Rezonatory - HighEndNovum MKT (Musikalischer Klang Tripod)

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Rezonatory - HighEndNovum MKT (Musikalischer Klang Tripod)

Příspěvek od fox »

Šperk pěknou ženu zkrášlí, škaredé neuškodí. Tak je to asi i s rezonátory. :)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ja nespochybňujem ani tieto rezonátory, mňa zarazil predajca a spôsob prezentácie. Jednoducho, príšerný zážitok v súvislosti s rezonátormi :D Neviem ako to napísať, ale mechanika SACD prehrávača hučala ako môj laptop, tesne pred tým mi predvádzal aké sú to kvalitné konštrukcie, všetko bez vybrácií :D a z 2,5 metra som počul tú mechaniku.
Všetko pozapájané rezonátor umiestnený, pustenie hudby, predajca prešiel do susednej miestnosti. Návrat, opakovanie skladby, stále rezonátor umiestnený. Následne odstránenie rezonátora, prechod do susednej miestnosti, tá istá skladba. Predviedol to opakovane na dvoch skladbách. Osobne som predpokladal že robí nejakú ekvalizáciu v tej inej miestnosti.
Išlo o to že posluchovka preplnená a rezonovalo tam všetko, a on mi predvádzal rezonátor, ktorý som ešte aj počul.
Na výstave predpokladám že nie je možné upravovať zvuk, pokiaľ sa nehrá z počítača, ale toto bolo príliš okaté a to som človek, ktorý sa nezamýšľa nad tým ako to ten Copperfild robí.
Ak je pravda to, čo som včera zažil a počul, tak nemenované repro za 14 000 hrajú dosť zle, zlievanie basov, nizke rozlíšenie vo všetkých pásmach ale umiestnenie rezonátoru z nich robí zase počúvateľné bedne :D
Povedal som že sa uvidíme na výstave v Košiciach, na to že u neho je to lepšie a že mi kľudne predvedie ako budem počuť aj výmenu koncovky na kábli :D
Osobne som dospel k presvedčeniu, že hifi technike sakramentsky klesli predaje a preto treba predávať toto.

Nikoho nechcem urážať ani napádať, Pytel má krásnu posluchovku, naozaj.
Tí ktorým chýbajú basy, nech kúpia gong, a aspoň 1 meter v priemere, nebudú potrebovať subwoofer :D
Možno mám len zlú skúsenosť.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ahoj Foxi: práve kôli tomu, že som čítal ako si ich hodnotil tak som pokračoval v tomto vlákne, máš ich stále? Ja to nezatracujem, len zisťujem či sa niečo zmenilo. Voľakedy sa na káble neverilo, teraz sa verí a veria tomu aj technici ktorý neverili. Preto ma zaujíma skúsenosť člena fóra a nie reklamné reči predajcu.
Musím si všimnúť posledné fotky tvojej posluchovky, či to tam máš 8-)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Mám. Pssst. Ale raději to nikomu neříkej. :lol:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Som nebol lenivý a včera som si prečítal tvoje vlákno u susedov, fotky som videl.
Foxi, ak by si mal odporučiť nejaké vintage repro Pioneer, bez ohľadu na tvoju zostavu, aké by to boli ? mám také nutkanie, si niečo pekné kúpiť a rezonátor to u mňa nebude :D
A ak tak jedine vintage rezonátor, ale pioneer to tuším nerobil :D

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nejvydařenější byla řada HPM. ty ostatní za moc nestáli, pokud nepočítám tehdejší highendové kusy. Nejsnadněji se dá sehnat HPM100, já mám HPM 900. Ale nepočítej, že to bude nějaký zázrak. Mám to hlavně pro doplnění vintage, Vyměnil jsem kondenzátory a vnitřní kabeláž. Přimontoval jsem zespodu hroty. S novými repro hraji Pionýři mnohem lépe.
Zajdi do hor a popros baču, aby ti prodal pár ovčích zvonečků. Snad by mohly nahradit vintage rezonátory. :lol:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

