Krytky konektorů (noise stopper)
Re: Krytky konektorů (noise stopper)
OK, tedy polopatě: přepínání vstupů je v zesilovačích děláno dvěmi způsoby, za prvé jen prostým odpojením nefunkčního a připojením funkčního a za druhé stejně, ale ještě následným zkratováním nefunkčního na zem. Důvod je prostý ( u druhé varianty ), ve vzduchu je nyní spousta rušení, které se přes nefunkční vstup dostane dovnitř zesilovače a kapacitně se dostane dál a dělá pak uvnitř problémy. Zkratuje-li se nefunkční vstup na zem, buď kontaktem relé, nebo vnějším zkratovacím prvkem , důležitě nazývaným " potlačovač šumu ", je průnik zvnějšku minimální. Kočičák má evidentně první způsob , čili zlepšení pozoruje, zatímco Cihlička druhý, čili zlepšení nepozoruje, neboť vnější zkratovač je jen duplicitní ke kontaktu relé. Vše je prosté a netřeba psát vzletný a důležitý testy takovýhle blbosti. Stejně tak i mě nebaví bejt pořád laskavej a hodnej strejčínek...
Já nevím proč, ale příspěcky Kazzatelovy mě vždy rozesmějí. Mám rád jeho pravdivou ironii....
Když jsem to včera četl, tak jsem chtěl napsat, ať tam vrazí kus drátu a bude to samé, ale nechtěl jsem někomu kazit radost obzvláště poté, co vysolil peníze za něco, čemu věří a hlavně to slyší.
Jinak kdyby neexeistoval lidksá neznalost (nechci napsat jin é slovo počínajícíc na opísmeno "b"), tak by již 4/5 obchodníků v oblasti hifi přišly na buben.

Když jsem to včera četl, tak jsem chtěl napsat, ať tam vrazí kus drátu a bude to samé, ale nechtěl jsem někomu kazit radost obzvláště poté, co vysolil peníze za něco, čemu věří a hlavně to slyší.
Jinak kdyby neexeistoval lidksá neznalost (nechci napsat jin é slovo počínajícíc na opísmeno "b"), tak by již 4/5 obchodníků v oblasti hifi přišly na buben.
Nechci vyvolávat flame,
ale já nemohu mít ani první, ba ani druhý způsob, prostě špatně jsi četl. A to z jednoduchého důvodu = nemám předzesilovač. Ba dokonce ani nevím, proč bych něco někam měl cpát, když to nepotřebuji a jsem dnes s kvalitou zvuku spokojen. Takže klidně dál nemusíš být laskavej a hodnej strejčínek...
ale já nemohu mít ani první, ba ani druhý způsob, prostě špatně jsi četl. A to z jednoduchého důvodu = nemám předzesilovač. Ba dokonce ani nevím, proč bych něco někam měl cpát, když to nepotřebuji a jsem dnes s kvalitou zvuku spokojen. Takže klidně dál nemusíš být laskavej a hodnej strejčínek...
Špatně četl ? Proč myslíš ? Nikde není ani nejmenší zmíňka o tvým případu, neboť ten já neznám...Jen pociťuju takovou menší potřebu postavit se všudypřítomným pověrám a čarování, pramenících z neznalosti věci...a že mnohdy nepoužívám slovník z vyšší dívčí ? Inu, nerad věci okecávám, jsem rovný člověk...
Zdeny
ani já se nechtěl do tohohle vlákna původně míchat - přesně z důvodu, které uvádíš.
a stejně tak mám pro kazzatele slabost.
a chápu ho - on se moří s vývojem složitých a co nejdokonalejších přístrojů a hifisti místo aby to ocenili...
zkrátka musí být občas frustrující vidět, za co utrácí peníze a kdo vlastně na hifi dneska skutečně vydělává.
z jeho pohledu je to prosté: buď má (před)zesilovač nefunkční vstupy pořešené a "netřeba"
nebo nemá a "třeba". (a tady stačí na výstupy narazit pár zkratovaných starých cinchů, že)
ale zapomíná na značnou část hifistů, kteří patří do kategorie "netřeba" - ale přesto zlepšení slyší!!
otevři si třeba stránky výrobce těch stopperů: http://www.sk-audio.net/
nikam neklikej a jenom se chvíli dívej na obrázky...
nemáš chuť trochu si zautrácet?
ani já se nechtěl do tohohle vlákna původně míchat - přesně z důvodu, které uvádíš.
a stejně tak mám pro kazzatele slabost.
a chápu ho - on se moří s vývojem složitých a co nejdokonalejších přístrojů a hifisti místo aby to ocenili...
zkrátka musí být občas frustrující vidět, za co utrácí peníze a kdo vlastně na hifi dneska skutečně vydělává.
z jeho pohledu je to prosté: buď má (před)zesilovač nefunkční vstupy pořešené a "netřeba"
nebo nemá a "třeba". (a tady stačí na výstupy narazit pár zkratovaných starých cinchů, že)
ale zapomíná na značnou část hifistů, kteří patří do kategorie "netřeba" - ale přesto zlepšení slyší!!
otevři si třeba stránky výrobce těch stopperů: http://www.sk-audio.net/
nikam neklikej a jenom se chvíli dívej na obrázky...
nemáš chuť trochu si zautrácet?

