Jazz

Různé hudební žánry
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jazz

Příspěvek od Fidji99 »

korys píše:
12 úno 2023 16:46
Hele LUKu,
já se s Tebou nepřu a nemusíš mě přesvědčovat, mám to za sebou. Není to černobílý pohled, je to odpoutaný pohled na věc.
Občas píšu, protože mě to baví a teď mám na to i trošku čas.

Citace: ,,A právě ty nahrávky, který jsou díky Loudness War nejvíc zprasený si neužiješ ani na koncertech v lepší podobě (o tom lze mluvit leda tak u klasiky a pár dalších zřídkavej nepravidelnejch případech), protože tady mluvíme zejména o rocku, metalu a popu, to jsou žánry který Loudness War zasáhla nejvíc."

Tady je asi jádro naší diskuze, jak jsme každý někde jinde. Metal a rockové koncerty jdou právě z důvodu šíleného zvuku někdy i na koncertě úplně mimo mne. Koncert připadá pro mne in natura jen Jazz a klasika, kostel, síň, bar, kde poslouchám jen a přímo interpreta, těleso v reálném prostředí většinou bez velkého podílu stadionové elektrotechniky. A doma mi pak má sestava dovoluje slušný poslech jak této, tak mainstreamové hudby, bez toho abych se ošíval, že něco neslyším, slyším umělý bakelit a hučící mlhu a nerozeznám dřevo od elektriky. Teď při naší slušné nedělní debatě si tady smažím Pat Coila Essential Jazz2, asi pro Tebe jen stupidní fúze, ale borce jsem poznal jako pianistu koně stáje Sheffield lab (pure záznamy s nejvyšším ošetřením a péčí) a šlape to jak blázen i ze sprostého streamu Spotify a dokážu si to užít na slušnou hlasitost se slušnou kontrolou hudebního obrazu a mám z toho nedělní pohodu, i když zrovna tato deska není z Sheffield lab a DR jsem nekontroloval a o tom to je u mne.
V každém případě já děkuji i za naši hezkou Hifi diskuzi. Mám rád zasvěcené obohacující lidi. *thumbs up*
Korys, vitaj. Dlhsie si tu nebol.

Len aby si vedel, tu sa uz nepocuva pre radost, my tu mame DR Taliban, ktory striehne na kazdeho schismatika. Kazdy z nas si diskusiou s Vyborom pre cistotu viery presiel, a k nicomu to neviedlo. Az ti. Mozem poradit, vykasli sa na to, lebo sa tak pocitam do 3 dni o seve dozvies, ze si nenarocny posluchac a pijak krabicoveho vina, na rozdiel od dvojky miestnych sommelierov.

Oni to maju jednoduche- jeden a ten isty post skopiruju do kazdeho vlakna - jazz, metal, akustika, hokej. Drzim place a nedaj sa znechutit.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

:) Fidji99, pravda, dlouho jsem se nezapojoval. Tohle psaní je jen zábava. A kdybych nyní nemarodil jen bych si večer asi něco pustil. Koníčky jsou pro radost a uvolnění. Teď je víc času, tak je možnost k poslechu (nyní Keith Jarrett CH.Haden Last Dance) i písnout sdílením tipů na fajn muziku a obráceně občas něco sosnout od ostatních a okoštovat. S pokorou a nadhledem. *thumbs up*

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

500x500.jpg
A 3 dobré skladby na dobrou noc. (Spotify)

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Fidji99 aneb opakovaně usvědčený lhář, vyznavač deformovaného zvuku a škůdce dobré muziky opět předvádí svoje výmysly, tentokrát zde. Jak příznačné.
Držím palce všem, aby se nenechali znechutit, neboť svoje nekalé manýry jednoduše a bez jakékoli přínosné myšlenky kopíruje do každého vlákna kam vstoupí.

