BRITSKÁ bluesová scéna 1960 - 1970
Re: BRITSKÁ bluesová scéna 1960 - 1970
MFSL. řekl bych dost syrový zvuk, ale hodně autentický. prostě 1966. pro mé uši nic moc. skvělá separace. ale nemám s čím srovnávat.
dadaft píše:MFSL. řekl bych dost syrový zvuk, ale hodně autentický. prostě 1966. pro mé uši nic moc. skvělá separace. ale nemám s čím srovnávat.
Díky, ano, mfsl vydání je celkem populární - asi zčásti díky fláku, který visí v síti.

merhaut píše:SHM je bublina...
Přesně tomu velice rád věřím.
To Humpf - zajímavá myšlenka "Když mají blbí peníze, kramáři mají kšeft" ( může to být pravda, ale taková a podobná hesla jsou často v oblibě u lidí neoplývajících
penězmi )......a slyšel jsi vůbec nějaká SHM-CD ? Nebo si to jenom myslíš ? A na čem posloucháš ? U některých aparatur je celkem fuk, co se tam vrazí - jak kvalitbí
je nahrávka. Není to nakonec klasická demagogie, která se nezakládá na faktech, ale na domněnkách ?
To Merhaut - možná bublina, ale dobře to většinou hraje.
Mirek
penězmi )......a slyšel jsi vůbec nějaká SHM-CD ? Nebo si to jenom myslíš ? A na čem posloucháš ? U některých aparatur je celkem fuk, co se tam vrazí - jak kvalitbí
je nahrávka. Není to nakonec klasická demagogie, která se nezakládá na faktech, ale na domněnkách ?
To Merhaut - možná bublina, ale dobře to většinou hraje.
Mirek
Jo, jsem chudý, poslouchám na neslavném aparátu a nic jsem neslyšel. Přeju každému jeho štěstí. Nikomu nákup nevymlouvám. Rád si přečtu tvé poslechové dojmy, podívám se na grafy - srovnání různých vydání může být zajímavé.
Poraď mi - budu vděčný. 

Nebuď vztahovačný a když už jsi zcela odbočil od tématu vlákna ( Britská bluesová scéna ) a začal úplně od věci plivat na SHM-CD, tak proč bych ti nenapsal svůj názor.
Vím, že to myslíš ironicky s těmi zdviženými palci a s tou radou....protože podle mého ty žádnou radu nechceš. Co se týče grafů o kterých píšeš - nejsem žádný grafik,
ale posluchač muziky, která se mi líbí a v co nejlepší možné kvalitě abych si to užil a grafy jsou mi zcela fuk. I tak uvedu svoji zkušenost, protože to možná bude zajímat
i druhé.
Známá desku Eagles - Hell Freezes Over, kterou mám velmi rád jsem si pořídil napřed v klasické verzi, která nebyla vůbec špatně nahraná a teprve potom v XRCD a SHM-CZ.
Nakonec v tomto případě byla nejlepší kvalita nahrávky u SHM-CD ( neslyšel jsem to tak sám ). Vzhledem k tomu, že jsem měl různá CD v klasické verzi a pak si pořídil SHM,
vždy to bylo lepší než klasika. Možná je tak trochu ta bublina jak píše Merhaut zdůvodňující vyšší cenu ten polykarbonát, z kterého jsou ta SHM vyrobená, protože když se na
zkoušku pro srovnání vypálí, tak i tak znějí lépe než klasické - bude to asi hodně o remástru.
Když se ještě vrátím zpět k tvé původní reakci na toto vlákno, tak je to klasika na tomto fóru....někdo otevře nějaké vlákno a téměř vždy se najde nějaký chytrolín, který
začne ze sebe dávit nějaké hovadiny úplně mimo mísu, krásný případ tady, co má společného Britská blusová scéna s kvalitou SHM-CD ?. Výsledek je takový, že hodně lidí
už rezignovalo ( třeba Peer ) na to aby zde psalo o svých zkušenostech, protože něco napíší a hejno všeználků se na něho vrhne jako supi a začnou mu to vyvracet a nakonec
se to vlákno úplně zvrhne na nějaké zcela nechutné dohadování.
Tož tak Mirek
Vím, že to myslíš ironicky s těmi zdviženými palci a s tou radou....protože podle mého ty žádnou radu nechceš. Co se týče grafů o kterých píšeš - nejsem žádný grafik,
ale posluchač muziky, která se mi líbí a v co nejlepší možné kvalitě abych si to užil a grafy jsou mi zcela fuk. I tak uvedu svoji zkušenost, protože to možná bude zajímat
i druhé.
Známá desku Eagles - Hell Freezes Over, kterou mám velmi rád jsem si pořídil napřed v klasické verzi, která nebyla vůbec špatně nahraná a teprve potom v XRCD a SHM-CZ.
Nakonec v tomto případě byla nejlepší kvalita nahrávky u SHM-CD ( neslyšel jsem to tak sám ). Vzhledem k tomu, že jsem měl různá CD v klasické verzi a pak si pořídil SHM,
vždy to bylo lepší než klasika. Možná je tak trochu ta bublina jak píše Merhaut zdůvodňující vyšší cenu ten polykarbonát, z kterého jsou ta SHM vyrobená, protože když se na
zkoušku pro srovnání vypálí, tak i tak znějí lépe než klasické - bude to asi hodně o remástru.
Když se ještě vrátím zpět k tvé původní reakci na toto vlákno, tak je to klasika na tomto fóru....někdo otevře nějaké vlákno a téměř vždy se najde nějaký chytrolín, který
začne ze sebe dávit nějaké hovadiny úplně mimo mísu, krásný případ tady, co má společného Britská blusová scéna s kvalitou SHM-CD ?. Výsledek je takový, že hodně lidí
už rezignovalo ( třeba Peer ) na to aby zde psalo o svých zkušenostech, protože něco napíší a hejno všeználků se na něho vrhne jako supi a začnou mu to vyvracet a nakonec
se to vlákno úplně zvrhne na nějaké zcela nechutné dohadování.
Tož tak Mirek
Ptal jsem s na jednoduchou věc: které z novějších vydání Mayallova alba s Claptonem byste doporučili a proč. (Stará nahrávka se mi ztratila v nějaké černé díře převlečené za kamaráda.) Nechtěl jsem se nikoho dotknout, když jsem říkal, co bych si asi vybral. I dál se budu těšit, když ty nebo někdo jiný napíše, které verzi dává přednost.
Měj se pěkně a je mi líto, že jsem tě tak rozladil. Nebyl to úmysl.
Měj se pěkně a je mi líto, že jsem tě tak rozladil. Nebyl to úmysl.