NORDOST SORT LIFT Revoluční opora pro vaše kabely
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: NORDOST SORT LIFT Revoluční opora pro vaše kabely
Pokud ti to půjčí prodejce, tak už vzhledem k němu a ceně je dojem jasný. Jedvypadá neno téma je o stínění Valhally, šlo o pokrytí celé délky, to vypadalo racionálně, ale stínit bodově po půl metru nevypadá efektivně. Obal Valhallu alobalem, dej do zářezů nějakých špalků půl metru nad zemí a jsi na maximu možností.
Nechci ti brát iluze, ale alobalem nic moc neodstíníš...svartenatt píše:...Obal Valhallu alobalem, dej do zářezů nějakých špalků půl metru nad zemí a jsi na maximu možností.
Odstíní. Mám detektor nebo zkoušečku el. pole Supra, vypadá to asi jako propiska. Signalizuje vyzařování síťových vodičů. Pokud vodič omotám alobalem, tak i bez jeho uzemnění neukáže nic. Je to taková oblíbená fáma na tomto fóru, že bez uzemnění není stínění...
Jen 6 ks?lachim píše:...zkusim ho pozadat o zaslani alespon 6 ks...
A není to málo, Antone Pavloviči?
6ks je málo, ale zase už je to skoro za kiloKřeček píše:Jen 6 ks?lachim píše:...zkusim ho pozadat o zaslani alespon 6 ks...
A není to málo, Antone Pavloviči?
Tak pro mě jako pro technika, je tohle hláška rokupetrL píše:...Je to taková oblíbená fáma na tomto fóru, že bez uzemnění není stínění...
Co se dozvíme příště ?...že vodiče nepotřebují izolaci, že voda je nevodivá, nebo něco jinýho, ještě mnohem vtipnějšího
...
Jak se chová vodič bez potenciálu vůči ostatním vodičům ?...atd.
kabelguru.cz
Musí být Faradayova klec uzemněná, aby správně fungovala?
Má stínit, nebo chránit před vysokým napětím ?
kabelguru.cz
Máš to v tom článku.Faradayova klec neuzeměná, stíní před statickým elektrickým polem.
Jsou elektromagnetický vlny statický pole ?
Jsou elektromagnetický vlny statický pole ?
kabelguru.cz
Jaký je princip stínění? Že se ve stínění indukuje pole, které působí proti rušivému. V principu žádné uzemnění potřeba není, i když pro klid duše je samozřejmě hezké mít nějaký definovaný potenciál. Viz letadla, příjem rozhlasu v kovovém autě bez vnější antény atd. Nakonec si to zkus sám, takovou zkoušečku koupíš možná i v hobbymarketech.
petrL-> já nevím, ale myslím si, že si ze mě prostě střílíš.Co to je proboha za hloupej příklad s tím letadlem, nebo autem? To si jako myslíš, že v letadle se nepoužívaj stíněný kabely, protože to letí ve vzduchu ?
Fakt si myslíš, že stínění funguje, když nemá elektrickej potenciál stejnej, jako má nula voltů v napájení ?
Díky za doporučení, ale ta tvoje zkoušečka je podle mě hračka pro děti...jééé, ono to svítí ! To je celej její efekt.Ale klidně jí používej, jestli seš přesvědčenej o její užitečnosti.Já jí v nářadí nemám.
Fakt si myslíš, že stínění funguje, když nemá elektrickej potenciál stejnej, jako má nula voltů v napájení ?
Díky za doporučení, ale ta tvoje zkoušečka je podle mě hračka pro děti...jééé, ono to svítí ! To je celej její efekt.Ale klidně jí používej, jestli seš přesvědčenej o její užitečnosti.Já jí v nářadí nemám.
kabelguru.cz
Ano, voda je kupodivu nevodivá. Pokud je čistá.šeďour píše: Co se dozvíme příště ?...že vodiče nepotřebují izolaci, že voda je nevodivá, nebo něco jinýho, ještě mnohem vtipnějšího![]()
...
proc se hadas o necem, cemu vubec nerozumis ?šeďour píše:petrL-> já nevím, ale myslím si, že si ze mě prostě střílíš.Co to je proboha za hloupej příklad s tím letadlem, nebo autem? To si jako myslíš, že v letadle se nepoužívaj stíněný kabely, protože to letí ve vzduchu ?