Konkrétně jazz je jako styl velice citlivý na deformovaný zvuk. Chvála těchto deformací je projev posluchačské omezenosti. Mlčet k tomu by znamenalo schvalovat ničení muziky, což by se osobě s nickem Fidji99 hodilo, ale má smůlu.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

CHET BAKER.jpg
1959 Riverside Lab.
Instrumentální album zpěváka a trumpetisty, ale zde čistého křídlovkáře Cheta Bakera.
Spolupachatelé: Sax. Pepper Adams, piano Bill Evans, Baskytara P. Chambers, bicí Phill Joe Jones
Cool Jazz. Přestože album dost šumí, luxusní záležitost atmosférou. 100% muzika, staré Mercedesy a ,,pěsti ve tmě". *palec*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/60874415
POOLE, PEACOCK, CRISPELL - In Motion (2016)

Tohle je naopak free jazzová nakládačka, která má dokonce i vlastní stránku na wikipedii.
Peacockova basa z říše snů.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

INMOTION, 2016. No, teda. *thumbs up*
Zřejmě doba, kterou Marylin popisuje jako období, kdy soupeřila s mužskými kolegy tím, kdo do toho bude víc bušit až bude klaviatura lítat. A přesně ten pocit jsem měl v Dichotomii, že se poperou s bubeníkem. Křídlo prolítlo nad bicíma, on paličkama torpédoval oči pod šátkem. Až Peacock je strunama sklidnil. Nevíš jaké to mělo DR, ale vbouchlo to z ticha tak, že jsem se lek. :D

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

No parádička. Neznal jsem a teď jsem si to zařadil do oblíbených. Děkuji za tip.

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Terje Rypdal: Skywards
ECM 1996
3DD7544B-766E-4667-8345-F368EA41C11E.jpeg

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

,,Nikdy nebude konec dokud tlustá paní nezazpívá." :mrgreen:
Na téhle desce dává tolik prostoru svým spoluhráčům, až člověka napadá ,a kde je Rypdal s kytarou na břiše?'
v Shining souhra trubky a barev zvonečků, kovadlinek, gongů, Rypdal tady snad jen podával další a další vibrující a doznívající kovové nástroje. *thumbs up* (Otestujte si své Hifi.)
Ale křehkost a jemnost je v projektech ECM dobrým zvykem.
Hned jsem si vyhledal i jeho další projekt s naším Mirkem Vitoušem a Jack DeJohnettem. *thumbs up*
Přes řeku do stínu stromů.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Dnešní večer za doprovodu
Prof.observer.jpg
ECM 2023

Lennert Baerts
tenorsaxofon, skladatel
Vitja Pauwelsová
kytara
Daniël Jonkers
bicí

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Ryo Fukui Trio - Live At Vidro '77

Výborná živá nahrávka japonského jazzového pianisty a neméně zručného basisty a bubeníka. Jednodušší a melodičtější forma jazzu.

2021/2022 Slowboat JP CDSOL-1966 CD,Album,Repress
arta.jpg

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Rudý Barone děkuji. *thumbs up*
Už to sosám elektroakustickým řetězcem k odpolední kávičce. Krásně nasnímané, bicí lahůdka, miluji ty různorodé barvy a rozdílné úhozy činelů...

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

A než jsem se dostal k Ryovi, tak taky jedna z novinek Alexe:
Sipiagin Mel's.jpg

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

A k dnešní odpolední kávičce...
R-3586387-1534664921-1507.jpg
1990
Asi netřeba představovat. Kdo má rád lehký rytmický švih alá Fourplay, ale pestřejší a ve zvukově vytříbené kvalitě bílých rukaviček, prosím zbystřit.
V ,,Show Your Children Love" Vám sbor spolu se sólistou, Svátky nesvátky, zježí krupon pod Triolou, přistihnete se jak nutkavě točíte Volume vpravo (zde si to můžete opravdu s klidem dovolit co snesete), necháte se zatlačit v houpavých vlnách nástupů do křesla a přejete si ať to stále graduje dál a dál... :)

Odpovědět