U nás sa to volá spiežovce (tie odlievané), potom sú ešte také plechové. Ja som zvonce zbieral, môj starý otec voľakedy pracoval a aj ako bača. Inak je to parádna zábavka, a zbieraš to do tóniny, veľa hifistov by sa čudovalo aký zvuk má taká zbierka a aké ťažké je zladiť to aby to bolo zvukovo príbuzné. Neviem ako teraz ale voľakedy to malo aj dobrú cenu (vysokú). A poviem ti, že zbierkovo boli oveľa cennejšie tie vintage kúsky, súčsná produkcia je síce nablýskaná, ale zvukovo tým starým nestíha :D
Záleží čo cheš od zvuku - takže HPM

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Foxi to je bežná spotrebka, popozeraj sa po nejakom high-ende, napr:

Obrázek

zopár ešte doma mám aj ja, musím ich oprášiť a otestovať

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

To paráda. Když je rozvěšíš po pokoji, budou zajímavě vypadat a zvuk bude určitě jedná báseň ! *hura*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

A keď do toho tresnem hlavou tak činelom to len pridá na dôraze :D

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Moje sestra má asi léčitelské vlohy. Dělá jógu, nejí maso, nedávno dokonce navštívila Indii. Když viděla po prve "čínské mističky" tak mi říkala, že z nich vystupuje kladná energie. Něco možná na tom bylo, protože když jsem je měl v obýváku, tak se manželka přestala se mnou hádat. :lol:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

No po včerajšku určite verím viac čínskej alternatívnej medicíne ako ... Číňania to využívajú tisícročia a je zaujímavé že čínske ženy nemávajú rakovinu prsníka.
Predajca mi včera tiež vysvetlil že ten zázrak ktorý stojí 1650 eur, a že ich potrebujem aspoň dva to mi ani hovoriť nemusel, ale tento zázrak funguje už tisíce rokov, len japonci pri výrobe spotrebky v 70, 80, 90 rokoch to zatajili, aby tie svoje šmejdy lepšie predali :D

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Nič proti nikomu a ničomu, je to každého vec, kde chce ísť v bádaní neprebádaného, ale tá cenotvorba....keď si predstavím, že mám na ruke 3500€ a mám sa rozhodnúť pre rezonátory, alebo ultimatívny HTPC so špičkovým dátovým výstupom a referenčným prevodníkom, ktorého signál už len kvalitne zamplifikujem...tak jasne volím realitu pred mystičnom. Viem si ale predstaviť aj druhú situáciu - mám už ultimatívne úplne všetko, ale toto som ešte nemal...

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Nejak tak ako píšeš, v žiadnom prípade nespochybňujem vývoj, určite súčasné zosilňovače a prehrávače budú niekde inde ako tie z pred 20 rokov, ale aj pred 20 rokmi boli referenčné prístroje, ktoré sa ani teraz nemajú za čo hanbiť. Dokonca si myslím, neviem to podložiť, že niektoré top prístroje z pred 20 rokov prehrajú súčasnú top triedu manofaktúrnych výrobcov, ktorý akurát využívajú výskum firiem ktoré tento výskum môžu prefinancovať.

Jaj a rezonátory, no tak ľudia ktorý vyvinuli CD záznam, plazmy a všetko možné, boli takí neschopní, že na rezonátory zabudli a to ti je taká dôležitá súčasť reťazca, že bez toho súčasný hifista nemôže ani počúvať :D
Ale aj tak ti odporúčam, nechať si to aspoň predviesť, najväčším prínosom sú tie reči okolo toho :D a skús maníkovi povedať že počuješ zkreslenie a nie prínos, on počuje prínos vo všetkých pásmach a zkreslenie žiadne :D
Ak by si postavil ten spiežovec na stojan pred repro tak aby mohol byť tým repro ovplyvňovaný normálne začne vydávať zvuk. A tieto misky a taniere, sú pre mňa z kategórie woodoo.

Ako bytový doplnok to nie je zlé, len je to strašne predražené. Odôvodniť to vývojom, výskumom veľmi nejde, nakoľko podklady k tomu tieto garážové firmy neposkytnú a je na to aj logický dôvod - obchodné, výrobné tajomstvo.
Existuje nejaké zvukové meranie k tomuto, aj s vysvetlením, čo znázorňujú tie grafy? Mylím, či to niekto skúšal zmerať akusticky z členov fóra, grafy od vývojárov :D a predajcov ma absolútne nezaujímajú.

Odpovědět