Jinak ja jsem ten posledni, kdo by obhajoval nebo dokonce propagoval drahy hroty typu Ceraball. Na svych bednach mam origo hroty a jsem spokojenej.
Protože si myslím, že to není hrotama ale jen změnou zvýšením bedny, jak jsem psal.PítrsPraha píše:Vec s matickama zkouset nebudu, ale moc ti ted nerozumim. Nerikas snad, ze pruzny spojeni je lepsi nez pevny? Tak proc ted ty maticky?
Jinak ja jsem ten posledni, kdo by obhajoval nebo dokonce propagoval drahy hroty typu Ceraball. Na svych bednach mam origo hroty a jsem spokojenej.
Vyřeší. Vlasy se neslehávají jako vata. Drží tvar. Nebo máš zkušenost se sleháváním vlasů? Měl jsi někdy větší množství vlasů a zkoušel jsi slehnout je??PítrsPraha píše:Latkovej vak nevyresi to slehavani.
Aby to nebylo jen tlachání. Mám kamaráde geologa, co má seismograf. Řeknu mu ať ho donese a změříme otřesy v podlaze s hrotama a bez. Pak je možné hovořit o faktech. Ne? Tohle je jen nepodložené.PítrsPraha píše:Zmena vysky bedny o 1-2 cm nemuze mit a nema zadnej vliv na charakter basu. Zvlast kdyz zmena byla tak vyrazna. Kdyz v poslechovym miste hnes hlavou o 1-2 cm vertikalne, tak se zvuk nijak nezmeni. Ani na vyskach, natoz na basech. Tim to s naprostou jistotou neni.
Tak prakticky je to samozř. nesmysl. Jen jsem to měl vyzkoušené a měl tu možnost. Jinak nepoužitelné:-)PítrsPraha píše:Ne, nemel, jen se domnivam.
A verim, ze takovej typ materialu muze byt pro rozptyleni zvuku idealni - naprosto nahodily rozlozeni obrovskyho mnozstvi "vlaken" s velkym podilem vzduchu.
Jen si moc neumim predstavit masovy vyuziti. Kolik vlasu by bylo treba byt pro jednoho vyrobce beden
.
No neřeším změnu zvuku ale změnu přenosu vibrací do podlahy. Jaká bude hodnota bedny na zemi, bedny na hrotech a bedny na tlumící gumě.PítrsPraha píše:Kamarad geolog se seismografem nijak nepomuze v tom, ze tak vyrazna zmena ve zvuku jednoduse neni zpusobena zmenou vysku bedny o 1-2 cm. Vzdyt si to zkus, hnout hlavou vertikalne o takovejhle kousicek...
Jojo. Máš pravdu:-) Ale musíš říct co je hloupost. Takhle je to dost obecné.johny52 píše:Visatone hlouposti píšeš sàm
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti