Tak další várka současného amerického ženského hip-hopu:
https://tidal.com/browse/playlist/8135b ... d3cc51c3e2
--- cupcakKe --- Molly Brazy --- Cuban Doll --- Rican Da Menace --- Big Mali --- Flau´jae --- Renni Rucci --- Dai Burger --- Doechii --- Ice Spice --- Bbyafricka ---
Tenhle výběr vznikal asi z největšími obtížemi. z původní spousty skladeb nezbylo nic --- ale nakonec spokojenost, i čtvrtý výběr je svůj a občas příjde vhod.
Tentokrát zaměřený hlavně na flow, na to na rapu nejdůležitější, na to něco mezi zpěvem a řečí ............. a co musíte mít úplně dokonalé, jinak ve Státech nemáte šanci prorazit,,,,,,,,,,,,,,,,,, Flau´jae v příznačně nazvané
Legendary Flows představuje základní formy a vycházející hvězda Doechii se v
Yucky Blucky Fruitcake doslova předvádí ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Mimochodem dělal jsem to začátkem léta kdy jsem žil na staveništi, nic jiného než metal a hip-hop poslouchat nešlo, dokonce jsem si koupil sluchátka a je třeba říct, že tahle muzika je rozhodně míchaná i pro dobrý zvuk ve sluchátkách.
A ještě snad pár slov, proč mě tahle muzika docela bere:
--- vokály jsou hodně bohaté --- kdysi byl hip-hop o nasamplovaných smyčkách, kdy do monotónního podkladu rapper dával dlouhé slovní litanie...... to je dávno pryč, spučasný trap se mnohem víc blíží klasické písničkové formě, dvě rapované pasáže, nějaké ty refrénky a efekty a hotovo. Většinou je vprostřed vůdčí flow, které je ovšem obklopeno mnohými dalšími vokály --- spoustou hlášek typu "jo", "pojď", "jsi boss", "aha", plus opakobačky frází, atd. Třeba v jedné skladbě od Big Mali jako hlavní hlas stojí uprostřed, ale její druhé já se jakoby potuluje okolo, vlevo, vpravo, vpředu, vzadu, a hláškuje. Obzvlášť na sluchátkách je to sranda...
--- podklady jsou hodně vychytané, řízená práce se zkreslením
--- neznám nic, co by znělo podobně
P.S. Charakteristický zvuk na úplném začátku nijak nepropaguji, ale zážitek jde nahoru