Soundcare - antirezonanční puky a hroty

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soundcare - antirezonanční puky a hroty

Příspěvek od PítrsPraha »

Vec s matickama zkouset nebudu, ale moc ti ted nerozumim. Nerikas snad, ze pruzny spojeni je lepsi nez pevny? Tak proc ted ty maticky :-) ?

Jinak ja jsem ten posledni, kdo by obhajoval nebo dokonce propagoval drahy hroty typu Ceraball. Na svych bednach mam origo hroty a jsem spokojenej.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Latkovej vak nevyresi to slehavani.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

PítrsPraha píše:Vec s matickama zkouset nebudu, ale moc ti ted nerozumim. Nerikas snad, ze pruzny spojeni je lepsi nez pevny? Tak proc ted ty maticky :-) ?

Jinak ja jsem ten posledni, kdo by obhajoval nebo dokonce propagoval drahy hroty typu Ceraball. Na svych bednach mam origo hroty a jsem spokojenej.
Protože si myslím, že to není hrotama ale jen změnou zvýšením bedny, jak jsem psal.
Beton je stejnej. Ale pod strojema je ho masa do hloubky. To je v každém projektu dopředu řešeno.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

PítrsPraha píše:Latkovej vak nevyresi to slehavani.
Vyřeší. Vlasy se neslehávají jako vata. Drží tvar. Nebo máš zkušenost se sleháváním vlasů? Měl jsi někdy větší množství vlasů a zkoušel jsi slehnout je??

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zmena vysky bedny o 1-2 cm nemuze mit a nema zadnej vliv na charakter basu. Zvlast kdyz zmena byla tak vyrazna. Kdyz v poslechovym miste hnes hlavou o 1-2 cm vertikalne, tak se zvuk nijak nezmeni. Ani na vyskach, natoz na basech. Tim to s naprostou jistotou neni.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

PítrsPraha píše:Zmena vysky bedny o 1-2 cm nemuze mit a nema zadnej vliv na charakter basu. Zvlast kdyz zmena byla tak vyrazna. Kdyz v poslechovym miste hnes hlavou o 1-2 cm vertikalne, tak se zvuk nijak nezmeni. Ani na vyskach, natoz na basech. Tim to s naprostou jistotou neni.
Aby to nebylo jen tlachání. Mám kamaráde geologa, co má seismograf. Řeknu mu ať ho donese a změříme otřesy v podlaze s hrotama a bez. Pak je možné hovořit o faktech. Ne? Tohle je jen nepodložené.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ne, nemel, jen se domnivam ;-).
A verim, ze takovej typ materialu muze byt pro rozptyleni zvuku idealni - naprosto nahodily rozlozeni obrovskyho mnozstvi "vlaken" s velkym podilem vzduchu.

Jen si moc neumim predstavit masovy vyuziti ;-). Kolik vlasu by bylo treba byt pro jednoho vyrobce beden :-D.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

PítrsPraha píše:Ne, nemel, jen se domnivam ;-).
A verim, ze takovej typ materialu muze byt pro rozptyleni zvuku idealni - naprosto nahodily rozlozeni obrovskyho mnozstvi "vlaken" s velkym podilem vzduchu.

Jen si moc neumim predstavit masovy vyuziti ;-). Kolik vlasu by bylo treba byt pro jednoho vyrobce beden :-D.
Tak prakticky je to samozř. nesmysl. Jen jsem to měl vyzkoušené a měl tu možnost. Jinak nepoužitelné:-)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kamarad geolog se seismografem nijak nepomuze v tom, ze tak vyrazna zmena ve zvuku jednoduse neni zpusobena zmenou vysku bedny o 1-2 cm. Vzdyt si to zkus, hnout hlavou vertikalne o takovejhle kousicek...

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

Ale kdo má chuť, vyzkoušejte ten keramzit. To je opravdu malý zázrak. Ta změna k čistotě je tak obrovská, že člověk žasne.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

PítrsPraha píše:Kamarad geolog se seismografem nijak nepomuze v tom, ze tak vyrazna zmena ve zvuku jednoduse neni zpusobena zmenou vysku bedny o 1-2 cm. Vzdyt si to zkus, hnout hlavou vertikalne o takovejhle kousicek...
No neřeším změnu zvuku ale změnu přenosu vibrací do podlahy. Jaká bude hodnota bedny na zemi, bedny na hrotech a bedny na tlumící gumě.
A já se domnívám, že bedna na zemi a na hrotech, bude takřka stejná hodnota.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Visatone hlouposti píšeš sàm *thumbs down*

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

johny52 píše:Visatone hlouposti píšeš sàm *thumbs down*
Jojo. Máš pravdu:-) Ale musíš říct co je hloupost. Takhle je to dost obecné.
Konstruktivní kritiku rád přijímám. Ale mám rád fakta. Umím přiznat chybu a omyl.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Visaton:
K tomu, ze neresis zmenu zvuku... O par prispevku vyse jsi psal, ze si myslis, ze zmena zvuku je zpusobena zmenou vysky beden. A to je naprosta pitomost.

Me je pri poslechu hudby docela jedno, jak se ma moje podlaha. Jde mi o to, jak se maji bedny. A tem je po zvukovy strance jednoznacne nejlip na hrotech.

Takze souhlas s Johnym.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

Souhlas s kým chceš. Píšu, že neřeším zvuk měřením seismografem. Tím chci dokázat, že nedochází k poklesu vibrací, jak uvádí výrobce.
Nevím, k čemu přesně dochází. Ale jedno vím jistě. Že kovové hroty nezmírní přenos do podlahy. Kdo někdy viděl, jak vypadá přenos vibrací přes různé materiály, tak v rovném materiálu je vlnění rovnoběžné. Pro představu jako linky v sešitě. Když je materiál zůžený, jako tyhle hroty, tak se vlnění stáhne k sobě, jako v difuzoru. Jako když se měří aerodynamika u auta. Je to stlačené ale množství se nemění a pokračuje dál do předmětu, kterého se dotýká. V tomto případě podlaha. Známý jev a dobře prozkoumaný v leteckém odvětví. Energie se prostě nemůže ztratit jen tak. Takže 99% se přenese do podlahy. 1% se přemění na teplo tím ztlačením. To je celé.
A abych mohl říct, co je pro zvuk nejlepší, tak pro mě je berná mince výsledek měření. Zatím jsem neviděl žádný graf, nebo studii, jako když se měří bedny nebo výhybky. Kdyby to byla pravda, tak se budou výrobci předhánět s grafama a výsledkama měření. Což raději nikdo nedělá.
Mimochodem, to už by bylo bedně lépe na kuličkách než na hrotech. Protože bedna i podlaha by byla v kontaktu pouze se styčnou plochou kuličky.
A pokud jde o důvod změny zvuku, můj dojem je, že když se bedna zvedne, tak může docházet k nějakým odrazům a rezonancím ode dna bedny k podlaze. Ale je to myšlenka. Já beru jen fakta. V tomto případě by muselo být měření. Proto jsem psal, ať to dáš na matičky a bude to stejné. Hroty nebudou mít vliv. Spíšse to bude měnit se vzdáleností od podlahy. Tím nebylo myšleno výška vůči uším.

Odpovědět