Podložky pod kabely

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Podložky pod kabely

Příspěvek od Dasta »

Znatelné zlepšení prostoru a objemu, zřetelně slyšitelné.
Přijeď, jsem ochoten předvést, ale až v březnu, do konce měsíce jsem v lázních Luhačovice.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jakou metodikou probíhalo porovnávání před-po?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Poslechem před podložením- kabel ležel volně na koberci
Poslechem po podložení- kabel neleží na koberci, je uložen na podložkách, které ještě nebyly vyrobeny z tvrdého dřeva.
Přítomni byli dva vážení členové zdejšího fóra, kteří též zřetelné zlepšení slyšeli.
Teprve po tomto, byly vyrobeny podložky z tvrdého dřeva s povrchovou úpravou amerického ořechu.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Obrázek ... takový poslech může být inspirující a hudba hmatatelná.... né každému to sedne *2thumbsup*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Dasta:
V takových chvílích ucho většinou slyší, to, co oko vidí a posluchač chce slyšet. Známe to všichni...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Pítrs,
když myslíš a jsi o tom přesvědčen, já Ti to vymlouvat nebudu.Sedni do auta, přijeď ,poslechni,potom to můžeme u kávy probrat.
Dlužno dodat, že před časem bych tomu také nevěřil, kdyby mně to někdo vyprávěl. Všechno chce zkusit.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Viz. Obrazek, zkusíš a uvidíš i uslyšíte *2thumbsup*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nejlepsi je zavrit oci a poprosit manzelku, aby ty podlozky parkrat potichu dala pryc. ;-)
Pri ruznych navstevach je pruser v tom, ze se udela tolik zmen, ze po treti z nich uz je v tom takovy gulas, ze uz pak clovek slysi vsechno (protoze je paf z noveho, jineho zvuku).

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

DASTA
Možná je lepší říct - vypadá to líp, líbí se mi to a snadněji se pod tím zametá.
A máš klid.
Už z prvotního dotazu PitrsevonPrag je cítit, že si říká o nahrávku, aby mohl spustit svůj kolovrátek.
Prostě ti to vyhovuje, muzika se u Tebe poslouchá zatraceně dobře a víc nemá smysl řešit.

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

koudy42 píše:
14 úno 2018 19:53
Obrázek ... takový poslech může být inspirující a hudba hmatatelná.... né každému to sedne *2thumbsup*

Najskôr som čumel čo je to za obal nejakej trash metalovej kapely... :shock:

No a potom :D ... dobre som sa z tvojho príspevku zasmial *2thumbsup*

Inač podložiť kable je pekný esteticky počin,ja som to neskúšal ..zatial

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Zabiny,
Máš stoprocentně pravdu, já jsem nenapravitelný optimista, když si myslím, že mně to uvěří.Zkratka jsem myslel,že by mohl, abych si vymýšlel na to jsem už moc starý a už jsem taky něco slyšel.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

kychtax píše: Nejlepsi je zavrit oci a poprosit manzelku, aby ty podlozky parkrat potichu dala pryc. ;-)
Nejslyšitelnější změna je v případě (ne)přítomnosti manželky ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Dasta & zabiny007:

Jde jen o to, že vždy, když člověk ví, co hraje, je více či méně ovlivněný neuvědomělým a těžko ovlivnitelným sebeklamem. Taky už jsem leccos slyšel a byl nejednou přítomen situaci, kdy se jasný a zřetelný zvukový rozdíl po provedení ABX rozplynul jak pára nad hrncem. A spousta lidí si sílu principu vidím, tedy slyším neuvědomuje. Zvlášť v situacích, kdy se nejedná o skokové rozdíly typu malé regálovky vs velké sloupy, ale o drobné nuance. Nechtěl jsem se nikoho dotknout a nemyslel jsem to ve špatném. Pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Vieš PítrsPraha možno na to časom prídeš ak budeš vylepšovať svoj HIFI aparát.
Možno sa potom dostaneš do štádia skušania bez toho aby si musel nad tým rozmýšlať prečo a ako je to možné.
Ten zlepšujuci retazec bude reagovať na akukolvek zmenu.
Bez naozaj ale kvalitných všetkých káblov a samozrejme dalších kvalitných komponentov to ale sa nedá.
Tak isto bez vyskušania. 8-) A potom je už počuť rozne nožičky pod reprosustavy a prístroje aj tie stojančeky pod reprokáble alebo aj len výmenu poistky v pristrojoch.
Naposledy upravil(a) jimmi dne 15 úno 2018 08:17, celkem upraveno 1 x.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Jasně, že člověka ovlivňuje vědomí. Ale mne osobně to vůbec nevadí a když mi nějaký nově zkoušený komponent "uchometricky a pocitově" vyhovuje tak neřeším ABX testy jen proto, abych se ubezpečil, že dělám správnou věc. Přijde mi to stejně nesmyslné, jako kdyby snoubenec před svatbou přišel domů a řekl: "Miláčku, mám Tě moc rád a je mi s tebou dobře. Ale protože si potřebuji být na 100% jistý že jsi ta pravá, tak jsem dovedl kamarádku a teď si zavážu oči a uděláme si slepý test..." :lol:

Odpovědět