Vincent RDC

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Vincent RDC

Příspěvek od Mark Levinson »

Dnes jsem zkoušel podložky (nožičky) pod komponenty Vincent RDC, které mi zapůjčil Peer.
Obrázek
Je to obdoba Ceraballů, ale ne tak sofistikovaná a na první pohled vypadá docela jednoduše, jako kousek dřeva a zespodu plast, který něco ukrývá. Dodává se ve 3 kusech a pod komponent se ustavuje v nerovnoramenném trojúhelníku. Podle návodu by jedna podložka měla být pod mechanikou, druhá pod transformátorem a třetí v rohu kde je síťový konektor. Pokusy jsem dělal celé odpoledne a jako první pokusný přístroj jsem si vybral CD přehrávač. Na ostatní komponenty se vrhnu později, protože mám půjčenou jen jednu sadu. Prozatím musím konstatovat, že zvukový přínos byl slyšitelný. Zvuk se zlepšil hlavně na výškách, byly zřetelnější jako by jasnější. Celý zvukový obraz jako by se zklidnil.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vincent RDC

Příspěvek od efičák »

Mám je pod Vincent S-1.1. Myslím, že mě přináší pevnější bas. Už ten lepší pocit, že pro něj něco dělám. Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Mark Levinson:
Je zajímavé, že i u tvé vysoce kvalitní techniky je slyšet posun...
Je tam prostor pro vylepšení.
Jsem zvědavý, jestli nastane další posun při použití Ceraballů, nebo již ne...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

kolik to stojí ?
Ptám se že mne to zajímá. Čestné pionýrské, že se nebudu navážet do voodoo !
Tentokráte je to spíše wood-oo když je to ze dřeva, ne ?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

http://www.hifionline.cz/hifi-prislusenstvi/

Čestné pionýrské, že se nebudu navážet do voodoo !

Tak to je jiná... :D

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Mark Levinson

Když umístím antivibrátory podle Tvého, tak některé cdp se musí kácet. Síť. trafo obvykle bývá v jedné lajně se síť. přívodem a v blízkosti mechaniky. Cdp takto na třech podporách bude nestabilní a nesymetrie umístění patek bude působit rušivě.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Kamelot:
To není podle mého, ale podle originálního návodu. Nevím jestli se to nevztahuje spíše na přehrávače značky Vincent. Já mám trafa vlevo a šuplík na CD vpravo a za ním síťovou zásuvku, takže mi to taky tvořilo spíše pravidelný trojúhelník.

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Mark Levinson

To beru. Patky bych opravdu umístil u takto konstruovaných cdp pod mechaniku a trafo. Tu třetí symetricky k prvním dvoum. Síť. přívod bych ignoroval. Nevidím jaksi důvod.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

O síťovém přívodu není v návodu ani slovo. 1. nožička pod mechaniku, 2. pod trafo a 3. pod
výstupní obvody (RCA nebo XLR). Samozřejmě to musí člověk přizpůsobit svému CD přehrávači. Trojúhelník nemá být stejnostranný...
V návodu je to názorně ukázáno na obrázku. Nožička pod mechanikou je nakreslená ne ve středu mechaniky ale spíš na jejím okraji...

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Peer:
Ano máš pravdu, nevím jak jsem přišel síťový přívod (to je ta slabá angličtina).
Rozmístění (přesný popis:
1. Transformer
2. RDC-Vincent-Absorber
3. CD Drive
Přitom na kresbě je 1 pod trafem (to je celkem jasné), 2 je pod šuplíkem a 3 vypadá jako někde vzadu. Ale v závěru manuálu se píše: for all hifi components, takže třeba pod zesilovačem žádný šuplík není.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Nevěřím že to je slyšet,mám pod cd mramorovou desku s hrotama a na vrchní desce mramor o váze 5kg a žádné takzvané nožičky nepotřebuji.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

To nesymetrické umístění podložek není nesmysl. Experimentoval jsem s tím v jiné souvislosti a mám potvrzeno, že v nesymetricky podloženém komponentu méně rezonuje trafo. Jde o to zkoušet a najít optimální polohu - minimální hučení a přitom ještě se nekácející. U každého komponentu to ale je trochu jinde. Záleží na vnitřním rozložení váhy součástek, umístění trafa a tuhosti šasi.

Snadno si to zkuste i s jinými tuhými podložkami a stetoskopem.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Lidem, kteří tohle slyší závidím jejich sestavu, aktustiku a uši. Já z toho nemám skoro všechny tři body. Možná je to ale moje štěstí? Tyhle nožičky jsou v prstech měkké?
Popravdě řečeno mě hifi daleko víc bavilo, když jsem se pohyboval v zásadnější oblasti zlepšení, než jsou tyhle dodělávky. Dneska už jsou posuny o nuancích, a to se za ty peníze už většinou nechce realizovat.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

CD přehrávač ELECTROCOMPANIET EMC1 má již z výroby osazené jako nožky 3 SOUNDCARY (jsou v ceně) *klanimse*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

agavel
Jen pro upřesnění, já neslyšel rozdíl ve zvuku přístrojů při reprodukci hudby, ale rozdíl v hlučnosti trafa u vypnutých přístrojů (režim STAND BY). Měl jsem čtecí křeslo těsně vedle aparatury a večer (když holky spaly, krb nepraskal, morče nehryzalo a kocour nepředl) to docela rušilo. Dál jsem s tím laboroval i v souvislosti s laděním gramofonu, stejný výsledek. Bude zde zřejmě souvislost s doporučením analogového Gurua - nedávat osu ložiska do těžiště gramofonu.

Odpovědět