Tak tohle album musím dadafte sehnat. To mě hodně zajímá.dadaft píše:Bobby McFerrin - Bang! Zoom
Jazz
Re: Jazz
Na Truffazovi jsem byl před pár lety. Jeden koncert stačil, ale šlo to.
Podekuj vasikovi z f-sportu. Ten to svého času doporučil. Koupil jsem to a ... zažil přesně to co Ty ! ČIRÁ RADOST!dadaft píše:všechny alba jsou skvělé.
ale víš co je pro mě z těch věcí uplně TOP?
Bobby McFerrin - Bang! Zoom
kreativní, hravý, vtipný a pozitivní:
P A R Á D A
Hodně tam dělají ti Yellowjackets v pozadí. Ti tomu dávají šťávu.
Mnou avizovaná neúčast byla obětí za účast na sobotní analogové akademii. Však až se usadíš, děti atd., tak Ti partnerka rychle srovná priorityerca píše:Přátelé jazzu z Ostravy, kdo jste si zašli v neděli do Parníku na Truffaze? Anebo když jazz, tak raději jen v papučích?
Zbyňku: Tak toho Bobbyho McFerrina mi příště musíš donést na ochutnávku
Jinak moooc díky za tohle:

Stan Getz with guest artist Laurindo Almeida (1963)
To je absolutní bomba
Přesně ten starý jazzík co se mi líbí. Už mi to hraje potřetí.
Propadl jsem jazzu z období 1900 - 1975.
Jinak moooc díky za tohle:

To je absolutní bomba
to Rowing:
pro toho McFerrina si můžeš skočit ke mě...
pro toho McFerrina si můžeš skočit ke mě...
A co tak Ella And Louis?

Hrají mi do sluchátekPeer píše:A co tak Ella And Louis?![]()
Koukám jak všichni zpracováváme přírůstky ze soboty.
Peer, díky moc !!
"Ella a Louis" jsem měl, ale 160 kbps
Hned jsem si to hledal na Amazonu: http://www.amazon.com/Ella-Louis-Fitzge ... 677&sr=1-9
Jinak od nich mám a velmi poslouchám tohle cdčko:

Chválu přeposílám kolegovi Efičákovi - pouštěl mi to asi před měsícem a půl. Hned se mi to zalíbilo a okamžitě jsem to musel sehnat.Rowing píše:Zbyňku: Jinak moooc díky za tohle:
To je absolutní bomba![]()
![]()
![]()
Bossa Nova pure
Obrázek Ella A Louis je sice SACD ale já to teď poslouchal na vynilu. Nemá to chybu. 
taky jsem zkusil.Steve píše:Nebo zkus poslední desku Manu Katché - "Playground" (2007). Manu hraje na perkuse a bicí a doprovází ho pár skvělých Poláků. Tohle album je už dnes klasikou.
na tuhle věc musí mít člověk náladu. je jako šálek dobré kávy. u "Playgroundu" ani u šálku moccy se člověk nezmítá ve víru emocí, ani netleská radostí jako dítě. káva ani jazz Manu Katché a spol. si nežádají gymnastiky. přesto je obojí velmi chutné, není-liž pravda?
rozjezd nahrávky není tak jednoduchý, jak by se zdálo, a bývá často řešen nějakou overturou. cvrčky u ...grooved..., bušením srdce u Dark Side of the Moon. na Playgroundu prostě muzikanti s naprostou samozřejmostí začnou hrát. to se mi moc líbilo. ve vteřině má člověk jasno, že to nejsou žádní šumaři a o co půjde, a nemusí, pokuď nezná, čekat, co se z toho vyklube. konzervativní posluchače jistě potěší, že se dále žádné překvapení nekoná. jak dobře to začne, tak to jde až do konce. já jsem v průběhu po jisté, třeba i malé změně zatoužil, např. tempa nebo nálady, ale dlouhé zimní večery, kdy v teple po změnách nikterak netoužíme, teprve příjdou...
tahle nahrávka se poslouchá dobře, protože je dobře zahraná a udělaná. lokalizace nástrojů je perfektní, skoro do učebnice.
nepovinný jazz na chvíle, kdy nemusíme, ale kdy můžeme a chceme. když si člověk pustí jen úryvky ze skladeb, zdá se mu, že se tam nic neděje. když si pustí celé album, opravdu se jakoby nic nedělo. ale není to totéž.
zkrátka dobrá práce.
určitě. šlape jim to nádherně a Bobby se nemusí starat a může si zpívat, jak mu jazz v srdci vyrostl a na zobák příjde.Zbynek píše:Hodně tam dělají ti Yellowjackets v pozadí. Ti tomu dávají šťávu.
mimochodem: když tohle cdčko poslouchám, často mi to velmi a hodně připomíná "Life in Cartoon Motion" (2007) od MIKA.
http://www.amazon.com/Life-Cartoon-Moti ... 760&sr=1-1
Life in Cartoon Motion je sice pop, ne jazz, ale s Bang! Zoom mají opravdu hodně společného. proč nevím...
pořád se mi zdálo, že jsem ten hlas už kdysi slyšel.
Don´t Worry, Be Happy !!! - svého času šlágr. všechno jenom na hubě - myslím zpívané...
to je ono. teda na 99,99% on, kdo to zpíval - Bobby McFerrin.
Don´t Worry, Be Happy !!! - svého času šlágr. všechno jenom na hubě - myslím zpívané...
to je ono. teda na 99,99% on, kdo to zpíval - Bobby McFerrin.
Abychom si rozuměli, manželku mám jednadvacet let, synovi je dvacet a dceři bude osmnáct. Manželka, když tak poslouchá pop a rock, syn od Davida Bowieho přes Radiohead až já nevím po co a dcera se tak trochu potatila. Chodím do práce, platím daně a starám se o rodinu a o psa. Takže si myslím, že jsem dost usazenejMnou avizovaná neúčast byla obětí za účast na sobotní analogové akademii. Však až se usadíš, děti atd., tak Ti partnerka rychle srovná priority
Ještě se chci omluvit za dezinformaci, Truffaz byl ve Fabricu a Parník to "pouze" pořádal. Jo a byli jsme tam spolu tři ženáči, všichni víc jak 20+20 let a jeden přítel přes šedesát i když by to do něj nikdo neřekl.
to erca:
tak to jsi již velký kluk...
tak to jsi již velký kluk...
Myslíš? No, větší už asi nebudu...
Ty kdo mají rádi Getze, chci upozornit na zajímavé album - Stan Getz - Focus

Stan Getz: tenor saxophone
Alan Martin: violin
Gerald Tarack: violin
Norman Carr: violin