Srovnání antivibračních nožiček a položek
Re: Srovnání antivibračních nožiček a položek
Vyzkoušel jsem, na doporučení tří různých členů fóra, podložku ze dřeva Wenge - pod DAC a Phono. Chvíli mi trvalo, než jsem vůbec to dřevo sehnal - pořídil jsem si dva vzorky o rozměrech 20x15x4cm. Nyní jsou u mého truhláře, aby je rozřezal na menší kousky, které budu podkládat pod jednotlivé nožičky.
Když už jsem to měl doma, tak jsem neodolal a podložil DAC a Phono. První dojmy - slyšitelný velmi pozitivní vliv - větší průzračnost, lepší mikrodynamika. V principu jsem tomu moc nevěřil, tímto se omlouvám těm kolegům, kteří mi to doporučili a tvrdili, že to má výrazný slyšitelný vliv.
Když už jsem to měl doma, tak jsem neodolal a podložil DAC a Phono. První dojmy - slyšitelný velmi pozitivní vliv - větší průzračnost, lepší mikrodynamika. V principu jsem tomu moc nevěřil, tímto se omlouvám těm kolegům, kteří mi to doporučili a tvrdili, že to má výrazný slyšitelný vliv.
Panda=typický teoretik, co všechno ví nejlépe, aniž by si něco prakticky ověřoval. Typický škodlivý element na fórech, protože pak díky lidem jako on na fóra nepíší lidé, kteří mají zajímavé konkrétní zkušenosti, které by mohli přínést prospěch ostaním. Obvykle takto píší majitelé špatně hrajících nejlevnějších sestav s minimálními poslechovými zkušenostmi.
S tím, co píše Steve ve většině případů souhlasím.
S tím, co píše Steve ve většině případů souhlasím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Svojho casu sa dali kupit aj vibracne nozicky Nordost Pulsar points, ktore v teste chybaju. http://www.nordost.com/65/archived. Mam ich doma. Vraj jedny z najlepsich. Neviem porovnat. Uz sa nedaju kupit. Nahradili ich Nordost Sort Kone. http://www.nordost.com/73/sort-kone.
Ty Sort-Kone jsou velmi zajímavé, díval jsem se na ně na výstavě ve Vídni. Rád bych to někdy zkusil, myslím, že to má potenciál. Máte s tím někdo zkušenost ?
Dle Stevova odkazu jsem zakoupil na ebayi nožičky pod cd player a vono to funguje aha to Stevovi dik, mohu jen doporučit
Chlapci, zkoušel někdo tyto nebo podobné pružinkové tlumiče pod gramofon nebo CD přehrávač?
Porovnávali jste třeba s ceraball systémem?
https://www.aliexpress.com/item/4001144 ... 6062%23715
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Řekl bych, že pokud bude mít komponent pravidelné vibrace, třeba CD přehrávač vlivem disku, tak se celý přehrávač rozkmitá. To je vše.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud by byl výrobce férový, nebo pokud by vůbec rozuměl problému, uvedl by hmotnost zařízení a počet nožiček, jako vhodnou kombinaci pro tlumení. Také by uvedl tuhost jedné nohy a pod jaký typ přístroje je to vhodné a proč. Je zajímavé, že mnohem složitější zařízení jako CD, zesilovače apod. uvádějí měření podle standardů a výrobci těchto udělátek neudávají nic.
Mohlo by to pomoci k odfiltrování vibrací pokud soustava s nožičkami splní určitá kritéria (vlastní kmity vs. buzení). Chybí tam ale zcela tlumící člen. Dovedu si představit, že pokud to bude třeba pod subwooferem, tak ja píše Swartanett, se z toho může stát pan Hop z včelky Máji. Pod gramofonem s přítomným buzením blízkým vlastní frekvenci soustavy se z něj stane Dikobolos.
Mohlo by to pomoci k odfiltrování vibrací pokud soustava s nožičkami splní určitá kritéria (vlastní kmity vs. buzení). Chybí tam ale zcela tlumící člen. Dovedu si představit, že pokud to bude třeba pod subwooferem, tak ja píše Swartanett, se z toho může stát pan Hop z včelky Máji. Pod gramofonem s přítomným buzením blízkým vlastní frekvenci soustavy se z něj stane Dikobolos.
svartenatt,Pavel_LXmini, pokud jste to nezkoušeli, tak neříkejte nic. Já je mám doma a nic se mi nerozkmitalo, ani CD a ani gramofon. Zvukový přínos to, ale u mě nemělo. Nakonec jsem dal pod komponenty desku z bambusu na gumových nožičkách. Taky jsem žádnou změnu neslyšel,ale aspoň to dobře vypadá.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ty seš nějakej vostrej. Neříkali jsme, že se to rozkmitá, ale že k tomu není udaná tuhost, takže nemůžeš usuzovat o jejich chování, že pokud tam bude vhodné buzení, tak by se to rozkmitat mohlo.
