Jaké používáte čist. prost. na komponenty(když je to nutné)

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Jaké používáte čist. prost. na komponenty(když je to nutné)

Příspěvek od hi-fi calvus »

Nevím jestli tohle téma už někde je, tak se omlouvám (nenašel jsem), každopádně co používáte vy?
Já jako ty nejdrastičtější technický benzín nebo líh. Nic z toho ale nepomůže na otisky, které se objeví jen když mi na komponent svítí přímo slunce.
Když nesvítí, není tam nic vidět. Jde např. o černý předek DACu Cepheuse, kde vidím v popsané situaci něco jako otisky prstů a pokaždé když mi náhodou světlo z venku silně osvítí ten přední panel, všimnu si toho a je po náladě :) Vlastně si jsem jist, že nejde o moje otisky, byli tam už když jsem ho kupoval, já osobně jsem takový cvok, že holýma prstama na nic nesahám (kromě dálkového ovládače), když musím sáhnout na něco na komponentech, vždycky přes rukáv, který nejprve stáhnu apd. právě proto, že vím co ta sviňská, neustále masná kůže dokáže. K mému překvapení když jsem vyleštil celý předek čistým lihem a plenkou, jsem neuspěl ani takto, měl jsem pocit že ano, ale když za pár dnů zrovna zasvítil oskar, bylo po náladě.
Má někdo tip, který by zaručeně pomohl? Mýdlová voda a plenka či švédská hadra taky nepomáhá. Jeden otisk takto vidím i na síťovém filtru a taky vždy jen v tom silném osvícení.

sekal

Re: Jaké používáte čist. prost. na komponenty(když je to nutné)

Příspěvek od sekal »

A nepřeháníš to trochu ? Má smysl se tím až tak zaobirat ? Jde ti o zvuk anebo o "daktyloskopii" ? ;)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Dobré prostředky dělá firma Everstar Šumperk. Máj doma už asi 10 let nějaký saponát a když něco nezvládne ani Domestos, použiju toto a vždy s úspěchem. jen bych měl obavu použít to na přístroje, aby nedošlo k poškožení opisů.

Jinak sohlas - na čudlíky nesahám rukou, ale mám udělaný forichtuňk z kousku duralu a filcovou dosedací plochou.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Zdeny píše:Jinak sohlas - na čudlíky nesahám rukou, ale mám udělaný forichtuňk z kousku duralu a filcovou dosedací plochou.
Také nesahám na nic rukou. Přenosku spouštím na LP důmyslnou soustavou táhel a kladek.
Zesilovač ovládám speciálními tyčkami z lipového dřeva potaženými sametem.
Přeci nebudu na gramofon, či jiné zařízení sahat!

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

hi-fi calvus píše:Nevím jestli tohle téma už někde je, tak se omlouvám (nenašel jsem), každopádně co používáte vy?
Já jako ty nejdrastičtější technický benzín nebo líh. Nic z toho ale nepomůže na otisky, které se objeví jen když mi na komponent svítí přímo slunce.
Když nesvítí, není tam nic vidět. Jde např. o černý předek DACu Cepheuse, kde vidím v popsané situaci něco jako otisky prstů a pokaždé když mi náhodou světlo z venku silně osvítí ten přední panel, všimnu si toho a je po náladě :) Vlastně si jsem jist, že nejde o moje otisky, byli tam už když jsem ho kupoval, já osobně jsem takový cvok, že holýma prstama na nic nesahám (kromě dálkového ovládače), když musím sáhnout na něco na komponentech, vždycky přes rukáv, který nejprve stáhnu apd. právě proto, že vím co ta sviňská, neustále masná kůže dokáže. K mému překvapení když jsem vyleštil celý předek čistým lihem a plenkou, jsem neuspěl ani takto, měl jsem pocit že ano, ale když za pár dnů zrovna zasvítil oskar, bylo po náladě.
Má někdo tip, který by zaručeně pomohl? Mýdlová voda a plenka či švédská hadra taky nepomáhá. Jeden otisk takto vidím i na síťovém filtru a taky vždy jen v tom silném osvícení.
nejjednoduchsi je zabranit tomu silnemu osvetleni aby silne osvetlovalo -)))))))

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

hif-calvus

nejsi jediný...
např. prodejce avalonu v holandsku sahal i na cdéčka výhradně v bílé rukavici.
když jsem se u něj doma dotknul rukou jeho reprobedny, tak ho málem kleplo.
známý hifista ve frankfurtu obsluhuje své hifi výhradně v rukavicích z jelenice.
nevím, zda je to přehnané, ale rozumím tomu.
kdo viděl např. burmestra, ti rozumí.

boxer

Příspěvek od boxer »

Používám zásadně bílé rukavice z čisté bavlny.

Na posuny beden či přístrojů mám takové ty s gumovými čudlíky,aby to neklouzalo. Na zapínání a vypínání požívám tu...no co do ucha.
Stále zataženy rolety aby slunce nešisovalo.
Žádné návštěvy,aby nezadýchávaly.

Proč. Protože ruce jsou špinavé a hlavně mastné a z přístrojů se pak blbě vymývají. A je to vidět.

Stačí pak přístroj dát na světlo a uvidíš tu hrůzu. Nedej příroda, při prodeji. Těžko můžeš pak psát 100% opticky.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Se všemi až na sekala jsem zajedno (proč bych přeháněl)
sám vidíš, že zde je tohle normální, nebavíme se tady o spotřebce co po záruce vyhazujem a neřešíme investice do nové spotřebky při nákupu rohlíků apd.
Ono to fakt zamrzí, když si kupuješ něco na delší dobu za dost peněz určitě pro každého kdo nekupuje spotřebku v hypermarketu a pak když ti oskar zasvítí, něco takového tě trefí do očí. Fakt nejlepší zabránit tomu osvitu, to je fakt, asi nejlepší řešení a taky to používání rukavic apd. (kromě dálkového ovládače) zde by to byl určitě teror. Já myslel, že někdo má zaručený recept na ty mastné skvrny, viděné jen v silném světle. No nejspíš to fakt bude na dobro.
S tím domestosem to budu brát jako hloupý žert. To už můžu vzít rovnou těkavý aceton, ten zničí každý povrch nadobro. *thumbs down*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Kdysi dávno,když jsem takové věci ještě řešil,tak pomohlo nastříkat jemně GTčko (http://www.miklan.cz/product_info.php?products_id=206 ,bylo to dobré na všechny povrchy) na houbičku,rozetřít stejnoměrně po celé ploše a pak utřít jelenicí...

boxer

Příspěvek od boxer »

To je přesně ono. Použiješ COKOLIV na komponenty a zdá se ti to super. Kromě McIntoshe a pod,co mají sklo,každá taková čistící COSI ,obzvláště mazivo( a GT je mazivo) tak i při sebelepším vyleštěním je to na slunci vidět, šmouhy,mat apod. a prostě už to není ono.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

No já to zkoušel na šedém NADu,vždycky bylo na něm COSI vidět a po přetření a hlavně pak vyleštění kůží,nebo ještě lépe 100% viskózou (hadr ze 100% viskózy mimochodem používám úspěšně na stírání prachu z plexi gramofonu,nezanechává žádné škrábance)byl bez fleků,čistý,tož tak ;)

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

gramofon obsluhovat v rukavičkách včetně vinylu je nutnost, DO mít zabalené v igelitových pytlících - nedostane se pod a na tlačítka žádný prach a pot a i po letech vypadá jako nové. Na přenášení přístrojů také rukavice. Při ovládání se ale člověk ochudí o ten pocit kvalitních točítek a tlačítek...v rukavici to není ono...

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Když u někoho vidím dálkové ovl.ve futrálu (igelitu,mikrotenu) omdlívám,třesu se a bojím abych po sobě nezanechal zbytky DNA... *headbang* *headbang* *headbang*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

A proto jsem neprodal svůj integráč.
Na fotce byly vidět tapky na zlatých knoflíkách !!!
Dovolte jednu fotku skvělého zesilovače, který Vámi otřese.

Obrázek

Odpovědět