Krytky konektorů (noise stopper)

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Krytky konektorů (noise stopper)

Příspěvek od kazzatel »

OK, tedy polopatě: přepínání vstupů je v zesilovačích děláno dvěmi způsoby, za prvé jen prostým odpojením nefunkčního a připojením funkčního a za druhé stejně, ale ještě následným zkratováním nefunkčního na zem. Důvod je prostý ( u druhé varianty ), ve vzduchu je nyní spousta rušení, které se přes nefunkční vstup dostane dovnitř zesilovače a kapacitně se dostane dál a dělá pak uvnitř problémy. Zkratuje-li se nefunkční vstup na zem, buď kontaktem relé, nebo vnějším zkratovacím prvkem , důležitě nazývaným " potlačovač šumu ", je průnik zvnějšku minimální. Kočičák má evidentně první způsob , čili zlepšení pozoruje, zatímco Cihlička druhý, čili zlepšení nepozoruje, neboť vnější zkratovač je jen duplicitní ke kontaktu relé. Vše je prosté a netřeba psát vzletný a důležitý testy takovýhle blbosti. Stejně tak i mě nebaví bejt pořád laskavej a hodnej strejčínek...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Já nevím proč, ale příspěcky Kazzatelovy mě vždy rozesmějí. Mám rád jeho pravdivou ironii.... *thumbs up*

Když jsem to včera četl, tak jsem chtěl napsat, ať tam vrazí kus drátu a bude to samé, ale nechtěl jsem někomu kazit radost obzvláště poté, co vysolil peníze za něco, čemu věří a hlavně to slyší.
Jinak kdyby neexeistoval lidksá neznalost (nechci napsat jin é slovo počínajícíc na opísmeno "b"), tak by již 4/5 obchodníků v oblasti hifi přišly na buben.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Nechci vyvolávat flame,
ale já nemohu mít ani první, ba ani druhý způsob, prostě špatně jsi četl. A to z jednoduchého důvodu = nemám předzesilovač. Ba dokonce ani nevím, proč bych něco někam měl cpát, když to nepotřebuji a jsem dnes s kvalitou zvuku spokojen. Takže klidně dál nemusíš být laskavej a hodnej strejčínek...

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Špatně četl ? Proč myslíš ? Nikde není ani nejmenší zmíňka o tvým případu, neboť ten já neznám...Jen pociťuju takovou menší potřebu postavit se všudypřítomným pověrám a čarování, pramenících z neznalosti věci...a že mnohdy nepoužívám slovník z vyšší dívčí ? Inu, nerad věci okecávám, jsem rovný člověk...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zdeny

ani já se nechtěl do tohohle vlákna původně míchat - přesně z důvodu, které uvádíš.
a stejně tak mám pro kazzatele slabost.
a chápu ho - on se moří s vývojem složitých a co nejdokonalejších přístrojů a hifisti místo aby to ocenili...
zkrátka musí být občas frustrující vidět, za co utrácí peníze a kdo vlastně na hifi dneska skutečně vydělává.

z jeho pohledu je to prosté: buď má (před)zesilovač nefunkční vstupy pořešené a "netřeba"
nebo nemá a "třeba". (a tady stačí na výstupy narazit pár zkratovaných starých cinchů, že)

ale zapomíná na značnou část hifistů, kteří patří do kategorie "netřeba" - ale přesto zlepšení slyší!!

otevři si třeba stránky výrobce těch stopperů: http://www.sk-audio.net/
nikam neklikej a jenom se chvíli dívej na obrázky...

nemáš chuť trochu si zautrácet? :D

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Inu, když pámbu dopustí, i motyka spustí... :D tohle by Číňanům šlo...ale musíte se na to dívat i z odborný stránky: použití zcela nepružný mosazi na těla konektorů, špatně zvolený tolerance, takže pak to nemá dotek, nebo naopak to tam nejde narvat atd....ale stračí voko jásá... :mrgreen:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

kazzatel píše:tohle by Číňanům šlo...
docela legrační je, že grafik, který tu upoutávku dělal, asi neuměl anglicky - etikety na těch luxusních flaškách jsou obráceně.
:lol:

Shylock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shylock »

Steve, doporučuji ti ten test opakovat. Ale jako "slepý" :!:
Mě několik absolvovaných slepých testů dokonalé vyléčilo z vyhazování peněz za kraviny *headbang*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Nabízet "sluchaři" slepý test je stejný nesmysl, jako vegetariánovi pěkný kousek ovárku !
Shylocku, vzpamatuj se !

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To Aleska: právě kvůli takovým zakomplexovaným rýpalům, jako jsi ty, sem řada lidí přestala psát.Jmenovat je není třeba, každý si toho jistě všiml a je to škoda.
To Shylock: Test jsem samozřejmě opakoval, je to jasně slyšitelné a to mě těší.Investice za pár korun se vyplatila, jsem spokojený. Koho by tohle téma i nadále zajímalo, myslím skutečně zajímalo (ne vrtáky a rýpaly) nechť se podívá na tohle,je to zajímavé:
http://www.cardas.com/content.php?area= ... ntent_id=7

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Steve píše:To Aleska: právě kvůli takovým zakomplexovaným rýpalům, jako jsi ty, sem řada lidí přestala psát.Jmenovat je není třeba, každý si toho jistě všiml a je to škoda....
A tak léčí si své komplexy jinde :lol: A že jich není málo, již dvě strany nářků *palec*
*offtopic*
Ale poradím ti: Název vlákna přístě udělej výrazně červený, aby každý kdo s ním nesouhlasí věděl, že do toho lejna šlapat nemá a musí s ním bezpodmínečně a bezvýhradně souhlasit !

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Přečetl sis Kočičáku, co jsem napsal ? Nebo je to za horizontem tvýho chápání ? Asi jo, protože jinak bys neukazoval ty kardasí bláboly, který ukazujou zcela něco jinýho...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Aleska píše:A tak léčí si své komplexy jinde :lol: A že jich není málo, již dvě strany nářků *palec*
:lol: *thumbs up*

sorry Steve, ale já tady napsal svou ZKUŠENOST a dokonce jsem se snažil být nekonfliktní.
jenže Tvůj přístup je tento: souhlasíš se mnou, jsi můj milý kamarád, nesouhlasíš, jsi zakomplexovaný rýpal, popřípadě troska či dokonce k...t (v případě Shylocka).

na to Ti můžu říct jediné: jdi se vycpat!

stokrát raději budu na fóru s "hulvátem" kazzatelem než s takovými jako jsi TY.

boxer

Příspěvek od boxer »

Vždycky jsem si myslel,že se ze zásady nedohodne manžel s manželkou.

Ale jak vidím,je to jinak. I na takový prkotině,zakrýt či nezakrýt ďouru proti prachu ;) ,vznikne hifibratrovražda.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

boxer píše:vznikne hifibratrovražda.
to je určite nejaký novotvar ;)

Odpovědět