Korys, vitaj. Dlhsie si tu nebol.korys píše: ↑12 úno 2023 16:46Hele LUKu,
já se s Tebou nepřu a nemusíš mě přesvědčovat, mám to za sebou. Není to černobílý pohled, je to odpoutaný pohled na věc.
Občas píšu, protože mě to baví a teď mám na to i trošku čas.
Citace: ,,A právě ty nahrávky, který jsou díky Loudness War nejvíc zprasený si neužiješ ani na koncertech v lepší podobě (o tom lze mluvit leda tak u klasiky a pár dalších zřídkavej nepravidelnejch případech), protože tady mluvíme zejména o rocku, metalu a popu, to jsou žánry který Loudness War zasáhla nejvíc."
Tady je asi jádro naší diskuze, jak jsme každý někde jinde. Metal a rockové koncerty jdou právě z důvodu šíleného zvuku někdy i na koncertě úplně mimo mne. Koncert připadá pro mne in natura jen Jazz a klasika, kostel, síň, bar, kde poslouchám jen a přímo interpreta, těleso v reálném prostředí většinou bez velkého podílu stadionové elektrotechniky. A doma mi pak má sestava dovoluje slušný poslech jak této, tak mainstreamové hudby, bez toho abych se ošíval, že něco neslyším, slyším umělý bakelit a hučící mlhu a nerozeznám dřevo od elektriky. Teď při naší slušné nedělní debatě si tady smažím Pat Coila Essential Jazz2, asi pro Tebe jen stupidní fúze, ale borce jsem poznal jako pianistu koně stáje Sheffield lab (pure záznamy s nejvyšším ošetřením a péčí) a šlape to jak blázen i ze sprostého streamu Spotify a dokážu si to užít na slušnou hlasitost se slušnou kontrolou hudebního obrazu a mám z toho nedělní pohodu, i když zrovna tato deska není z Sheffield lab a DR jsem nekontroloval a o tom to je u mne.
V každém případě já děkuji i za naši hezkou Hifi diskuzi. Mám rád zasvěcené obohacující lidi.![]()
Len aby si vedel, tu sa uz nepocuva pre radost, my tu mame DR Taliban, ktory striehne na kazdeho schismatika. Kazdy z nas si diskusiou s Vyborom pre cistotu viery presiel, a k nicomu to neviedlo. Az ti. Mozem poradit, vykasli sa na to, lebo sa tak pocitam do 3 dni o seve dozvies, ze si nenarocny posluchac a pijak krabicoveho vina, na rozdiel od dvojky miestnych sommelierov.
Oni to maju jednoduche- jeden a ten isty post skopiruju do kazdeho vlakna - jazz, metal, akustika, hokej. Drzim place a nedaj sa znechutit.