Já hned nekupuji a nezkouším ale napřed si stanovím cíl a potom hledám řešení. Ty to koupíš a zvukový přínos to nemá (jak by také mohlo, když to je 6 pružinek a dva válečky). Jsi ten typ zákazníka na který výrobce těchto prkotin cílí.
A když nemohu nic říkat (jak přikazuješ), tak už mlčím.
Já hned nekupuji a nezkouším ale napřed si stanovím cíl a potom hledám řešení. Ty to koupíš a zvukový přínos to nemá (jak by také mohlo, když to je 6 pružinek a dva válečky). Jsi ten typ zákazníka na který výrobce těchto prkotin cílí.
A když nemohu nic říkat (jak přikazuješ), tak už mlčím.
Jsou dva různé přístupy k řešení vibrací v audio řetězci (v angličtině "coupling" a "de-coupling") - zde je k tomu pěkný a stručný popis.Steve píše: ↑03 dub 2021 15:03Chlapci, zkoušel někdo tyto nebo podobné pružinkové tlumiče pod gramofon nebo CD přehrávač?
Pružiny patří k "de-coupling" skupině řešení, stejně jako různé pryžové či silikonové podložky. Neměl jsem přímo k dispozici pružinové podložky, ale zkoušel jsem oba přístupy. U mne jednoznačně vedou tuhé podložky (coupling).
Tak jenom teoretické kecání! Tak jak mě napadli, když jsem psal o kabelech. Taky jsem měl teoretické keci na" cinch kabely". Nevadí. Někdo má jiný ,lepší sluch. A podložky u mě nemají,žádný vliv na hudbu. Nazdar.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Článek je založen na větě: „As mentioned previously, I believe capacitors, resistors, transistors, and other component parts are sensitive to vibration.“ Důležité je to „believe“. U elektronek nevím, u kondíků jsem slyšel o piezo strikčním jevu. Myslím, že u keramických.
Další článek, co podporuje tmářství v audio hobby. Ještě jsem neviděl, že by výrobce A/D převodníku nebo zesilovačů nebo jiných komponent uváděli vlastnosti zařízení na / a bez antivibračních nožiček. Ještě jsem neviděl aby výrobci nožiček jasně uvedli přínos, jaký, pro co a za jakých podmínek. Mají to jednodušší, stačí: „přínos ve zvuku je neoddiskutovatelný“. A hotovo.
Nic proti tomu ale nemám. Je to pěkné.
Myslím ale, že Steveovi nepomůže, že to patří do skupiny decoupling. Co když zrovna potřebuje coupling? A proč?
Další článek, co podporuje tmářství v audio hobby. Ještě jsem neviděl, že by výrobce A/D převodníku nebo zesilovačů nebo jiných komponent uváděli vlastnosti zařízení na / a bez antivibračních nožiček. Ještě jsem neviděl aby výrobci nožiček jasně uvedli přínos, jaký, pro co a za jakých podmínek. Mají to jednodušší, stačí: „přínos ve zvuku je neoddiskutovatelný“. A hotovo.
Nic proti tomu ale nemám. Je to pěkné.
Myslím ale, že Steveovi nepomůže, že to patří do skupiny decoupling. Co když zrovna potřebuje coupling? A proč?
@daliborr: Tvé reakci nerozumím. Není to žádné teroretické kecání - prostě jsem různé podložky vyzkoušel a vybral si ty, které u mne mají pozitivní vliv na projev systému. Některé neměly vliv žádný, některé zvuk zhoršovaly. Nazdar.
@Pavel_LXmini: Evidentně máš svůj názor uzavřený, takže nemusíš nic zkoušet a o svou zkušenost se s nikým dělit. Steve nepotřebuje pomoct, prostě položil otázku, já na ni v rámci své zkušenosti reagoval.
@Pavel_LXmini: Evidentně máš svůj názor uzavřený, takže nemusíš nic zkoušet a o svou zkušenost se s nikým dělit. Steve nepotřebuje pomoct, prostě položil otázku, já na ni v rámci své zkušenosti reagoval.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ta zkušenost je ale předaná vágně nebo spíš vůbec. Jasnější by bylo, pokud bys napsal, na jakém zařízení jsi zkoušel a co se změnilo. Třeba ještě jak jsi testoval. Jestli sám, jak dlouho, jestli jsi třeba pozval jiného hifistu a pomohl Ti se slepým testem, že si 5x poznal coupling, 5x decoupling a 5x bez podložek. Že se ti nejvíc líbil coupling a proč. Stačilo by 5 řádků a nebylo by to tak zamlžené.