Jazz
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jazz
Díky Peerovi se mi dostala do ruky jazzová lahůdka Medeski, Martin and Wood - Combustication z roku 1998 vydaná u BlueNote. Ve třech skladbách s nimi hraje DJ Logic na turntable, to mne zprvu trochu odrazovalo, ale je to skvělé. Vůbec to není rušivý element, právě naopak, skvěle to zapadá do muziky.

Mimoriadne zaujimavé! 

Manu Katché pořadové číslo 3 je dobrý ,ale dvojka byla o něco lepší můj názor nevím jak ostatní . Rob
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavé, já to vidím trochu jinak (jak jsem popsal výše). Je to o preferencích každého posluchače, každopádně jsou všechny desky výborné.Robinson píše:Manu Katché pořadové číslo 3 je dobrý ,ale dvojka byla o něco lepší můj názor nevím jak ostatní . Rob
Ako najlepsie solove CD od Manu Katche hodnotim prave jeho najnovsie, v poradi tretie. Lepsie mi v nom sedia pouzite nastroje, predovsetkym saxafon a klavir. Len skoda, ze celkova minutaz je velmi kratka.
Koop - Coup De Grace 1997-2007 (Best Of)
Tuto švédskou, acid jazzovou kapelu jsem poprvé zaregistroval teprve dva roky dozadu, na ostravském Coloursu.
Pro mne zní jejich muzika příjemně až pohodově. Zvuk je výsledkem mixu nasamplovaných zvuků.
Co se týká jazzu, dávám přednost instrumentálním záležitostem, ale zde představovaný výběr je příjemná vyjímka.
Hoďte se do pohody...

Tuto švédskou, acid jazzovou kapelu jsem poprvé zaregistroval teprve dva roky dozadu, na ostravském Coloursu.
Pro mne zní jejich muzika příjemně až pohodově. Zvuk je výsledkem mixu nasamplovaných zvuků.
Co se týká jazzu, dávám přednost instrumentálním záležitostem, ale zde představovaný výběr je příjemná vyjímka.
Hoďte se do pohody...

Ahoj vsem,prosim o radu.Muzete nekdo poradit neakou kvalitni kapelku hrajici neco na pomezi rock-jazz-funk.Dekuji
Takových kapel a desek je spousta.Orbeus píše:Ahoj vsem,prosim o radu.Muzete nekdo poradit neakou kvalitni kapelku hrajici neco na pomezi rock-jazz-funk.Dekuji
Můj oblíbenec je (mimo jiné) Herbie Hancock - album "Headhunters"

Dál vyzkoušej třeba Marcuse Millera. V říjnu byl v Přerově s projektem připomínajícím jeho spolupráci s Milesem na albu "Tutu" a byl dechberoucí !!!
Anebo doporučím rovnou Milese Davise, třeba album "Tribute to Jack Johnson".

Dva cca pětadvacetiminutové kousky, každý z nich pořádný nářez. John McLaughlin byl tehdy v mimořádné formě a Herbie Hancock na klavír jakbysmet...
Výzva - Stivín a Favre: Výlety (z 81)
Pamatujete na album-koncert-improvizaci Jiřího Stivína - Výlety?
http://jiri.stivin.cz/d/st_vylety.htm
mám informaci, že supraphon se ho zdráhá vydat kvůli pravům P. Favera, možná by pomohlo kdybychom trochu tlačili na vydavatelství - já už jim napsal.
Mám Výlety 2 / Excursions II na CD ale ta jednička to mi chybí. Znám to jen z ošoupané desky a nahrané na kazetu
Je to skvělá muzika - napište jim taky. Třeba se ledy pohnou...
diky L.
http://jiri.stivin.cz/d/st_vylety.htm
mám informaci, že supraphon se ho zdráhá vydat kvůli pravům P. Favera, možná by pomohlo kdybychom trochu tlačili na vydavatelství - já už jim napsal.
Mám Výlety 2 / Excursions II na CD ale ta jednička to mi chybí. Znám to jen z ošoupané desky a nahrané na kazetu

Je to skvělá muzika - napište jim taky. Třeba se ledy pohnou...
diky L.
To chemik:
Diky za upozorneni!
Po par letech jsem si ji (zrovna ted!) polozil na talir. Je to stale stejne okouzlujici nahravka jako tenkrat, kdyz jsem si ji, po vystate fronte v prodejne Supraphon, prinesl domu. Nevim, jestli te "Znovupublikaci" brani skutecne postoj pana Favre. (?) Myslim, ze je to jinak, nebot Favre by z prodeje opet dostal tantiemy. Tak proc by mel blokovat? (Snad jen, ze by chtel vic?
). Treba se to preci jen podari!
Diky za upozorneni!

Jo urcite to pomuze, jestli by nekdo o tu nahravku stal (hadam vsichni co maji radi ne-sukaci jazz) tak bombardujte supraphon! Me se zatim, na rozdil od Stivina, neobtezovali ani napsat odpoved. To je ta krize gramofonovyho prumyslu :-/ Ja bych i platil ale neni za co...
Esprit 2012 - cena za najlepší slovenský jazzový album roka
Esprit 2012 - cena za najlepší slovenský jazzový album roka
podporte s hlasovaním nominovaný album od Andreja Turoka GuitArt, tento fantastický Smooth-Jazz album.
http://www.jazz.sk/discs/andrej-turok-guitart

podporte s hlasovaním nominovaný album od Andreja Turoka GuitArt, tento fantastický Smooth-Jazz album.
http://www.jazz.sk/discs/andrej-turok-guitart

.
.
.
Koukám, že na to tady víc jak tři roky nikdo nešáhl.
Je čas na změnu.

John McPhee Po Music Oleo
+ André Jaume + François Méchali + Raymond Boni
!!! TOTÁLNÍ FREE-JAZZOVÝ ÚLET !!!
To jak zní saxofony a trumpeta McPheeho a Jaumeho je prostě špica.
DADAFT DÁVÁ PLNÝ VŮZ - 100% 
Pro náročnější posluchače.
.
.
Koukám, že na to tady víc jak tři roky nikdo nešáhl.

Je čas na změnu.

John McPhee Po Music Oleo
+ André Jaume + François Méchali + Raymond Boni
!!! TOTÁLNÍ FREE-JAZZOVÝ ÚLET !!!
To jak zní saxofony a trumpeta McPheeho a Jaumeho je prostě špica.

Pro náročnější posluchače.