Klasická hudba

Různé hudební žánry
Odpovědět
korys
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasická hudba

Příspěvek od korys »

Rád bych, ale nejsa ještě vlastníkem toho SUPRDAUDIA, musím se ještě uspokojovati CD :) .
Přesto bych se pokusil Ti doporučit, pokud se Ti líbí Orffovo O Fortuna z Carmina burana, což je jistě velmi efektní při kvalitní reprodukci, ještě zajímavější skladbu na posouzení komplexních dovedností sestavy, a to závěr z Mussorgského Obrázků z Výstav: Velká brána v Kyjevě (The Great Gate at Kiev).
Pokud jde o vydavatelství vybírej raději od audiofilských labelů jako Reference Recordings, Telarc, Harmonia Mundi, MA Recordings, CHannel Classics apod.
A co se týče interpretace děl, Americké orchestry se mi jeví při hraní takové bombastičtější a efektnější (možná na ty testy vhodnější) než evropská provedení a Asiaté zase dokážou někdy z díla vytvořit neskutečnou frašku.
Přes řeku do stínu stromů.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

nevim jestli je to nejake supradio, mozna mi uz z toho zkouseni taky hrabe :D nasel jsem neco z klasiky na testovacim bd disku k oppu, ted me spis zajima jestli se tomu vyrovna sacdecko

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Nevím, jestli se ti trefím do vkusu a nároků, ale možná by se ti (s ohledem na to, cos uvedl) mohly líbit nějaké věci, které na své značce vydává v posledních letech London Symphony Orchestra (http://lso.co.uk/buyrecordings/), případně věci které diriguje Ivan Fischer (Philips a Channel Classics). Osmo Vanska udělal pěkný beetovenovský cyklud na sacd, ale nahrávka není čisté dsd. Můžeš se podívat, jestli najdeš nějaký zajímavý repertoár u Linn Records.

Tak jen tak narychlo a nahrubo. Určitě budou lepší tipy.

PS Aha, ono jde čistě o testování zvuku, ne o poslech. Tak v tom já nemusím být nejlepší rádce.
Naposledy upravil(a) humpf dne 13 dub 2010 18:57, celkem upraveno 1 x.

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

*offtopic* A zdravím tě, shando, rád tě vidím.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

AM
:D Toť otázka? Už DVD-A bylo asi lepší než SACD, ale bylo vpodstatě zardoušeno dřív než to mohlo jasněji vyjít najevo. Ve válce formátů asi svým způsobem neprávem zvítězilo ještě živořící SACD. Mám obavy, že BD sice bude super formát, ale s nedostatečnou podporou ze strany výrobců přístrojů pro seriozní reprodukci hudby a tím pádem jen na filmy, kulisu a komerci. Rád se budu mýlit,ale s tím jsme tady *offtopic* .
Přes řeku do stínu stromů.

ShanDo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ShanDo »

humpf píše:*offtopic* A zdravím tě, shando, rád tě vidím.
bud pozdraven humpfe, tiez som ta davno necital :)

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

z techto bluray muzete neco doporucit ? pokud to uz treba vyslo na audio placce http://www.amazon.com/gp/search/ref=sr_ ... nid=301668

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

dadaft
Ohledně postavení mikrofonů můžu poslat 3x za sebou nahranou jednu skladbu na varhany. Pokaždé s trošku jiným postanemím mikrofonů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

a je v tom nějaký rozdíl? já to jen tak plácnul, protože si myslím, že by v tom rozdíl být měl, a že u té Hildegardy to tak měli schválně, aby zdůraznili jistou "chrámovost", ale nikdy jsem to sám nedělal, takže vlastně nevím.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

vzpomel jsem si, ze mam na satelitu program s klasikou Brava HDTV http://www.bravahdtv.com/schedule/ vcera jsem vydrzel celou patou symfonii od mahlera a ani mi nevadilo ze neni mistnost super zatlumena a je v ni lehci echo. po interni kalibraci prilozenym mikrofonem receivru onkyo 606 za desitku bedny uplne ozily, asi jako bych z nich sundal deku. krome akce ve stredech jsou slyset ciste i trinagly a dokonce podupavani lidi pri aplausech. zkousel jsem to pak nastavovat i pres petipasmovy eq, ale to nemelo temer zadny efekt, oproti tomu, co s tim udelal kalibracni system audyssey.

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

AM píše:z techto bluray muzete neco doporucit ? pokud to uz treba vyslo na audio placce http://www.amazon.com/gp/search/ref=sr_ ... nid=301668
Tu KOuzelnou flétnu si pamatuju, líbila se mi. Na Giovanniho se podívám a můžu třeba napsat.

ShanDo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ShanDo »

Ak by niektoreho klasickeho nadsenca zaujimalo, od 21. aprila je v Oslo Medzinarodna huslova sutaz - Menuhin Competition http://www.operaen.no/Default.aspx?ID=2 ... tID=PROD59 a mal by byt mozny stream na NRK http://www.nrk.no/
Podla mna bude velmi zaujimavy Gala koncert ci finale seniorov. Velmi sa tesim na masterclass od Vengerova a Capucona. Uz nech je sobotaaaaa. Mozno stretnem aj krala a kralovnu :lol:

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

Po delší době jsem se tady podíval a přečetl příspěvky, a jsem rád, že to opět žije :D

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

Po delší době jsem se tady podíval a přečetl příspěvky, a jsem rád, že to opět žije :D

ShanDo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ShanDo »

Ked na slovanete to dako zdochlo...

mimochodom, kraľovnu som nestretol, ale prehodil som par slov s Menuhinovou dcerou, ktora nahodne sedela vedla mna na senior finals, no ake pekne zazitky *2thumbsup*

Odpovědět