, všimnu si toho a je po náladě

Vlastně si jsem jist, že nejde o moje otisky, byli tam už když jsem ho kupoval, já osobně jsem takový cvok, že holýma prstama na nic nesahám (kromě dálkového ovládače), když musím sáhnout na něco na komponentech, vždycky přes rukáv, který nejprve stáhnu apd. právě proto, že vím co ta sviňská, neustále masná kůže dokáže. K mému překvapení když jsem vyleštil celý předek čistým lihem a plenkou, jsem neuspěl ani takto, měl jsem pocit že ano, ale když za pár dnů zrovna zasvítil oskar, bylo po náladě.
Má někdo tip, který by zaručeně pomohl? Mýdlová voda a plenka či švédská hadra taky nepomáhá. Jeden otisk takto vidím i na síťovém filtru a taky vždy jen v tom silném osvícení.