Inu, když pámbu dopustí, i motyka spustí...
tohle by Číňanům šlo...ale musíte se na to dívat i z odborný stránky: použití zcela nepružný mosazi na těla konektorů, špatně zvolený tolerance, takže pak to nemá dotek, nebo naopak to tam nejde narvat atd....ale stračí voko jásá... 

docela legrační je, že grafik, který tu upoutávku dělal, asi neuměl anglicky - etikety na těch luxusních flaškách jsou obráceně.kazzatel píše:tohle by Číňanům šlo...

Steve, doporučuji ti ten test opakovat. Ale jako "slepý"
Mě několik absolvovaných slepých testů dokonalé vyléčilo z vyhazování peněz za kraviny

Mě několik absolvovaných slepých testů dokonalé vyléčilo z vyhazování peněz za kraviny

Nabízet "sluchaři" slepý test je stejný nesmysl, jako vegetariánovi pěkný kousek ovárku !
Shylocku, vzpamatuj se !
Shylocku, vzpamatuj se !
To Aleska: právě kvůli takovým zakomplexovaným rýpalům, jako jsi ty, sem řada lidí přestala psát.Jmenovat je není třeba, každý si toho jistě všiml a je to škoda.
To Shylock: Test jsem samozřejmě opakoval, je to jasně slyšitelné a to mě těší.Investice za pár korun se vyplatila, jsem spokojený. Koho by tohle téma i nadále zajímalo, myslím skutečně zajímalo (ne vrtáky a rýpaly) nechť se podívá na tohle,je to zajímavé:
http://www.cardas.com/content.php?area= ... ntent_id=7
To Shylock: Test jsem samozřejmě opakoval, je to jasně slyšitelné a to mě těší.Investice za pár korun se vyplatila, jsem spokojený. Koho by tohle téma i nadále zajímalo, myslím skutečně zajímalo (ne vrtáky a rýpaly) nechť se podívá na tohle,je to zajímavé:
http://www.cardas.com/content.php?area= ... ntent_id=7
A tak léčí si své komplexy jindeSteve píše:To Aleska: právě kvůli takovým zakomplexovaným rýpalům, jako jsi ty, sem řada lidí přestala psát.Jmenovat je není třeba, každý si toho jistě všiml a je to škoda....

Ale poradím ti: Název vlákna přístě udělej výrazně červený, aby každý kdo s ním nesouhlasí věděl, že do toho lejna šlapat nemá a musí s ním bezpodmínečně a bezvýhradně souhlasit !
Přečetl sis Kočičáku, co jsem napsal ? Nebo je to za horizontem tvýho chápání ? Asi jo, protože jinak bys neukazoval ty kardasí bláboly, který ukazujou zcela něco jinýho...
Aleska píše:A tak léčí si své komplexy jindeA že jich není málo, již dvě strany nářků
![]()

sorry Steve, ale já tady napsal svou ZKUŠENOST a dokonce jsem se snažil být nekonfliktní.
jenže Tvůj přístup je tento: souhlasíš se mnou, jsi můj milý kamarád, nesouhlasíš, jsi zakomplexovaný rýpal, popřípadě troska či dokonce k...t (v případě Shylocka).
na to Ti můžu říct jediné: jdi se vycpat!
stokrát raději budu na fóru s "hulvátem" kazzatelem než s takovými jako jsi TY.
Vždycky jsem si myslel,že se ze zásady nedohodne manžel s manželkou.
Ale jak vidím,je to jinak. I na takový prkotině,zakrýt či nezakrýt ďouru proti prachu
,vznikne hifibratrovražda.
Ale jak vidím,je to jinak. I na takový prkotině,zakrýt či nezakrýt ďouru proti prachu

to je určite nejaký novotvarboxer píše:vznikne hifibratrovražda.