Klasická hudba

Různé hudební žánry
Odpovědět
vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasická hudba

Příspěvek od vintage »

rozumim, no proste tam dole to nesmi byt uplne v poradku :-) Jinak ukazky pekny, ale Farinelli to neni ani nahodou :-)
jsem objevil:
http://malesopranos.com/ :D

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Philippe Jaroussky, bravo! Velký hlas! V talentovaném hrdle. Je-li dar přírodního původu, děkuji jí všemocné.
Boží Humpfe.
Farinelli byl nejlepší ze všech. To, co známe z filmu, je míchačka z počítače. Těžko srovnávat.
Nezbývá než se spolehnout na historické prameny.

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Podobně svérázné hlasy se najdou taky v popu - Little JImmy Scott nebo Antony (z Antony and the Johnsons). Ale koneckonců Ian Gillan z Deep Purple zkoušel jít taky vysoko.

PS Mimochodem, u starých kastrátů hrála určitě roli specifická technika zpěvu. Není to jen hlas samotný.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

včera jsem vložil do přehrávače cdčko vypadající jako stromeček (logo firmy Spar) s popiskem "To nejlepší z klasiky" - zřejmě nějaký předvánoční present této firmy věrným zákazníkům nebo tak. namátkou jsem zvolil předposlední skladbu a začalo hrát - - - psytrance v původním znění nebo jak bych to nazval. byl jsem nadšený... :mrgreen:

abych to trošku vysvětlil: samozřejmě, že nejely žádné nasamplované zvuky podložené strojovým rytmem. ale hrála taneční hudba, valčík "Na krásnem modrém Dunaji" se to myslím jmenuje a napsal to Richard Strauss - pokud se pletu prosím opravte mě, od hudební výchovy na základní škole už nějaký ten pátek uplynul - znáte to: TRA DA DA DA DAM * * * (výš) pam pam * * * pam pam * * * TRA DA DA DA DAM * * * pam pam * * * pam pam...
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

je to nádherný kousek. výrazný melodický nápad. skvělá práce s tempem (to je snad jediný rozdíl oproti současnému psytrance, pokud vím tak s tempem to zkoušeli jen Hallucinogen a ??? (teď si nevzpomenu na jeho psychojméno) a moc to nedopadlo - současní tanečníci už změnu tempa neberou - ten efekt byl ovšem bezezbytku kompenzován LFO, neboli pomalými oscilátory). smyčky (no, tehdy se tomu tak neříkalo) a dobře připravená a lahodná variace motivů. stopáž nějakých 10 min...... zkrátka DJ Strauss a jeho PsychoDunaj, jak by se to nejspíš vyvrbilo dnes :lol:

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

Prosim o doporuceni. Slyseli jste nekdo tuto nahravku?
http://emiclassics.com/dpp/creation/

Joseph Haydn: Creation (Stvoreni)

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Mesires: na you tube je upoutavka na tuto nahravku, je poznat, ze je to hodne gut, ono Christie by to blbe nenastudoval. Ale ceĺkove to Gardinera z roku 1997 neprekona, to je naprosto famozni nahravka. Staci si srovnat uvodni cast Chaos... Jinak nazivo to bude davat Gardiner ve Vidni v listopadu... *hura*

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

cough píše:Mesires: na you tube je upoutavka na tuto nahravku, je poznat, ze je to hodne gut, ono Christie by to blbe nenastudoval. Ale ceĺkove to Gardinera z roku 1997 neprekona, to je naprosto famozni nahravka. Staci si srovnat uvodni cast Chaos... Jinak nazivo to bude davat Gardiner ve Vidni v listopadu... *hura*
cough: Diky!!! S Gardinerem me mucis. Viden totiz vubec neni daleko .... ;)

mesires
Kontaktovat uživatele:

Doporuceni na kanál na YouTube

Příspěvek od mesires »

Všem podobně postiženým jako já vřele doporučuji kanál uživatele "Oedipus Coloneus": http://www.youtube.com/user/OedipusColoneus

Níže nějaké vzorky na ochutnání *jupi*

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

Mozart: Requiem in D minor, KV 626
Orchestre des Champs-Élysées.
Collegium Vocale Gent.
Dir.: Philippe Herreweghe

http://www.youtube.com/watch?v=qj_wkOA2 ... annel_page

****************************************************************************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************************************************************************

Pergolesi: La serva padrona
La Petite Bande.
Dir: Sigiswald Kuijken.

Patrizia Biccirè: soprano.
Donato Di Stefano: bass.

Toto jsem zrovna dnes poslouchal. Jinak pres 2000 videi. Spousta Bacha atd.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Tak jsem si včerá došel pro tento komplet do pražského classic,který jsem si objednal někdy před půl rokem a už jsem skoro na to zapomněl.Mezitím jsem začal trochu pošilhávat po SACD,zvláště na klasiku,tam je už dost velký výběr,od Beethovena mají něco na SACD i v levných knihách,po dvou stovkách za kus.Přehrávač zatím ještě nemám.Nicméně tyto nahrávky jsou ve velmi dobré kvalitě a pokaď je věnována dostatečná péče už od začátku,od nahrávání až po mastering,může být i zvuk z "obyčejného CD" velmi dobry.A to Telarc splňuje.Myslím,že těchto 5 CD za 850 Kč je dobrá koupě.Provedení symfonií nehodnotím,nemám s čím srovnáva.

Obrázek

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

mesires píše:iden totiz vubec neni daleko .... ;)
Jsem zvědav, jestli v rodinném rozpočtu takovou akci obhájíš. Mám dojem, žes (naprosto pochopitelně) váhal nad Pražským jarem, kam máš levnější vstup i jízdenku. Ale podzim v Musikvereinu bude opravdu nabitý, to je pravda. Gardiner, Harnoncourt, Gergiev, Marcon, Marriner, Jansons, Haitink, Rattle ...

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

humpf píše:
mesires píše:iden totiz vubec neni daleko .... ;)
Jsem zvědav, jestli v rodinném rozpočtu takovou akci obhájíš. Mám dojem, žes (naprosto pochopitelně) váhal nad Pražským jarem, kam máš levnější vstup i jízdenku. Ale podzim v Musikvereinu bude opravdu nabitý, to je pravda. Gardiner, Harnoncourt, Gergiev, Marcon, Marriner, Jansons, Haitink, Rattle ...
Žádné provokace prosím .. :shock:

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

Jinak, obávám se, že to doma neobhájím. Cena je jedna stránka věci, čas druhá. V poslední době jsem pořád v práci, takže soukromé výlety za hudbou nebudou možné ... Manželka má pravdu v tom, že bych měl být více s dětmi, cítím to tak i já, takže si nebudu egoisticky prosazovat pouze svoje choutky. Děti jsou malé jenom chvilku, za deset, patnáct, dvacet let už budu mít (možná) více času i na živou hudbu a budu brečet nad tím, že jsem promarnil čas, když byly holky malé - to už se v budoucnu nikdy nevrátí a žádné peníze to nekoupí.

Tolik praktické filozofování v pondělí dopoledne.

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

Jinak pro všechny severomoraváky - program Svatováclavského hudebního festifalu (28. 9. -28. 10. 2009):
http://www.shf.cz/program.php

Mám tuhle akci velmi rád.

Najde někdo, kdo by chtěl na některý koncert zajít?

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

mesires píše:
humpf píše:Ale podzim v Musikvereinu bude opravdu nabitý, to je pravda. Gardiner, Harnoncourt, Gergiev, Marcon, Marriner, Jansons, Haitink, Rattle ...
Žádné provokace prosím .. :shock:
Just look and see: http://www.musikverein.at/konzerte/konzerte.asp

Odpovědět